Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от hristotihov »

stich написа:Дайте някаква карта на тоя водоем.Нещо от гугъл например.Ще съм благодарен.
Червеното кръгче: http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=sofia&tip=1&lang=bg
нямам живарник
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Колеги някой да е ходил на р.Искър при Своге ..? :roll:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Малко инфо от петък вечерта до събота сутринта на Пожарево
Изображение
Изображение
Изображение
Един амур 5.400 и едно шаранче 1.800 , което беше извадено от бащата , амура го бяхме вързали с въже
, понеже бях забравил голямия живарник. Имах и една изпусната риба която скъса повода , благодарение на един рак
който преди това буташе стръвта и явно е щипнал повода , на който след 10 мин удари едра риба и скъса :evil:
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

hristotihov написа:Вчера на Суходол, аз и още 150 души бяхме капо
Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...но едва ли е това причината за масовото капо,дано тази да пуснат че да се раздвижи риболова.
А за Слаковци процедурата я знаете :) във сайта се обявява 300кг.-100кг.отиват в садката за"жива риба",150кг.отиват във ресторанта за :drinkers: и 50кг. се пускат във язовира....и какво се получава-Шарани ловят шарани :lol:

Някой има ли какво да каже за Нишава....доколкото разбрах от Годеч до границата е разрешена?!?!?
Изображение
jor
новобранец
новобранец

Re: слаковци...

Мнение от jor »

mario67 написа:По-добре идете на Конска!Приятелски съвет!
Колеги извинявам се къде е тоя язовир ?
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

CERRUTI написа:... на Суходол не е пускано риба...
То освен шарана, я нямаше и каракудата, и кефала и костура и бабушката и уклея. Нивото е много високо, но шефчето не го изпускаше, специално наблюдавах нивото по ориентир на брега. Измерих дълбочината със сонда - 3,80, лових на мач, с фин такъм - фиксиран ваглер 3+1, повод 0,09, кука Kamasan B 511 - 12-ка. Почнах без да храня, лежах на дъното с повода, пробвах торен, бял, сладка царевица, ароматизирана царевица, пелети за кука на Динамит байтс - ягода, после комбинации от торен с царевица, торен с бял, торен с кастер, царевица с бял .....
После почнах по малко да храня, стрелях царевица, стрелях бял, забърках рибни гранули от Безден, пелети за шаран ..... После почнах да вдигам над дъното с по 20 см. докато накрая промених монтажа на пропадане с кука 18-ка с по един бял, и стрелях бял с прашката. Никоя от рибите на дъното (каракуда, шаран, сомчетата, червеноперката) не се хранеше и никоя от рибите в горните слоеве (кефал, костур, уклей) не се хранеше. Всички тези видове съм ги сцепвал на Суходол миналата и по-миналата година.

Много шибана година, 7 месеца вали и духа, въобще нямаше лято. 7 месеца бурно и променливо време и все от северозапад се разваля. Един час слъце, един час вятър, един час дъжд. :evil:
Не знам какво се обърка с тоя гьол, скапаното време ли или нещо друго, ама като беше Бай Георги, поне плевелните риби бяха активни, а сега и тях ги няма.
нямам живарник
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Не си единствения, времето се базика с рибите, на Богров от 30-ина човека само аз и още един плувкар имахме по 8-10 риби, попринцип там се праят големи количества ... :roll:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Да и при мен на Пожарево , беше същото риби бяха пуснали , но се ловеха само от едни колеги , който бяха от предишния ден и са захранвали обилно .
За целия язовир пазача ми каза , че има около 20 извадени риби .
При мен само в 4 сутринта ми удари амура , после към 6 късането на повада , и кам 6 и нещо бащата удари един шаран 1.800.
За първи път виждам толкова много хора там , може и за това да не е кълвяло
Изображение
Beherit
новобранец
новобранец

Мнение от Beherit »

jor написа:
mario67 написа:По-добре идете на Конска!Приятелски съвет!
Колеги извинявам се къде е тоя язовир ?
Здравейте, рядко пиша тук най-вече за въпроси защото няма кой знае с какво да се похваля, но като става въпрос за Конска. (Ето адрес за колегата който пита извинявам се ако прилича на реклама но напротив). Ходих там и мисля че едиствените риби които има там са тези на снимката. За цял ден всичките хора които бяхме, а гьола беше пълен само едно дете хвана една маломерна каракуда. Всъщност със сигурност амура (или толстолоб не ги познавам много) албинос от снимката е във водата защото чат пат се показва в дълбокото. Гьола е дълбок между 20-30 м и 20 см. Адски много водорасли и всякакви закачки и както казах след престоя ми там няма сила на земята която да ме убеди, че там въобще има риба освен амура албинос :) Повечето хора за първи път бяхме там, но не чух някой да иска да се върне. Дано не е така, но чак пък никой нищо да не хване. Аз бях с приятели горе-долу на шега, но имаше хора с адски сериозна подготовка и нищо. Не знам не съм експерт и предполагам че ще се появи някой който да ме обори. Дано да е така .... Мястото е направено уникално с много пари изключително приятно е да отидеш, но в крайна сметка ние ходим за риба и не винаги искаме да ни е приятно и удобно, но винаги искаме да хванем .... поне нещо А може и просто да сме хванали кофти ден ... :drinkers:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Beherit написа:Всъщност със сигурност амура (или толстолоб не ги познавам много)
Толстолоп е ако е тоя от снимките кадето един го е прегърнал....

Колеги има ли някой прясно инфо за Братушково.....още ли са същите условия ,че мисля да направя един 2дневен излет за каракуди и можеби шаран :) Ааааа и може ли да се вкара лодка,или със спасителната жилетка като на Огняново :)
Изображение
iv4o_pif4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iv4o_pif4o »

CERRUTI написа:
Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...
Аз миналата седмица ,вторник, преборих 3 шаранчета -две по 2кг. и едно 3 ,500.Аааа и едно 20 сантиметрово костурище :D
ПП: Колегата до мен също се отчете с 2 броя и .....половина-докара го до шавара и ресто (по мой изчисления беше над 6-7кг със сигурност).Малкият кеп му изигра лоша шега :(
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

borislaw_ivanow написа:а нещо за суходол....?
На този язовир бате само ти вземат парите.мнг.вода малко риба :D
m-kar.mobile.bg
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

iv4o_pif4o написа:
CERRUTI написа:
Тихов,миналата седмица на Суходол не е пускано риба...
Аз миналата седмица ,вторник, преборих 3 шаранчета -две по 2кг. и едно 3 ,500.
Ивчо с тоя пост какво се опитваш да кажеш?Че си измислям и се оправдавам като ощипана невеста :)
Не,колега това ми го каза Ицо(русия арендатор)бях спрял да пия едно кафе и да видя как е хавата и си поговорихме....
Също каза че нещо каналните сомчета не искат да се адаптират във язорира,и мисли да не зарибява със сомчета,поне през топлите месеци.....но шарани ще се пускат!
Изображение
iv4o_pif4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iv4o_pif4o »

Глупости.Просто споделям преживяно към вашата тема-нищо не намеквам и не натяквам-просто инфо и от мен.За голямо количество пъстърва през септември пък спомена Здравко.
magichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magichko »

колеги дайте малко инфо за платеното на слаковци.. дочух че имало рибка
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”