Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Троли си втвърдява такъмите,що бе бате,що не си тролиш с 10-30гр.за сомове до 50кила и на сезон да губиш 100%от наистина хубавите риби които ти удрят,колкото и малко да са

Е, ясно останалите 80% са монтаж + още 10% "внимание към детайлите и глезотийки".yankosan написа:...
За първото,десет процента е така,ами другите...![]()
..>Пробвай с други въдици,ако и със старите гьостерици пак има вариант![]()
....>За тъмното също има лек,поне десет години напред
Аз съм с гьостерици 30-50lb. и нямам намерение да ги заменям с други. Разбира се, че има вариантИ за тях и те ще бъдат тествани 2014. Искам да вкарам един анонс- аз ЗАПОЧНАХ този риболов с "лигави" въдици. И знаеш ли какъв е моят извод? Това е гавра с рибата, с мен самия и с целия свят.

В тъмното нещата са "прости", ама кой да се сети навреме?

Знеш ли какъв е проблема? Проблема е, че този риболов е много "деликатен". Тази "деликатност" трябва да се усети от риболовеца, защото за нея не се говори, а точно ТЯ е голямата тайна.
Само два реда, написани и прочетени от човек без опит, могат да го забият в пета глуха. Например:
- Удря той, удряш и ти.
- Сгъва въдицата под лодката (по борда)
Когато горните две неща са факт, е минала най-важната час от надлъгването с тази риба. И вече сме във фаза: чакаме края на филма, за да видим дали е хепиенд.
Димане , Amigo-то ти беше написал на едно друго място за донапрена и да обърнеш внимание на извивката и дължината на рамото на куката за откраднатите ти рибки според сезона !Послушай го!
Какво за теб значи понятието "лигава" пръчка?И по какво ги клалифицираш?
Благодаря ти Бока, че се включваш на тази вълна. Апропо, искам да ти кажа, че съм съгласен с теорията на Троли за качествените макари.Bokata77 написа:Димане , Amigo-то ти беше написал на едно дпуго място за донапрена и да обърнеш внимание на извивката и дължината на рамото на куката за откраднатите ти рибки според сезона !Послушай го!
Монтажите с дунапрен са вече обмислени и подготвени, както и необходимите дипове - изработени, чакат сезона. Не говоря за купешки боклуци, говоря за нещо сериозно, изработено лично от мен.
Незнам какви куки използува Амиго. Мисля, че куките трябва да бъдат с дълго стебло, включително тройките. В това отношение тройките Owner мастило да пият. Те НЕ са за сом. По-скоро тройките на ДАМ.
Лигава пръчка е тази, на която се гъне и дръжката.
Много пъти съм чувал да казват: Риболовеца трябва да се научи да мисли като риба. Глупости! Рибата НЕ мисли. Тя има начин на поведение, което добрият риболовец задължително, рано или късно, опознава.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе тъпи копелета сте,ма аз да си кажем моето!
Да не се обидите,ей!Това е груб-сомски хумор и треа се научите да не скачате на бой веднага!
Та объркал съм статиите/имам всички броеве на "Български Риболовец" и "На Риба" от 1998година до 2009-та,тогава реших че съм достатъчно образован за да мога да пиша,а не само да чета по определени теми/ и оня сом 87кила на Ахтуба е за "Подводен кльонк",а в брой 3 и 4-ри от 2004г. в "На риба" е обяснението за трите етапа на вадене!Един час рових в килера да ги изровя и кръста ме заболя заради вас,гадове мръсни-неверни!
Грешната статия!

И десерта за вечерта!

Чел съм ги преди 10години и съм забравил доста неща,но далаверата с четенето е че на подсъзнателно ниво запаметяваш нещата които ще ти трябват в боя и реагираш рефлексно по интуиция!Та съм също менталист и без да искате ви набивам неща,които ще ви трябват за в бъдеще!
Боката търси състезание с мен,та да го обяви официално и ще го изям!Имайте в предвид,че от няколко години ходя 10-15пъти годишно да троля заради кризата и за това резултатите са ми ниски спрямо другите!
Ако всеки уикенд съм на гьола,нема кой да ме бие щот при редовния риболов хващам движението на рибите и нямам празно!Най-великата тактика е да одиш 1000пъти на едно и също место-гьол и да му разгадаеш тайните!
Да снимам текста или да ви го напиша? 

Грешната статия!

И десерта за вечерта!

Чел съм ги преди 10години и съм забравил доста неща,но далаверата с четенето е че на подсъзнателно ниво запаметяваш нещата които ще ти трябват в боя и реагираш рефлексно по интуиция!Та съм също менталист и без да искате ви набивам неща,които ще ви трябват за в бъдеще!

Троли нещо полезно да видя накрая от тебе , и ти да снимаш и пуснеш от статия
Състезание всяка година има на реката , ма тебе те нема
ако и тая година не се престрашиш
ще ти дам втори шанс късната есен
от язовирите получих алергия и не ходя.Практикувам от лодка само лупанката
ако те устройва съм насреща винаги да ти дам накрая автограф 

Състезание всяка година има на реката , ма тебе те нема

Абе важното е да не се отказваш и да си там, и 84 дена да си валат, на 85-ия ще го заковеш, неизбежно е щом си вярваш 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А с ония от Дунава,кво да се състезава едно "бедно софиянче"?
Они кат се събудят събале и пикат директно у големата вода,а при мен най-близкото пикане ми е на 40-50минути при 100км/ч и то са останали само най-хитрите сомове с по две висшета,че на ден избягват по 10-20мрежи за да оцелеят до 30-100кила!
Та ходи фани некой сто-килограмов професорски сом от Искъро!
И бог да съм,не моем го фаним!
Даже кат видя сом от Искъро и се кланям до земи,че чак не ми се верва къф разбирач или късметлия треа да си,за да се класираш сред печелившите!Даже се чудя,що не се пробвах на Състезанието по кльонк,щех да науча доста неща от местните наследствени кльонкаджии?
Дунава е мистика за мен и всеки път се плуашим,как гьола върви на десно,па една част прид мен е с обратно течение и върви на лево към Сърбия!
Луда работа,тия са луди да ми ловят риби в този дискомфорт!

Тролка от сега искам да ти прикова вниманието към печелившия тим таз година на Дунавското хоро (ако сколасат да идат).
Тва е на Тоцката тима " RIVER KINGS" , имат потенциал момчетата и залагам на тях
Тва е на Тоцката тима " RIVER KINGS" , имат потенциал момчетата и залагам на тях

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Та нека Янко и Диман да прочетат как се вади голямата риба,па да си затворят очите и да си представят как правят всичко от-до!Преди няколко дена сънувах как вадя успешно 41кила сом,което е добър знак и ми вещае нещо Голямо!Сънуваш ли сом,значи се пече нещо Голямо!
Всичко е до психологическа настройка,та се подготвяйте преди заспиване и си фантазирайте всичко,това ще ви подготви при реалната среща да сте хладнокръвни и да взимате правилните решения за част от секундата!
Това с "пушенето на цигара" е чиста фукня и няма връзка с реалността!Адреналина така те треска при удър,че цигарата е последното нещо което те вълнува!
Кви цигари,кви пет лева у тъмното?Емоцията те изстрелва в космоса!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А дано,ма да не се окажат "куци коне" в кльонкането,че тая година по китайската митология е Конска?Bokata77 написа:Тролка от сега искам да ти прикова вниманието към печелившия тим таз година на Дунавското хоро (ако сколасат да идат).

Troli Rapala написа:До два метра е екстра удобната въдица за прекарване на Опърничевите!

Тест на :
Penn TRQ Gamefish Boat Fishing Rod 7ft 15-30lb с 15 литрова туба от мъртва тяга

и вече във въздуха

Нещо такова ли имаш в предвид

Малиииии,тука е станало
хич нема да пишем тука

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За пръта съм съгласен,но не забравяй че той играе третостепенна рола в Голямата Игра!
Линията и Макарата са основното перо и моята мисъл е основно в тази посока!
Ако стане фал,той тръгва от линията и макарата,а не от пръта!За това и си позволявам да се репчим на сомовете с крехки геги,щот не са от значение и действам основно с драга на макарата!
Тоци не се вдетинявай,а бий една вербална тупаница и продължавай напред,как си ги представяш нещата!Бъдещето е пред нас и не ми дреме,кой ме е бил с голям сом или кой сом ме е бил!Утре,аз или вие ще биете,та нищо не е сигурно!
Сигура е само,че сомовете обичат шегите и удрят точно на калпави макари кат Каптивите,за да ни се подиграят!
Вече виждам на сън,как сомът троши макарето на Боката и он си скубе косите......! 

Троли пак си прекалил с панадола тая вечер
той само да пристъпи , после ще си татуираш на челото КАПТИВА