Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: кефалови 2014
А пък аз седях до колегата Ribar и гледах как другите ловят.
От 9:00 до 16:00 - 18 рибки, гацата ми не работеше както трябва, пък и се е изпразнила рано-рано (имах само един хляб). На 3 метра от мен ловяха здраво, рибата се бе събрала около техните гаци, ама там хляб имаше много. Не пускаха рибата до мен, аз бях последния от вътрешната страна (в дясно).
Наслука на всички!

От 9:00 до 16:00 - 18 рибки, гацата ми не работеше както трябва, пък и се е изпразнила рано-рано (имах само един хляб). На 3 метра от мен ловяха здраво, рибата се бе събрала около техните гаци, ама там хляб имаше много. Не пускаха рибата до мен, аз бях последния от вътрешната страна (в дясно).

Наслука на всички!

днес пак на същото място 38бр.

-
- ще става разбирач
Колега едричките платерини по колко са, около 400 гр. имат ли? Да знам дали да ходя, че не ми се ловят само иларийки 
Тая риба на горния ред третата отдясно наляво на нея ли казват пачура с изцъклените очи?

Тая риба на горния ред третата отдясно наляво на нея ли казват пачура с изцъклените очи?
-
- вече хвърля и на тежко
Да колега , на това казват пачураLimanov написа:Колега едричките платерини по колко са, около 400 гр. имат ли? Да знам дали да ходя, че не ми се ловят само иларийки

-
- ще става разбирач
Мерси колега, май тази странна риба само в езерото я има? На морето никога не съм хващал ...Ivan_nikolov написа:Да колега , на това казват пачура
Това си е чисто дребно кефалче,тука му казват бодак,при вас пачура,Живее си точно в морето и обикаля където му е кеф,обича зимно време да влиза по пристанищата и там го чакат едни лоши чичковци с големи куки.
- ribarshe
- ще става разбирач
Колега, просто другите слагат в гаците освен хляб още нещоidivarna написа:А пък аз седях до колегата Ribar и гледах как другите ловят.![]()
![]()
![]()
От 9:00 до 16:00 - 18 рибки, гацата ми не работеше както трябва, пък и се е изпразнила рано-рано (имах само един хляб). На 3 метра от мен ловяха здраво, рибата се бе събрала около техните гаци, ама там хляб имаше много. Не пускаха рибата до мен, аз бях последния от вътрешната страна (в дясно).![]()
![]()
![]()
Наслука на всички!![]()

Днес на езерото 15бр.

- ribarshe
- ще става разбирач
Браво , четирите много арни
. Сега отивам на Зеления фар за такива риби

- vesofr
- научил се да хвърля
Ето ти малко снимки на "пачура"(кефали),хващани точно по моретоIvan_nikolov написа:Да колега , на това казват пачураLimanov написа:Колега едричките платерини по колко са, около 400 гр. имат ли? Да знам дали да ходя, че не ми се ловят само иларийки

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не кълве,не кълве,че спре.
Днес само 8 бр.пак на езерото на дъно.

Последно промяна от Kodjito75 на Нед Сеп 28, 2014 7:43 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
vesofr има разлика според мен може би е някакъв хибрид между кефал и илария, около Бургас къде си ги хващал да не би да е вливане на река или езеро или заблатена местност?
Ето долу на снимката има две платерини, два кефала и една пачура:

- ribarshe
- ще става разбирач
Днес на фара голяма вълна - успях да дръпна десетина боклуджи, на плувка на скарида. Работата беше на червей и на дъно
[/quote]
Тези двете големи риби са Пеленгаси (руски кефал) а не кефали такива каквито хващаме в Черно море.Тези идат от Азовско море ако не се лъжа

Тези двете големи риби са Пеленгаси (руски кефал) а не кефали такива каквито хващаме в Черно море.Тези идат от Азовско море ако не се лъжа
- vesofr
- научил се да хвърля
Жълтият кефал(пеленгаса) отдавна изчезна от нашето море.Преди 20 години се хващаше само от него,а нашият беше рядкост.
Не кълве,не кълве,че спре.