Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Червеното кръгче: http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=sofia&tip=1&lang=bgstich написа:Дайте някаква карта на тоя водоем.Нещо от гугъл например.Ще съм благодарен.
нямам живарник
Колеги някой да е ходил на р.Искър при Своге ..? 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко инфо от петък вечерта до събота сутринта на Пожарево

Един амур 5.400 и едно шаранче 1.800 , което беше извадено от бащата , амура го бяхме вързали с въже
, понеже бях забравил голямия живарник. Имах и една изпусната риба която скъса повода , благодарение на един рак
който преди това буташе стръвта и явно е щипнал повода , на който след 10 мин удари едра риба и скъса

Един амур 5.400 и едно шаранче 1.800 , което беше извадено от бащата , амура го бяхме вързали с въже
, понеже бях забравил голямия живарник. Имах и една изпусната риба която скъса повода , благодарение на един рак
който преди това буташе стръвта и явно е щипнал повода , на който след 10 мин удари едра риба и скъса

- CERRUTI
- сериозен играч
Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...но едва ли е това причината за масовото капо,дано тази да пуснат че да се раздвижи риболова.hristotihov написа:Вчера на Суходол, аз и още 150 души бяхме капо
А за Слаковци процедурата я знаете

Някой има ли какво да каже за Нишава....доколкото разбрах от Годеч до границата е разрешена?!?!?

Re: слаковци...
Колеги извинявам се къде е тоя язовир ?mario67 написа:По-добре идете на Конска!Приятелски съвет!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
То освен шарана, я нямаше и каракудата, и кефала и костура и бабушката и уклея. Нивото е много високо, но шефчето не го изпускаше, специално наблюдавах нивото по ориентир на брега. Измерих дълбочината със сонда - 3,80, лових на мач, с фин такъм - фиксиран ваглер 3+1, повод 0,09, кука Kamasan B 511 - 12-ка. Почнах без да храня, лежах на дъното с повода, пробвах торен, бял, сладка царевица, ароматизирана царевица, пелети за кука на Динамит байтс - ягода, после комбинации от торен с царевица, торен с бял, торен с кастер, царевица с бял .....CERRUTI написа:... на Суходол не е пускано риба...
После почнах по малко да храня, стрелях царевица, стрелях бял, забърках рибни гранули от Безден, пелети за шаран ..... После почнах да вдигам над дъното с по 20 см. докато накрая промених монтажа на пропадане с кука 18-ка с по един бял, и стрелях бял с прашката. Никоя от рибите на дъното (каракуда, шаран, сомчетата, червеноперката) не се хранеше и никоя от рибите в горните слоеве (кефал, костур, уклей) не се хранеше. Всички тези видове съм ги сцепвал на Суходол миналата и по-миналата година.
Много шибана година, 7 месеца вали и духа, въобще нямаше лято. 7 месеца бурно и променливо време и все от северозапад се разваля. Един час слъце, един час вятър, един час дъжд.

Не знам какво се обърка с тоя гьол, скапаното време ли или нещо друго, ама като беше Бай Георги, поне плевелните риби бяха активни, а сега и тях ги няма.
нямам живарник
Не си единствения, времето се базика с рибите, на Богров от 30-ина човека само аз и още един плувкар имахме по 8-10 риби, попринцип там се праят големи количества ... 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да и при мен на Пожарево , беше същото риби бяха пуснали , но се ловеха само от едни колеги , който бяха от предишния ден и са захранвали обилно .
За целия язовир пазача ми каза , че има около 20 извадени риби .
При мен само в 4 сутринта ми удари амура , после към 6 късането на повада , и кам 6 и нещо бащата удари един шаран 1.800.
За първи път виждам толкова много хора там , може и за това да не е кълвяло
За целия язовир пазача ми каза , че има около 20 извадени риби .
При мен само в 4 сутринта ми удари амура , после към 6 късането на повада , и кам 6 и нещо бащата удари един шаран 1.800.
За първи път виждам толкова много хора там , може и за това да не е кълвяло

Здравейте, рядко пиша тук най-вече за въпроси защото няма кой знае с какво да се похваля, но като става въпрос за Конска. (Ето адрес за колегата който пита извинявам се ако прилича на реклама но напротив). Ходих там и мисля че едиствените риби които има там са тези на снимката. За цял ден всичките хора които бяхме, а гьола беше пълен само едно дете хвана една маломерна каракуда. Всъщност със сигурност амура (или толстолоб не ги познавам много) албинос от снимката е във водата защото чат пат се показва в дълбокото. Гьола е дълбок между 20-30 м и 20 см. Адски много водорасли и всякакви закачки и както казах след престоя ми там няма сила на земята която да ме убеди, че там въобще има риба освен амура албиносjor написа:Колеги извинявам се къде е тоя язовир ?mario67 написа:По-добре идете на Конска!Приятелски съвет!

- CERRUTI
- сериозен играч
Толстолоп е ако е тоя от снимките кадето един го е прегърнал....Beherit написа:Всъщност със сигурност амура (или толстолоб не ги познавам много)
Колеги има ли някой прясно инфо за Братушково.....още ли са същите условия ,че мисля да направя един 2дневен излет за каракуди и можеби шаран

-
- научил се да хвърля
Аз миналата седмица ,вторник, преборих 3 шаранчета -две по 2кг. и едно 3 ,500.Аааа и едно 20 сантиметрово костурищеCERRUTI написа:Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...hristotihov написа:Вчера на Суходол, аз и още 150 души бяхме капо

ПП: Колегата до мен също се отчете с 2 броя и .....половина-докара го до шавара и ресто (по мой изчисления беше над 6-7кг със сигурност).Малкият кеп му изигра лоша шега

На този язовир бате само ти вземат парите.мнг.вода малко рибаborislaw_ivanow написа:а нещо за суходол....?

m-kar.mobile.bg
- CERRUTI
- сериозен играч
Ивчо с тоя пост какво се опитваш да кажеш?Че си измислям и се оправдавам като ощипана невестаiv4o_pif4o написа:Аз миналата седмица ,вторник, преборих 3 шаранчета -две по 2кг. и едно 3 ,500.CERRUTI написа:Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...hristotihov написа:Вчера на Суходол, аз и още 150 души бяхме капо

Не,колега това ми го каза Ицо(русия арендатор)бях спрял да пия едно кафе и да видя как е хавата и си поговорихме....
Също каза че нещо каналните сомчета не искат да се адаптират във язорира,и мисли да не зарибява със сомчета,поне през топлите месеци.....но шарани ще се пускат!

-
- научил се да хвърля
Глупости.Просто споделям преживяно към вашата тема-нищо не намеквам и не натяквам-просто инфо и от мен.За голямо количество пъстърва през септември пък спомена Здравко.
-
- научил се да хвърля
колеги дайте малко инфо за платеното на слаковци.. дочух че имало рибка