Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
trevcho
новобранец
новобранец

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от trevcho »

здравейте какво мислите за тази http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56 за щуки и распери на дунав и затворени водоеми.
Аватар
trevcho
новобранец
новобранец

Мнение от trevcho »

никой ли няма наблюдение на този спининг.мисля да го оборудвам с риоби зубер 3000.споделете дали ми е лош избора на пръчка?
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Колега, при положение че доказал се спининг Сейнт Кроа Триумф , който е с 5 годишна гаранция, е по-евтин от посочения от теб спининг :

"Риболовен прът, произведен от съчетание от високомодулен и среден клас карбон. Тази комбинация го прави много лек и същевременно здрав. Изглежда привлекателно и е с покритие от полуматов кафяв лак. Оборудван е с качествени СИК водачи, винтов макародържач и дръжка, разделена на части, произведена от натурален и стандартен корк за по-голям комфорт при боравене. Акция 10-30гр"

не намирам логика в очакването много хора да се предпочели да си купят въдицата, за която питаш.
Затова няма мнения според мен.
Което пък не значи, че въдицата не е добра - просто хората които ще рискуват с покупка на един все още неутвърдил се модел са малко.
Нищо повече.
А ако ти притежаваш вече въпросната въдица, при желание, можеш да споделиш своите наблюдения, те ще са от полза за всички ни, а и тази тема е за това.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Съгласен съм с по-горното мнение на Petur60. Впрочем, доволен съм от Тубертини. Преди време ловях с Ени спин, която е доста добра за парите си, но е и малко тежка и тромава. Не съм пипал модела който визираш, но за тези пари и за рибите които търсиш по добра въдица определено е Триумфа, примерно TRS86MHF2.
А ако си решил да дадеш пари, около 200 лв., бих ти препоръчал това:
Изображение
Акция 15-35, дължина 2,40, тегло 175 гр., 10 г. гаранция. Пръчката е с много добър кастинг и доста здрава. Добре работи и с примамки под 15 гр. С макара Заубер 3000, баланса "заспива".
Успех в избора...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

От днес, благодарение на съветите на автора на темата sestrata, съм горд собственик на това бижу: Berkley Cherrywood Pro Spin 2.40м / 8-25гр. акция
Изображение
Смятам още в събота да я метна в боя :D На пръв поглед пръчката е стегната, с много добър строй. Въпреки китайския си произход, не можах да и намеря недостатъци. Кантара в Спиди показа тегло от точно 180гр.
П.П. Получи се перфектен баланс с Тика Камбрия ЛД2000.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Някой случайно да знае дали спинингите на AIKO се внасят в България или да имат някакъв представител ????

http://www.ulovistaya.ru/index.php?module=shop&cat=128
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Не си струва да им се точиш, колега. Не са нищо особено по отзиви на руски колеги - за толкова, че и по-малко пари у нас също има съвсем прилични неща.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Айде нов въпрос :lol:
Някой има ли впечатления от пръчките на Energo Тeam ?
Разглеждах и тръсках една на Илиенци, а цената беше съмнително ниска. Щях да я взема, но реших на връщане да го направя, после излязох от другия вход и така си остана.
Това беше пръчката =>

Хареса ми тази, с дължина 2.10. По-дългата не я усетих по същия начин.
Тестът няма нищо общо с написаното, много по-лайт беше. Доста стегната и пъргава ми се стори, може би една идея по-тежка, което е съвсем нормално при такава цена.
Тръсках доста пръчки в няколко павилиона и тази най-много ми хареса, като за ниската цена разбрах след като вече ми беше харесала, т.е. не бях привлечен от нея :lol:
Четох, че марката е унгарска, което не звучи зле. Ако пък никой няма впечатления, сигурно пак ще я взема и ще споделя своите.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Вчреа си взех въпросната гега, днес я сефтосах и ще напиша впечатленията си.
Моделът е Energo Team RUBIN SPIN 2.10 15-30gr:
Изображение
Изображение

За излета днес я комплектовах с Ryobi Excia 3000:

Изображение

Както се вижда от снимката, макарата идва малко тежка, но и това е относително, защото коркът от предната част е доста дълъг, което е и едно от нещата, което ми хареса в нея. Като дължина, според мен, дръжката е идеална.
С макара Абу Гарсия Сорон STX10, която е около 225гр се балансира идеално, но не лових с нея, защото трябваше да сменям един брейд и ме домързя.

Пръчката е много стегната и пъргава.

Изображение

Изработката ми изглежда добра, не мога да намеря кусури за момента. Водачите са 7 на брой и са добре заляти. Пише, че са SIC и , че пръчката е IM7 карбон. В задната част на пръчката има гумена тапа, която се вади и дръжката може много лесно да се скъси, но мисля, че няма нужда от това. Бланката е нормално дебела, върхът е сравнително тънък и чувствителен. Написаният тест не е реален, по-надолу ще стане въпрос.
Основният недостатък пред по-класните пръчки, може би е , че е малко по-тежка, но при тази дължина реално не се усеща и ръката не се изморява, поне моята.

Продължавам с тестовете, които направих, като моля да ме извините, ако има неточности, защото не съм добре запознат с теглото на примамките си, повечето ми воблери са собствено производство.

Използвах примамки от Мепс 2-ри номер, до клатушка DAM , която мисля, че е 22гр. В този диапазон, примамките се изхвърляха добре, като Мепс 2 идваше една идея лек, при 3-ти номер вече беше много добре. При най-тежките се усещаше, че може още, може би до към 25гр. С примамки 10-15гр беше в разцвета си при изхвърлянето.
Върхът е доста чувствителен и се усещаше идеално играта и на най-леките ми воблерчета и най-малките блесни, с които замятах(Мепс 2).

Имах късмета да я сефтосам и с рибка:

Изображение

Справи се много добре, нямам забележки.

В заключение, мога да кажа, че за 30лв едва ли има такава пръчка, извадих голям късмет, че я разгледах, без изобщо да съм тръгнал да си търся пръчка. Другият късмет беше, че разбрах за цената след като я подържах, иначе може би изобщо нямаше да я по погледна.
Реалният тест на пръчката бих определил, като 5-25гр или близко до това. За мен лично е идеална щукарка, защото не използвам по-тежки примамки и не обичам дълги пръчки. Кастингът не и е най-голямата сила, но за сметка на това, при водене, примамките се усещат повече от добре. Пръчката би била подходяща за риболов в по-големи реки, със силно течение, както и за джигов риболов. Друго, в което съм сигурен, че ще се справи доста добре, е риболова с попери. Аз лично, с такъв тип пръчка, замятам най-точно и считам, че е подходяща за водоеми, при които се изисква прецизност - целене на дупки, коридорчета и т.н. Като казвам такъв тип, имам предвид стегната, с чувствителен връх и не много дълга. Според мен, пръчката се доближава достатъчно до понятието "универсална" и се осмелявам да я препоръчам, като първа пръчка за начинаещи спинингисти. А и за всички останали, като пръчка, която седи винаги в багажника на колата и би свършила работа при почти всяка ситуация :)
Дължината 2.40 обаче никак не ми хареса, все едно държах съвсем друга пръчка.
По принцип не съм привърженик на идеята, че могат да се намират много евтини и сравнително добри неща, но този път се самоопровергах :lol:
Аватар
conan
новобранец
новобранец

Мнение от conan »

Браво на колегата franky за ревюто на наистина достъпна пръчка.
Скоро си купих Formax legacy spin на 2,10 (10-40) ,стегната пръчка с бърза акция с IM10 карбон и SIC водачи , страшно много ме кефи а цената е 27.49 (което в тая криза хич не е без значение)
https://fishing-market.com/shop/product ... -10-m.html
Изображение
Изображение
http://www.formaxstore.com/proizvod/6335
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

И мен ме кефи цената.
Вероятно може и по-тънко да се намери.
Може пък скоро направо да се подаряват подобни въдици, ама то знае ли човек какво го чака...
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Здравейте колеги. Някои има ли впечатления за тази пръчка Abu Garcia - Revenge Spin 2,70 / 10-30 моля някой ако се е докосвал до нея да изкаже мнение .Благодаря предварително.
ето и линк : http://www.ebay.co.uk/itm/ABU-GARCIA-RE ... 895f7dbafd
Последно промяна от Rdjambito на Съб Ное 05, 2011 5:04 pm, променено общо 2 пъти.
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

conan написа:Браво на колегата franky за ревюто на наистина достъпна пръчка.
Скоро си купих Formax legacy spin на 2,10 (10-40) ,стегната пръчка с бърза акция с IM10 карбон и SIC водачи , страшно много ме кефи а цената е 27.49 (което в тая криза хич не е без значение)
https://fishing-market.com/shop/product ... -10-m.html
Изображение
Изображение
http://www.formaxstore.com/proizvod/6335
колега пробва ли я в реални условия, че и аз ги гледах тези пръчки и им се чудех
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

На картинка изглежда много арна пръчката, някакви наблюдения относно реалния тест?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”