Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов около Добрич
КОЛЕГИ НЯКОЙ ХОДИЛ ЛИ Е НА СТРАХИЛ ТЕЗИ ДНИ НА КАКВО СЕ ЛОВИ ШАРАН ТАМ СОМ ДАЛИ ИМА И НА КАКВА СТРЪВ ДА ГО ТЪРСЯ
2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
-
- научил се да хвърля
Колеги, някой би ли ме светнал по кой черен път да мина за Ген. Киселово, че до колкото знам единия е за висока кола, а другия долу горе ставал. Чух, че излизала доволно таранка и по някой друго шаранче около 0.5-1.5кг. Мерси предварително!
Поздрави!
Поздрави!

Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи 

- ribarshe
- ще става разбирач
За какви черни пътища говориш ,колега ? На Киселово от асфалта отиваш до хижата , най - добре пред нея да ловиш - по -дълбоко е ,нагоре към ръкавите е 50см отпреде , на мач на 30-ия метър е един метър
-
- научил се да хвърля
Емм аз преди не съм ходил там, колега. А доколкото ми обясниха двата пътя били от ужасен по-ужасен, а понеже аз съм с много ниска предна броня реших да питам по-запознатите.ribarshe написа:За какви черни пътища говориш ,колега ? На Киселово от асфалта отиваш до хижата , най - добре пред нея да ловиш - по -дълбоко е ,нагоре към ръкавите е 50см отпреде , на мач на 30-ия метър е един метър

-
- вече хвърля и на тежко
Да не би да са ти обяснявали за Колево понякога се бъркат ,на Нова година брат ми в снега стигна до хижата и то с една C-класа която е хем задно хем ниска .driu написа:Емм аз преди не съм ходил там, колега. А доколкото ми обясниха двата пътя били от ужасен по-ужасен, а понеже аз съм с много ниска предна броня реших да питам по-запознатите.ribarshe написа:За какви черни пътища говориш ,колега ? На Киселово от асфалта отиваш до хижата , най - добре пред нея да ловиш - по -дълбоко е ,нагоре към ръкавите е 50см отпреде , на мач на 30-ия метър е един метърЯвно и колегата, който ми обяснява не е бил много на ясно
Има черен път ако е решил да влезе от Войводино срещу джамията в дясно и да отиде на Боянския ръкав,но пътя е отъпкан.Също има един участък черен ако влезе през В.Дол покрай прелеза.Колегите са написали през прелеза на ж.п.спирката на Киселово и отиваш на хижата.През Войводино по малко хора ходят и за това може би се е насочил от там и да спести 15км.
-
- научил се да хвърля
Не става въпрос за никакви преки пътища и т.н., дори бих предпочел да мина 15-20 км повече от колкото да си троша колата. Говорих за тези двата пътя и съответно кой е по-удачен за безопасно преминаване :

Разбира се ако тези двата пътя не са хубави, няма да откажа предложения от къде да мина!
Поздрави!

Разбира се ако тези двата пътя не са хубави, няма да откажа предложения от къде да мина!

Поздрави!

Път 1 ще те отведе до хижата караш само направо по асвалта след прелеза и няма да се отбиваш.Няма страшно дупките неса толкова големи и няма да си с болид от Ф1.
- ribarshe
- ще става разбирач
В неделя не ни се получи риболова на Одринци - в 7,30 беше вече пълно с народ, забихме се в плиткача ,до към обяд упорствахме на плувки, дръпнахме 3 шаранчета / плуват отново/. След 12ч минахме на дъно - резултата по 4-5 таранки на калпак до към 3ч. После отидохме на сухите дървета - там на плувка само перки, един костур и една добра таранка.Оставам с впечатление , че таранката се изтегля от ръкава.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
При тая навалица и аз да съм и аз ще се изнеса.
Риба с въдица не можеш я изтребиш - факт, хващаш само тази която се храни!!! Виж мрежите и тока са друга работа, това си е чист вандализъм особено последнотоvasileva написа:Mитев вземам си бележка.Васко много си прав за изброените водоеми но там е дребушлак.Лошото е че едрата риба почти изчезна за което не са винивни само мрежарите а и пръчкарите.Дребни шаранчета,амури и сомчета всичко се слага в торбата и затова няма качество по нашите водоеми и затова на голям язовир и минимум 4-5 дни ако искаш да хванеш нещо качествено.Ходих на Добротич 50 човека 150 таранки.На Николаевка същата работа + 2-3шаранчета по кило-две.На Засмяно 15 таранки.Еееееееееее това ако му кажеш риболов,а от риболов му разбирам може и да ме познаваш ако искаш пиши на ЛС.Успех през 2012г.

И ако веднъж на 2-3 години не се зарибява какъв приличен улов искате откъде да доде! На Одринци новия арендатор все пак е пуснал нещо, преди година излезе шаранче около половин кило ,което беше пуснато благополучно, този година (миналата седмица) също - към то 300-400 грама значи ..... а в неделя в голямата тарапана минаха и предупредиха че са пуснали още - май почвам да им вярвам. Ха наслука!!

Дано са пуснали,но крайно време е да се разбере от всички рибари,нищо че си плащаш,имай милост към малките рибета,дай им шанс да порастнат,тогава ще има удоволствие от риболова.
Еййй верно бе, толкоз народ не съм виждал там. А за таранката ...от ръкава се изтегля в края на май като си хвърли хайвера-макар че този период при нея е като ластик хващал съм с хайвер и в края на августribarshe написа:В неделя не ни се получи риболова на Одринци - в 7,30 беше вече пълно с народ, забихме се в плиткача ,до към обяд упорствахме на плувки, дръпнахме 3 шаранчета / плуват отново/. След 12ч минахме на дъно - резултата по 4-5 таранки на калпак до към 3ч. После отидохме на сухите дървета - там на плувка само перки, един костур и една добра таранка.Оставам с впечатление , че таранката се изтегля от ръкава.

"Риба с въдица не можеш я изтребиш - факт, хващаш само тази която се храни!!! Виж мрежите и тока са друга работа, това си е чист вандализъм особено последното
!
И ако веднъж на 2-3 години не се зарибява какъв приличен улов искате откъде да доде! На Одринци новия арендатор все пак е пуснал нещо, преди година излезе шаранче около половин кило ,което беше пуснато благополучно, този година (миналата седмица) също - към то 300-400 грама значи ..... а в неделя в голямата тарапана минаха и предупредиха че са пуснали още - май почвам да им вярвам. Ха наслука!!"
BERG ти явно не си виждал "колегите" с по 12 пръчки на одринци, а и като се има в предвид броя им, силно ме съмнява че не могат да изтребят бялата като цяло/ и всички знаем как връщат обратно маломерните- за тях всички са "глътнали дълбоко"
колкото до тока и мрежите за тях няма какво да говорим
и да пусна ли са 1 тон шаранета в одринци, което за мен значи само едно- повече "слука" за бай "селянин". 5 кила шаран -в тиганана, 500 грама шаран - в тигана ...
ай наслука

И ако веднъж на 2-3 години не се зарибява какъв приличен улов искате откъде да доде! На Одринци новия арендатор все пак е пуснал нещо, преди година излезе шаранче около половин кило ,което беше пуснато благополучно, този година (миналата седмица) също - към то 300-400 грама значи ..... а в неделя в голямата тарапана минаха и предупредиха че са пуснали още - май почвам да им вярвам. Ха наслука!!"
BERG ти явно не си виждал "колегите" с по 12 пръчки на одринци, а и като се има в предвид броя им, силно ме съмнява че не могат да изтребят бялата като цяло/ и всички знаем как връщат обратно маломерните- за тях всички са "глътнали дълбоко"
колкото до тока и мрежите за тях няма какво да говорим
и да пусна ли са 1 тон шаранета в одринци, което за мен значи само едно- повече "слука" за бай "селянин". 5 кила шаран -в тиганана, 500 грама шаран - в тигана ...
ай наслука

абе всичко ще се оправи и нареди по правелника, но ще мине поне още 2/3години.