Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Menkata »

Дими специално за теб сега ще ти дам една хубава информация :wink: .И от двете страни язовира е окупиран с лагери :lol: и при положение че е четвъртак.Та днес реших да проверя как е положението.Още от сутринта се започнаха кавгите.Не ми разрешиха да си пусна лодката от гребната база ,целия бряг в пръчки.Другото интересно в 6 сутринта беше пълно с хора които ловят на тролинг.Така и за цял ден не видях един да хване една рибка.Тези които бяха заредили дънните за шаран и амур и те не мръднаха в района около мен където ловях.Лично за мен е слаб риболова още.Ако ще ходите голяма група ,някой по рано да тръгне още през седмица щото тая дата къде си написал ще стане панайр.
Ето и малко снимчици от мен :)

Изображение
Изображение
Изображение
Извинявам се че съм си държал пръста на обектива :D
Хайде наслука Дими!За съжеление тези дни съм на работа иначе с удоволсвие бих дошъл да изпия една бира с вашата компания :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Благодаря колега , ми както обикновено сме 20-30 човека.
Няма как на работа сме , а да пратим някой да пази места 2 ма човека няма да ги опазят , има много нахални колеги !
Миналата година едни се заселиха до нас при положение ,че имаше места и накрая взеха да ни правят забележки ,че сме били шумни :-(
radocirka
новобранец
новобранец

Мнение от radocirka »

Вчера приятели се върнаха от 6 дневен риболов и ми се похвалиха с хубав уклей и два шарана :shock: :shock: :shock:
Приятелите са розите на живота : откъсвай ги внимателно и се пази от бодлите.
radocirka
новобранец
новобранец

Мнение от radocirka »

Някой да е чул нещо за извадени шарани...? :shock:
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Дай снимки.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

radocirka написа:Вчера приятели се върнаха от 6 дневен риболов и ми се похвалиха с хубав уклей и два шарана :shock: :shock: :shock:
За уклеите съм съгласен ама за шараните се изхвърли.Ако някой от лагеруващите е бил хванал "Борко" да ми е казал вече :wink:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Шарана е бая кът на Сопот , не говоря за маломерни . ние като го хванахме нашия лани бая коментари имаше от съседите , че отдавна не е ваден шаран там . Не знам колко е истина но маи преобладава амура
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Не е кът шарана Дими,но определено амура преобладава.И ние като хванахме шарана миналата година ,след нас са уловили на същото място и други местни колеги,има един много в час колега от Кирчево,с гола глава.Моя познат също хвана ,но съотношението при него беше 8-2,амур -шаран.За това ще действаме ,да съберем средства и да се поддържа популацията на шарана в язовира :idea:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

MITKO70 написа:Не е кът шарана Дими,но определено амура преобладава.И ние като хванахме шарана миналата година ,след нас са уловили на същото място и други местни колеги,има един много в час колега от Кирчево,с гола глава.Моя познат също хвана ,но съотношението при него беше 8-2,амур -шаран.За това ще действаме ,да съберем средства и да се поддържа популацията на шарана в язовира :idea:
Преди 2 години масово се ловеше шаран.Колкото пъти съм влизал с лодката,се ловяха порядък 1,5 и 2,5 кг.По 2-3 бройки.Амур тогава много рядко се хващаташе.Сега е обратното.Шаран има на язовира,но явно качи кг вече,всмисъл хитър е много.Сега и да искам не мога да хвана шаран от лодката.Миналата година как ли се не мъчих.Само на захранка и внасяне на въдици.Отделно Борко се обади когато шарана беше тръгнал на стената.За 3 дена той беше хванал 11 бр. в порядък 5-11 кг. :wink: .Но има и друго преди две години масово хората от брега хващаха от зарибителния с шаран материал 100-200 гр и пълнеха торбите.Лично съм ги гледал и молил да и дам мои риби само да пуснат шаранчета обратно.От там идва проблема според мен сега.Точно този зарибителен материал трябваше да е на 1,5 в момента 2 кг.а Тези които ловях от лодката сега вече са по 7-8 кг може и повече да са станали.Може и някой местен да се изкаже по този въпрос.Но според мен от това не се хваща масово шаран сега :wink:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Може и така да е , аз не съм от големите роболовци , шарана го хвана един приятел шаранджия от Пловдив , които за сефте беше на Сопот , ние обикновено ловим уклей , каракуда , платика и бяла ;-)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Друго доста интересно за мен нещо е ,че каракудата която е хванах завчера беше хвърлила хайвера :?: :?: Повечето от рибите бяха с големи рани и без люспи.Чак пък така да се нараняват при мръстеното не ми се вярва.2 от тях след консумация имаха вкус на нафталин :lol:.Някои идея защо е така.Друг път не ми се е случвало на този язовир.
radocirka
новобранец
новобранец

Мнение от radocirka »

Предавам само що ми казааа :D От вас исках да разбера, дали някой е чул нещо за шаран или амур... :) Аз си мисля, че още му е малко раничко :?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Menkata написа:Друго доста интересно за мен нещо е ,че каракудата която е хванах завчера беше хвърлила хайвера :?: :?: Повечето от рибите бяха с големи рани и без люспи.Чак пък така да се нараняват при мръстеното не ми се вярва.2 от тях след консумация имаха вкус на нафталин :lol:.Някои идея защо е така.Друг път не ми се е случвало на този язовир.
Марине,за раните и люспите имам някакво обяснение,може да са се опитали да ги търмъчат/косят/като са се биели да хвърлят хайвер.Има ги и такива "риболовци",а миналата година като отидохме за първи път засякох един с една голяма зелена лодка ,точно така дебнеше амура в плиткото.Но това за вкуса направо ме учуди ,там каракудата е с добри вкусови качества, като тази от Искъра ,Копринка, за там имам наблюдения върху каракудата.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Мите, само две от тях имаха такъв вкус.Бяха добре изчистени.Да кажа че от недоизмиване едва ли.Да са хванали някоя болест и оттам да идват раните ,и вкуса да им е такъв,аз за това питам :?:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Амури вадят вече :shock:
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”