Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
здравейте какво мислите за тази http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56 за щуки и распери на дунав и затворени водоеми.
никой ли няма наблюдение на този спининг.мисля да го оборудвам с риоби зубер 3000.споделете дали ми е лош избора на пръчка?
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, при положение че доказал се спининг Сейнт Кроа Триумф , който е с 5 годишна гаранция, е по-евтин от посочения от теб спининг :
"Риболовен прът, произведен от съчетание от високомодулен и среден клас карбон. Тази комбинация го прави много лек и същевременно здрав. Изглежда привлекателно и е с покритие от полуматов кафяв лак. Оборудван е с качествени СИК водачи, винтов макародържач и дръжка, разделена на части, произведена от натурален и стандартен корк за по-голям комфорт при боравене. Акция 10-30гр"
не намирам логика в очакването много хора да се предпочели да си купят въдицата, за която питаш.
Затова няма мнения според мен.
Което пък не значи, че въдицата не е добра - просто хората които ще рискуват с покупка на един все още неутвърдил се модел са малко.
Нищо повече.
А ако ти притежаваш вече въпросната въдица, при желание, можеш да споделиш своите наблюдения, те ще са от полза за всички ни, а и тази тема е за това.
"Риболовен прът, произведен от съчетание от високомодулен и среден клас карбон. Тази комбинация го прави много лек и същевременно здрав. Изглежда привлекателно и е с покритие от полуматов кафяв лак. Оборудван е с качествени СИК водачи, винтов макародържач и дръжка, разделена на части, произведена от натурален и стандартен корк за по-голям комфорт при боравене. Акция 10-30гр"
не намирам логика в очакването много хора да се предпочели да си купят въдицата, за която питаш.
Затова няма мнения според мен.
Което пък не значи, че въдицата не е добра - просто хората които ще рискуват с покупка на един все още неутвърдил се модел са малко.
Нищо повече.
А ако ти притежаваш вече въпросната въдица, при желание, можеш да споделиш своите наблюдения, те ще са от полза за всички ни, а и тази тема е за това.
- Vid
- кандидат преподавател
Съгласен съм с по-горното мнение на Petur60. Впрочем, доволен съм от Тубертини. Преди време ловях с Ени спин, която е доста добра за парите си, но е и малко тежка и тромава. Не съм пипал модела който визираш, но за тези пари и за рибите които търсиш по добра въдица определено е Триумфа, примерно TRS86MHF2.
А ако си решил да дадеш пари, около 200 лв., бих ти препоръчал това:

Акция 15-35, дължина 2,40, тегло 175 гр., 10 г. гаранция. Пръчката е с много добър кастинг и доста здрава. Добре работи и с примамки под 15 гр. С макара Заубер 3000, баланса "заспива".
Успех в избора...
А ако си решил да дадеш пари, около 200 лв., бих ти препоръчал това:

Акция 15-35, дължина 2,40, тегло 175 гр., 10 г. гаранция. Пръчката е с много добър кастинг и доста здрава. Добре работи и с примамки под 15 гр. С макара Заубер 3000, баланса "заспива".
Успех в избора...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- radogagov
- ще става разбирач
От днес, благодарение на съветите на автора на темата sestrata, съм горд собственик на това бижу: Berkley Cherrywood Pro Spin 2.40м / 8-25гр. акция

Смятам още в събота да я метна в боя
На пръв поглед пръчката е стегната, с много добър строй. Въпреки китайския си произход, не можах да и намеря недостатъци. Кантара в Спиди показа тегло от точно 180гр.
П.П. Получи се перфектен баланс с Тика Камбрия ЛД2000.

Смятам още в събота да я метна в боя

П.П. Получи се перфектен баланс с Тика Камбрия ЛД2000.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някой случайно да знае дали спинингите на AIKO се внасят в България или да имат някакъв представител ????
http://www.ulovistaya.ru/index.php?module=shop&cat=128
http://www.ulovistaya.ru/index.php?module=shop&cat=128
Не си струва да им се точиш, колега. Не са нищо особено по отзиви на руски колеги - за толкова, че и по-малко пари у нас също има съвсем прилични неща.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Айде нов въпрос
Някой има ли впечатления от пръчките на Energo Тeam ?
Разглеждах и тръсках една на Илиенци, а цената беше съмнително ниска. Щях да я взема, но реших на връщане да го направя, после излязох от другия вход и така си остана.
Това беше пръчката =>
Хареса ми тази, с дължина 2.10. По-дългата не я усетих по същия начин.
Тестът няма нищо общо с написаното, много по-лайт беше. Доста стегната и пъргава ми се стори, може би една идея по-тежка, което е съвсем нормално при такава цена.
Тръсках доста пръчки в няколко павилиона и тази най-много ми хареса, като за ниската цена разбрах след като вече ми беше харесала, т.е. не бях привлечен от нея
Четох, че марката е унгарска, което не звучи зле. Ако пък никой няма впечатления, сигурно пак ще я взема и ще споделя своите.

Някой има ли впечатления от пръчките на Energo Тeam ?
Разглеждах и тръсках една на Илиенци, а цената беше съмнително ниска. Щях да я взема, но реших на връщане да го направя, после излязох от другия вход и така си остана.
Това беше пръчката =>
Хареса ми тази, с дължина 2.10. По-дългата не я усетих по същия начин.
Тестът няма нищо общо с написаното, много по-лайт беше. Доста стегната и пъргава ми се стори, може би една идея по-тежка, което е съвсем нормално при такава цена.
Тръсках доста пръчки в няколко павилиона и тази най-много ми хареса, като за ниската цена разбрах след като вече ми беше харесала, т.е. не бях привлечен от нея

Четох, че марката е унгарска, което не звучи зле. Ако пък никой няма впечатления, сигурно пак ще я взема и ще споделя своите.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вчреа си взех въпросната гега, днес я сефтосах и ще напиша впечатленията си.
Моделът е Energo Team RUBIN SPIN 2.10 15-30gr:

За излета днес я комплектовах с Ryobi Excia 3000:

Както се вижда от снимката, макарата идва малко тежка, но и това е относително, защото коркът от предната част е доста дълъг, което е и едно от нещата, което ми хареса в нея. Като дължина, според мен, дръжката е идеална.
С макара Абу Гарсия Сорон STX10, която е около 225гр се балансира идеално, но не лових с нея, защото трябваше да сменям един брейд и ме домързя.
Пръчката е много стегната и пъргава.

Изработката ми изглежда добра, не мога да намеря кусури за момента. Водачите са 7 на брой и са добре заляти. Пише, че са SIC и , че пръчката е IM7 карбон. В задната част на пръчката има гумена тапа, която се вади и дръжката може много лесно да се скъси, но мисля, че няма нужда от това. Бланката е нормално дебела, върхът е сравнително тънък и чувствителен. Написаният тест не е реален, по-надолу ще стане въпрос.
Основният недостатък пред по-класните пръчки, може би е , че е малко по-тежка, но при тази дължина реално не се усеща и ръката не се изморява, поне моята.
Продължавам с тестовете, които направих, като моля да ме извините, ако има неточности, защото не съм добре запознат с теглото на примамките си, повечето ми воблери са собствено производство.
Използвах примамки от Мепс 2-ри номер, до клатушка DAM , която мисля, че е 22гр. В този диапазон, примамките се изхвърляха добре, като Мепс 2 идваше една идея лек, при 3-ти номер вече беше много добре. При най-тежките се усещаше, че може още, може би до към 25гр. С примамки 10-15гр беше в разцвета си при изхвърлянето.
Върхът е доста чувствителен и се усещаше идеално играта и на най-леките ми воблерчета и най-малките блесни, с които замятах(Мепс 2).
Имах късмета да я сефтосам и с рибка:

Справи се много добре, нямам забележки.
В заключение, мога да кажа, че за 30лв едва ли има такава пръчка, извадих голям късмет, че я разгледах, без изобщо да съм тръгнал да си търся пръчка. Другият късмет беше, че разбрах за цената след като я подържах, иначе може би изобщо нямаше да я по погледна.
Реалният тест на пръчката бих определил, като 5-25гр или близко до това. За мен лично е идеална щукарка, защото не използвам по-тежки примамки и не обичам дълги пръчки. Кастингът не и е най-голямата сила, но за сметка на това, при водене, примамките се усещат повече от добре. Пръчката би била подходяща за риболов в по-големи реки, със силно течение, както и за джигов риболов. Друго, в което съм сигурен, че ще се справи доста добре, е риболова с попери. Аз лично, с такъв тип пръчка, замятам най-точно и считам, че е подходяща за водоеми, при които се изисква прецизност - целене на дупки, коридорчета и т.н. Като казвам такъв тип, имам предвид стегната, с чувствителен връх и не много дълга. Според мен, пръчката се доближава достатъчно до понятието "универсална" и се осмелявам да я препоръчам, като първа пръчка за начинаещи спинингисти. А и за всички останали, като пръчка, която седи винаги в багажника на колата и би свършила работа при почти всяка ситуация
Дължината 2.40 обаче никак не ми хареса, все едно държах съвсем друга пръчка.
По принцип не съм привърженик на идеята, че могат да се намират много евтини и сравнително добри неща, но този път се самоопровергах
Моделът е Energo Team RUBIN SPIN 2.10 15-30gr:

За излета днес я комплектовах с Ryobi Excia 3000:

Както се вижда от снимката, макарата идва малко тежка, но и това е относително, защото коркът от предната част е доста дълъг, което е и едно от нещата, което ми хареса в нея. Като дължина, според мен, дръжката е идеална.
С макара Абу Гарсия Сорон STX10, която е около 225гр се балансира идеално, но не лових с нея, защото трябваше да сменям един брейд и ме домързя.
Пръчката е много стегната и пъргава.

Изработката ми изглежда добра, не мога да намеря кусури за момента. Водачите са 7 на брой и са добре заляти. Пише, че са SIC и , че пръчката е IM7 карбон. В задната част на пръчката има гумена тапа, която се вади и дръжката може много лесно да се скъси, но мисля, че няма нужда от това. Бланката е нормално дебела, върхът е сравнително тънък и чувствителен. Написаният тест не е реален, по-надолу ще стане въпрос.
Основният недостатък пред по-класните пръчки, може би е , че е малко по-тежка, но при тази дължина реално не се усеща и ръката не се изморява, поне моята.
Продължавам с тестовете, които направих, като моля да ме извините, ако има неточности, защото не съм добре запознат с теглото на примамките си, повечето ми воблери са собствено производство.
Използвах примамки от Мепс 2-ри номер, до клатушка DAM , която мисля, че е 22гр. В този диапазон, примамките се изхвърляха добре, като Мепс 2 идваше една идея лек, при 3-ти номер вече беше много добре. При най-тежките се усещаше, че може още, може би до към 25гр. С примамки 10-15гр беше в разцвета си при изхвърлянето.
Върхът е доста чувствителен и се усещаше идеално играта и на най-леките ми воблерчета и най-малките блесни, с които замятах(Мепс 2).
Имах късмета да я сефтосам и с рибка:

Справи се много добре, нямам забележки.
В заключение, мога да кажа, че за 30лв едва ли има такава пръчка, извадих голям късмет, че я разгледах, без изобщо да съм тръгнал да си търся пръчка. Другият късмет беше, че разбрах за цената след като я подържах, иначе може би изобщо нямаше да я по погледна.
Реалният тест на пръчката бих определил, като 5-25гр или близко до това. За мен лично е идеална щукарка, защото не използвам по-тежки примамки и не обичам дълги пръчки. Кастингът не и е най-голямата сила, но за сметка на това, при водене, примамките се усещат повече от добре. Пръчката би била подходяща за риболов в по-големи реки, със силно течение, както и за джигов риболов. Друго, в което съм сигурен, че ще се справи доста добре, е риболова с попери. Аз лично, с такъв тип пръчка, замятам най-точно и считам, че е подходяща за водоеми, при които се изисква прецизност - целене на дупки, коридорчета и т.н. Като казвам такъв тип, имам предвид стегната, с чувствителен връх и не много дълга. Според мен, пръчката се доближава достатъчно до понятието "универсална" и се осмелявам да я препоръчам, като първа пръчка за начинаещи спинингисти. А и за всички останали, като пръчка, която седи винаги в багажника на колата и би свършила работа при почти всяка ситуация

Дължината 2.40 обаче никак не ми хареса, все едно държах съвсем друга пръчка.
По принцип не съм привърженик на идеята, че могат да се намират много евтини и сравнително добри неща, но този път се самоопровергах

Браво на колегата franky за ревюто на наистина достъпна пръчка.
Скоро си купих Formax legacy spin на 2,10 (10-40) ,стегната пръчка с бърза акция с IM10 карбон и SIC водачи , страшно много ме кефи а цената е 27.49 (което в тая криза хич не е без значение)
https://fishing-market.com/shop/product ... -10-m.html

http://www.formaxstore.com/proizvod/6335
Скоро си купих Formax legacy spin на 2,10 (10-40) ,стегната пръчка с бърза акция с IM10 карбон и SIC водачи , страшно много ме кефи а цената е 27.49 (което в тая криза хич не е без значение)

-
- вече хвърля и на тежко
И мен ме кефи цената.
Вероятно може и по-тънко да се намери.
Може пък скоро направо да се подаряват подобни въдици, ама то знае ли човек какво го чака...
Вероятно може и по-тънко да се намери.
Може пък скоро направо да се подаряват подобни въдици, ама то знае ли човек какво го чака...
- Rdjambito
- новобранец
Здравейте колеги. Някои има ли впечатления за тази пръчка Abu Garcia - Revenge Spin 2,70 / 10-30 моля някой ако се е докосвал до нея да изкаже мнение .Благодаря предварително.
ето и линк : http://www.ebay.co.uk/itm/ABU-GARCIA-RE ... 895f7dbafd
ето и линк : http://www.ebay.co.uk/itm/ABU-GARCIA-RE ... 895f7dbafd
Последно промяна от Rdjambito на Съб Ное 05, 2011 5:04 pm, променено общо 2 пъти.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
колега пробва ли я в реални условия, че и аз ги гледах тези пръчки и им се чудехconan написа:Браво на колегата franky за ревюто на наистина достъпна пръчка.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На картинка изглежда много арна пръчката, някакви наблюдения относно реалния тест?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов