Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Re: Зарган и илария
И аз бях на вълнолома,ама не останах с такива вървежни впечатления.Само 3 заргана и към 9.30ч. вдигнах гълъбите. Инак,един колега /през двама човека/ изкара добър чернокоп.а няколко пъти.Луда работа!Това на вълноломът(за малко да пропусна).
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва.
П.П. Вземи си сложи една снимка на аватара,че така си като "ятак" скрит.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
А след прегражденията имаше ли хора,там се завърта заргана и е по-нагъсточуруликпенчо написа:И аз бях на вълнолома,ама не останах с такива вървежни впечатления.Само 3 заргана и към 9.30ч. вдигнах гълъбите. Инак,един колега /през двама човека/ изкара добър чернокоп.а няколко пъти.Луда работа!Това на вълноломът(за малко да пропусна).
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва.
П.П. Вземи си сложи една снимка на аватара,че така си като "ятак" скрит.![]()
![]()
Зарганолог
И аз като кики се упражнявах в смяна на такъми, само че при мен действието се разви в късния следобед на краневската трета буна. Първо хванах един зарган, но след това мен ме хвана каръка. То бе късане на куки, червеи, заплитания на повода в основното влакно, каквито не помня да са ми се случвали. Резултата - три добри платерини и един зарган. Иначе условията за риболов бяха много добри - грешката бе в "моя телевизор".
и най-умния си е малко прост
-
- научил се да хвърля
Сутринта морето беше голяма боза, и вълна имаше доста, за 2 часа нямях нито удър, като изключим една чайка, ама се откачи в последствие.
, този пост ме накара към 17:30 пак да стегна чукалата, морето беше значително по-добре поизбистрено и вълната беше паднала, ама "рыба нет", като изключим две "химикалки" (както се изразява един по-възрастен колега)".Грабвайте въдиците!Става за риболов вече!Рибата малко рядка ,но пък стана "шарено" .От сутринта до към 12 имам 14 заргана и 5 добри ....
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва
Сутринта рано бях първи до "оградката" а после един колега застана отдясно.То тъкмо до към девет беше зарганстването.После само 3-4.Нямам снимки които да постна тука - скаран съм с фотографията(още чакам да ми пратят снимката на драконът).Аз съм с една шапка идиотка (в маскировъчни краски) обикновено(не съм виждал друг с такава).Ако съм без шапка съм и без "керемиди"
.Любимата ми въдица е една сопа на Робинсън 3.90 с макара Корморан.Ако видите някой да играе футбол със кефалови риби - аз съм(много мразя да ми скъса като я изкарам.... тяхната верица).Утре заран пак съм там надявам се.
Да,имаше хора зад заграждението но по-вечето млатеха поповете.Чак като напече видях да се запътват хора с бомбарди натам.
Изумен съм от фактът че Чурулик е с по слаби резултати.Тъкмо неговите напътствия следвах и от 5-6 скокнах на над 10 бр.Май на някой не му е било ден
.Ако има съмнения мога да опитам да щракна с уебкамерата вече фризерованите риби(без 4 зизита които поставих на топло) ама .... .

Да,имаше хора зад заграждението но по-вечето млатеха поповете.Чак като напече видях да се запътват хора с бомбарди натам.
Изумен съм от фактът че Чурулик е с по слаби резултати.Тъкмо неговите напътствия следвах и от 5-6 скокнах на над 10 бр.Май на някой не му е било ден

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не става въпрос за съмнения. Засичам,че няколко пъти сме били заедно на вълнолома,а не се познаваме. Поради тази причина и попитах за аватара. Поздрави за днешния успех.При мен нещата с риболова не се получиха,но пък се срещнах с хора,които не бях виждал от доста време и ми беше приятно.
Утре вероятно ще съм на друго място.Дано пък там излезе повечко слука.

Утре вероятно ще съм на друго място.Дано пък там излезе повечко слука.

Миналата година си "взривих" скенерът ,иначе бих сканирал някоя снимка.Пак щеше да е праисторическа щото както споменах хич не съм по фотото.Не зная как по-добре да се обрисувам.Ако някой ме разпознае да се обажда.Карам една алфа 146 1.6 сребриста.Тия дни си нося една жълта кофичка с бяло капаче(квадратна).
Куриоз е че със аверът от ученическите години , с който почти винаги сме заедно за риба, сме били на няма и 20 м един от друг без да се видим(това преди няколко дни).Направих опит да щракна рибетата.Не се получи добре но ща кача нещо във галерията.Стана ми кофти,излиза че съм подвел някого а не е така.
Куриоз е че със аверът от ученическите години , с който почти винаги сме заедно за риба, сме били на няма и 20 м един от друг без да се видим(това преди няколко дни).Направих опит да щракна рибетата.Не се получи добре но ща кача нещо във галерията.Стана ми кофти,излиза че съм подвел някого а не е така.
- patter
- вече хвърля и на тежко
Тази сутрин се събудих по-рано и отидох да видя какво има на вълнолома. Към 6:30 бях там. Вече имаше доста хора и от двете страни на заграждението. Риба - не. Споменаваха чернокопа хванат вчера и обвиняваха подобните му за безрибието. Един колега мяташе железа, но не видях да изкара. Стоях до 8:00, че после и на работа трябва да се ходи. Резултат - една зарганка. До мен колега хвана две, видях и да вадят една платерина. Иначе времето хубаво. Вълна няма. Вятърът беше поносим.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Мерака май е по-голям от няманетоpatter написа:Тази сутрин се събудих по-рано и отидох да видя какво има на вълнолома.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Mich
- ще става разбирач
Днес минах покрай перла в приморско, имаше 5-6 човека и риба никаква
похвърлях малко около час и нищо. Какво става тая година не знам ама положението е много зле

похвърлях малко около час и нищо. Какво става тая година не знам ама положението е много зле

който не лови, няма да яде 

14.30 Кацнах на Дружба ,докато сглобявах пръчката малко инфо от колегите там от сутринта на дъно 5 платерини на 4-ри пръчки и три заргана на бонбарда,и тримата стреляха с плаваща .Сложих бързо потъваща и още при първото хвърляне ДРЯН зизи.до 16.30 12 добри заргана.после южняка наду неприятно задължаваики те с посоката на хвърляне..........прибиране и паидус
За да поискаш, трябва да дадеш
Днес скатах от работа и хайдее на вълнолома
рибата беше на рядко,но ядеше добре
без да бута направо лапа
резултат 17 заргана.

Зарганолог
Отдавна не бях ходил нариба.Та днес се реших и отидох на вълнолома.от 9.30 до 11.30(до кофти вятъра) 7 добри заргани.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Е,че той късно се е раздухал на вълнолома.При мен започна още в 8,30ч. и риболова замря,ама аз вече бях дръпнал 13 бройки,така че съм доволен , особено след вчерашната немотийка.
Тъй като нямаше смисъл от повече садо-мазо реших да проверя едно по-друго дащно място - на бомбарди. И то се отчете с 4 бомбарди,което беше съвсем приятен завършек на днешния излет.
Наслука!

Наслука!
Браво на майсторачуруликпенчо написа:Е,че той късно се е раздухал на вълнолома.При мен започна още в 8,30ч. и риболова замря,ама аз вече бях дръпнал 13 бройки,така че съм доволен , особено след вчерашната немотийка.![]()
![]()
Тъй като нямаше смисъл от повече садо-мазо реших да проверя едно по-друго дащно място - на бомбарди. И то се отчете с 4 бомбарди,което беше съвсем приятен завършек на днешния излет.
Наслука!

липсва фотосинтезата от онова място
и репортажа ще е шест.

А бе далавера от кадет докопаш.
п.п изпразни морето ей