Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от плувката2006 »

Трите клетки граничещи с рибарник Бадема са при бай Георги,не Иван.Това са бивши рибарници-трите водема при Георги ,Бадема и Ильо/в Кричим.Относно Бадема,има много качествени риби,но като всеки водоем си иска познания.На него имам уловени шарани над 5кг.В момента най-добре се лови на силиконов косъм с протеиново топче или няколко царевици.
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Честит ви нов/стар световен шампион във Формула 1 !
Гено Генов
Изображение
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Да. Точно така. При бай Георги. Аз обърках имената. Тоя при Ильо - не го знам.
Не съм казал, че няма риба на 'Бадема'. Дайе мойе да вземеш гранули от собственика, с които храни рибата. Едно силиконово рингче и ... нямаш проблеми. Просто това са малки водоемчета. Тесни пътечки и т.н. Няма атмосфера. Все едно си пред аквариума в магазина. Това е мое мнение и не, че не съм ходил и не ходя на такива места. Предпочитам по-големите язовири.
Гено Генов
Изображение
Аватар
dzeviza
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dzeviza »

genov_eng написа:Да. Точно така. При бай Георги. Аз обърках имената. Тоя при Ильо - не го знам.
Не съм казал, че няма риба на 'Бадема'. Дайе мойе да вземеш гранули от собственика, с които храни рибата. Едно силиконово рингче и ... нямаш проблеми. Просто това са малки водоемчета. Тесни пътечки и т.н. Няма атмосфера. Все едно си пред аквариума в магазина. Това е мое мнение и не, че не съм ходил и не ходя на такива места. Предпочитам по-големите язовири.
Така си е колега,после ходих при Ильо лятото и за норматив направихме 6 пъстърви по около 400 гр. и 3 шарана ,като най-малкия беше към кило и половина,а големия почти 3 кила,но какво да се прави като по големите язовири няма вече риба и само мрежи :oops:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

genov_eng написа: аз също минах през 'Бадема' вчера. работеше......
Аз бях около 7 и може да са спели още. Вратата беше затворена, имаше 2 коли вътре. Свирих с клаксона, но никой не излезна. Явно не съм бил настоятелен.

ПС. Някой питаше за Цалапица. Имам няколко по-стари снимки.

Това е по-малкия.
http://prikachi.com/images/237/3909237j.jpg
http://prikachi.com/images/239/3909239K.jpg

По принцип става за дъно и плувка. Хората мятат сякви пружини и хранилки, аз съм ловил само на плувка. Дълбочина макс 1 метър.
2-рия гьол е по-голям , но пак 1 метър дълбочина.
Тва е от мен :wink:
Изображение
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Благодаря за информацията за Цалапица. Все пак, ако някой има нещо за по-голям водоем ще съм му благодарен. Сега ще кача в албума и снимки от 'луксозният европейски водоем' след Войсил :) Има много риба (шаран, сом, щука и др.) и за любителите на биричката - супер заведение! За съжаление рибата не е никак борбена :( Големите шарани се вадят като 'лодка'.
Такси:
на десния бряг - 10 лв.
на левия бряг - 7 лв.
(на единия има масички и чадъри на другия само столчета 'пънчета')
шаран - 5 лв.
Гено Генов
Изображение
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Колега Генов,след като такса 10 не те плаши горещо ти препоръчвам язовир Дондуково!Голям,красив,интересен и с различни видове риба.Или Старосел - отлично зарибен,трофейни таласъми вътре и перфектен релеф - дерета по над 15-16 метра!Трудни за отсяване и намиране големи риби...Труден достъп само включително и форсиране на водно препятствие :)

п.с не говоря за Раковица..
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

genov_eng написа:да, horgasz, това е езерото. няма да сгрешиш, ако планираш излет. работи от 8.00 до 20.00 на слука и пиши.
Благодаря колега, за информацията.
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

steven, това язовир Стена ли е до Старосел - след гробницата и в дясно? Другия на Дондуково май го знам. Има направен комплекс - хотел и ресторант?
Гено Генов
Изображение
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

Здравейте колега да дам малко прясно инфо за Цалапица,от няколко седмици все там ходим че е по близо, и така излизат доста добри шаранчета на дъно и плувка говоря за втората дупка там съм хващал по-големи рибоци,но има и много дребна риба.За стръв използвам бял червей и за шаран и за каракуда интересното е че там шарана кълве на бял а не на царевица,на царевица съм хващал само заблудени каракуди.Това е от мен дано съм бил полезен ето малко снимчици
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Изображение

Изображение

angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

и на царевица се хваща - вкисната. иначе на цалапицата бива.
късмет работа . .
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Колеги, а как се ходи на водоема на Цалапица? Да ида да се пробвам :)
Това да не е пътя за Пазарджик и някаде около сметището на ляво. Дето им викат 'Маришките дупки' ? Има една каравана на входа.
Гено Генов
Изображение
Аватар
valtaxi
новобранец
новобранец

Мнение от valtaxi »

Да май за същия пишат,бях там преди 2 години,има риба но е много плитко,колеги колко се плаща шарана сега и вкусен ли е? :D
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Сетих се за Цалапица. Миналата година ходих. Наистина е много плитко. Пазача ми каза тогава, че по-принцип всяка седмица пускали по един бидон риба - около 150-200 кг. Колко е вярно ...? Таксата бе май 3 лв, а шарана - 5 лв. Каракуда до 2 кг - безплатно. А относно дали е вкусен шарана - немога да кажа. Ама при положение, че пускат постоянно - зависи от каде го вземат.
За мен най-вкусния шаран, който сам вземал е от Руен. Когато ми трябва риба ходя там. Разбрах, че собствениците до миналата година са го вземали от Мечка и от Сушица - все качествени и чисти водоеми. Важното е да постоят 2-3 месеца във езерото.
Има и нещо друдо: шарана много зависи и от храната с която се храни. Особено е гадно месото му и мазнината, когато го хранят с рибни брашна и гранули.
Пак питам, ако някой знае, как се стига до водоема на Ильо в Кричим?
Гено Генов
Изображение
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

На влизане в Кричим отляво на пътя ще видиш табела Рибарник при Ильо,покрай циганските къщи след това завиваш наляво по дигата и около 400-500м си на рибарника,няма как да го подминеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”