Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от lusienn »

glmv написа:Здравейте колеги, днес от към 12.00 на обяд до към 19.00 бях на Пънчарево под вулканизатора. Даде не лошо количество бабушки. Пробвах да добавя към захранката гълъбов тор, но очакванията не ми се изпълниха. Това е първият ми опит с него и бях по прочел из форумите, че "селектирал" бабушките. При мен това днес не се получи. Имаше всякакви. Май по - добре вземаха на малко по едра стръв 2-3 бели червея, на самотник се "мръщеха". Днес за делничен ден имаше много хора. Свикнал съм всеки да си прибира рибата там, но не смятам че сега това е най - удачното - това че по време на забраната е разрешен риболова не означава, че трябва да става месарница. И още една банална препоръка - нека всеки си прибира опаковките от захранка и кутиите от червеи. Не са нито тежки нито толкова много за някого да представлява особена трудност. Поздрави и наслука на всички.
Колега,е тука ти оцветявам поста със едно фотоИзображение Обаче рибата днес взима едва едва-много плахо,да не кажа че почти не яде.Народа е през 2 метра,в ляво и дясно.Изображение Рибите са редки.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Аз бях от дясната страна вчера, не бяхме толкова нагъсто. Може би е наплашена от голямото присъствие на хора. Както се вижда от снимките буквално са на 2 метра и всеки вдига някакъв шум, пляскане във водата ... ама така ще е до края на забраната.
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

колеги някои не е ли ходил на шипока на бетона през седмицата да даде малко инфо.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Някой тествал ли е Безден тази година, говоря за язовира с шараните? Има ли раздвижване?
Фен-клуб Таранка!
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

Какво е положението на гьола за д летището - неплатения?
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

thunderboy написа:Какво е положението на гьола за д летището - неплатения?
Има доста червеноперка...ама трябва доста изфинен такъм...иначе риба дава много.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

G.Petkov написа:
dechev написа:...Това значи ли,че р.Арката и яз.Искър са разрешени ,след като се намират над 500 м...

"Област Перник - Радомир е разположен в едноименната котловина, на 701 м. надморска височина."
ВНИМАНИЕ:
Да не стане нещо грешка !!!

През 2013 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 “Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване” на Закона за рибарството и аквакултурите. Съгласно Приложение №1, сроковете за забраната за риболов на пролетно-лятно размножаващи се риби се определя в зависимост от надморската височина на водния обект. Във водни обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, забраната е от 15 април до 31 май 2013 г., а в рибностопански обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина от 1 май до 15 юни 2013 г.

Това е в текста на заповедтта и има уловка във "водни обекти" и "рибностопански обекти".
Според мен реките са водни обекти и забраната е от 15 април до 31 май !!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Чичо Жоро, ето ви пълният списък, одобрен, прошнурован и пронумерован от ИАРА:

http://bigfish.bg/news/novini/Eto-yazov ... 1-mai.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Браво на Бат Стан !!!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Вчера и ние с Ники71 бяхме в тая навалица на Пънча , ма много вятър много хора и много малко "оклей" :lol: :lol: :lol: :lol:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Привет колеги някакво инфо за Негован големия излиза ли нещо http://goo.gl/maps/S1Rqj" onclick="window.open(this.href);return false; имате ли ? Този нали не е платен?

Мерси
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

GoriLLaz написа:Привет колеги някакво инфо за Негован големия излиза ли нещо http://goo.gl/maps/S1Rqj" onclick="window.open(this.href);return false; имате ли ? Този нали не е платен?

Мерси
Миналата събота бях там колега,пълна скръб.Ако ти се лови уклей можеш да си хванеш доста защото вреше от уклей но е дребен.Аз не го търся.Иначи не се обади абсолютно нищо.Надявах се на някой костур ни НЕ.Пътя е доста лош или поне за моята кола която е доста ниска-застанах по корем на едно място.Това е...успех.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Вчера на 777 три едри пъстърви и едно зверко късане-отнесе куката с повода 0.10 Не знам какво беше.До мен двама човека хванаха по около десетина пъстърви като единия ги ловеше с мухарка.Направо ги разби.Това е от мен.Успех на всички
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

G.Petkov написа:
G.Petkov написа:
dechev написа:...Това значи ли,че р.Арката и яз.Искър са разрешени ,след като се намират над 500 м...

"Област Перник - Радомир е разположен в едноименната котловина, на 701 м. надморска височина."
ВНИМАНИЕ:
Да не стане нещо грешка !!!

През 2013 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 “Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване” на Закона за рибарството и аквакултурите. Съгласно Приложение №1, сроковете за забраната за риболов на пролетно-лятно размножаващи се риби се определя в зависимост от надморската височина на водния обект. Във водни обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, забраната е от 15 април до 31 май 2013 г., а в рибностопански обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина от 1 май до 15 юни 2013 г.

Това е в текста на заповедтта и има уловка във "водни обекти" и "рибностопански обекти".
Според мен реките са водни обекти и забраната е от 15 април до 31 май !!!
Изчетох доста и разбрах следното:Рибно-стопански обексти са всички естествени водоеми а водни обекти са язовирите които са създадени искуствено така,че внимавайте за да не стане грешка
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

kaleeff написа:Някой тествал ли е Безден тази година, говоря за язовира с шараните? Има ли раздвижване?
Миналата седмица ходих, само човека дето събира таксите беше хвърлил три въдици. Каза, че още няма кълване на шаран, хората който са го посещавали ловили пъстърви на бял. Водата беше много студена, сигурно още е така. Ние се отказахме.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”