Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от naskobo »

metoo написа:Ей от форума 95% месари се оказаха, не го очаквах.
Няма такова нещо, бил съм за риба поне с 15-тина от форума-пускат си я хората, или си задържат до нормата-няма лошо. Лично моята позиция, защо в 90% от излетите пускам цялата риба:
- Въпрос на принцип, считам, че след като съм си направил кефа е ебавка с природата да унищожа, изям и :butthead: обекта на удоволствието си;
- вероятно някога съм пуснал и "златната рибка", защото се радвам на не лош живот- защо да дърпам дявола за опашката?!;
- нито аз, нито някой в къщи, харесваме по-голяма част от рибата, която ловя;
- жена ми бучи, ако мърлям в къщи чистейки риба, а в повечето случаи в края на излета нямам нито време, нито желание за чистене на риба на място;

Та в тоя ред на мисли, така и така законност в БГ няма, който си месарства нека да си го прави, но поне без да си криви душата тук :!:
Последно промяна от naskobo на Нед Мар 16, 2014 5:09 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колега, ако видиш пенсионер да релийзва - прекръсти се и се непръскай с вода - най-вероятно е някое паранормално явление, воден дух или призрак..
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

AlbinoTrout написа:Колега, ако видиш пенсионер да релийзва - прекръсти се и се непръскай с вода - най-вероятно е някое паранормално явление, воден дух или призрак..
За пенсионери не говорим в случая, говорим за човек, на видима възраст около 30 г., който пише и дава постоянно мнения у форума. А и между другото, аз лично съм виждал на Покровник на моста, местни възрастни хора да хващат по една две риби и да ги връщат обратно

Pojara28 уж е твърдо против месарството, даже пусна снимка на некъв с 21 риби у мивката, а две седмици по късно направи сигурно риболова на живота си с над 20 риби, и успешно си ги прибра у черното пликче...

А ДЖони теб те намесих, понеже останах с впечатление че го познаваш и имаш възможност да му въздействаш, въпреки че след грозната сцена от вчера, мисля че този човек, живеещ в Благоевград, е абсолютен месар, и не мисля че през живота си е връщал рибата обратно!

И това, че познава вира, и знае къде се върти скобара, и успее да застане на най-дашното место от 6 сутринта,не те прави "СТАВАЩ" и добър рибар....

И като заключение, бих препоръчал на абсолютно всички колеги, да крият и да не споделят местата, на които ловят, освен на хора, на които имат доверие!
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

хахахаха цирка е голем джасомин че вади шмайзера на пожара ....секс яко Марти на бело поле под моста у царевицата ...пожар свиркай брачет тия наглите треа да плуват и на мен ми скапват риболова неколко пъти .... иначе нз от са ти тия риби точно са как миришат в..... самоза котешка храна стават ....
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Не искам да влизам в обяснителен режим, но го дължа на другите колеги във форума които си мислят че нещо са подведени от мен.

1. Хората които ме познават от риболова знаят, че при мен няма излет без връщане. А за да върнеш трябва да хванеш това е пожелания към всички.
2. Бях помолен от човек който виждам 1-2 пъти в годината /много важен за мен/ да му донеса от рибата, която съм хванал и пак да ме помоли пак ще му занеса.
3. Вчера не бях сам на реката и не съм взел над нормата.
4. Плювача по мен е видял нещо но не всичко. Пак казвам бяхме трима.
5. Ако нападките по мен са за излета от вчера нека човека със високото мнение за себе си отрече факта, че когато пред него съм изсипвал над половин живарник той с прилежност си прибираше в найлона риПките. И ме молеше да му дам моите да се снима с тях.
6.И да знаете още приятелите ми знаят че аз НЕ ЛЪЖА.
7. Нито снимам нито взимам, но ако баща ми каже да му донеса пак ще взема риба.
8. За упадъка и тук ще ви кажа упадък е да нападаш без причина, упадъка е да плюеш от злоба, защото не можеш, колкото другия. Упадък е да квалифицираш без да знаеш.
9. Мнението ми за този раздел от форума още повече се затвърди. Но искам тоя, който никога не е взимал от уловената риба нека той да ме нарече месар.
10.Благодаря на тези които ме нарекоха месар за обидите, разбирам Ви.
11. За тоя със заплахите. ГОЛЕМЕЦ СИ, остани си със здраве няма нужда някой да ми слага БАН аз вече сложих такъв на тази тема.
12. За другите които все още пишат тук само погледнете долу на "Потребители разглеждащи този форум" там е и вашия
Jasonsmith, просто чака да му дойде смелостта да ви оплюе.
Последно промяна от pojara28 на Нед Мар 16, 2014 11:33 am, променено общо 1 път.
скобара е риба проклета
Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

metoo написа:Ей от форума 95% месари се оказаха, не го очаквах.
основно анонимни капутарници като тебе...
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Абе Пожар, що се излагаш - аз ли съм ти искал риба бе? :) Аре не ставай смешен, моля те..
Вчера хванахте над 20 кг риба, и бяхте двама, третия още на обяд го изпрати с 6-7 кг да си ходи с колелото..
Ти сам си преценяваш кога и колко да вземеш, но не ти прави чест - само това ще ти кажа! Мен когато ме молят за риба, аз се съобразявам и взимам до размера на нормата - може ли да ми кажеш тая риба колко време ще я ядете??? Ти си по 2 пъти в седмицата на вира, така че имаш възможност да доставяш постоянно пресен скобар на който ти иска.
Лошото е, че се убедих за пореден път, че тука у форума е пълно с такива като теб - плюещи и "хранещи" месарите, а на живо им треперят ръчичките да избият "такъмите" с държавна риба.
Както и да е, мисля че изяснихме положението, и не е необходимо да спамим повече у темата!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

pojara28 написа:...
10.Благодаря на тези които ме нарекоха месар за обидите, разбирам Ви.
...
Това е малко силно, никой друг освен въвлечените в скандалчето, не е персонифицирал и обиждал - просто пак тръгна поредната дискусия на вечната тема.
Каквото и да си говорим, рибата вече е хайверна.....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Венци не говори глупости без да знаеш. Мене ме е яд не че някой е прибрал 5 ли 10 кг риба за няколко излета, яд ме е че повечето пишем за бракониерите по Струма а като идем на реката всички траят и никой не предприема нищо. Тия дена на покровнишкия мост се извадиха килограми скобар и плескач да не кажа много по голяма дума но за съжаление всичко на тройки.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

AlbinoTrout написа:Колега, ако видиш пенсионер да релийзва - прекръсти се и се непръскай с вода - най-вероятно е някое паранормално явление, воден дух или призрак..
Аз съм пенсионер пич. И го правя. Релийзавам си с кеф. За да имам после пак кеф и да си кетчвам. Релийзвам, за да кетчвам. Правил съм го, правя го и ще си го правя. Защото другото е Кетч, Кетч, Кетч и после среден пръст. Затова и си релийзвам. Човек, който не е готов лично за себе си да релийзва, той не е готов да го проумее това - що е то релийз и защо трябва да се прави.

Иначе, задържал съм си, задържам си и ще си задържам някоя и друга рибка от време на време, но предимно уклей, червеноперка, бабушка, тук-там някое костурче или още по-рядко щукле.

Пъстърва не задържам НИКОГА! Мряна не задържам от 15 години! Пускам си ги обратно веднага. Ако искам пъстърва да си хапна - има магазин, има рибарник.

Та ако животът ни срещне някога, ще доживееш да видиш как и пенсионер релийзва. Има и много други пенсионери като мен, които релийзват под смаяните погледи на младоците. Нямам представа къде ходиш и с кого ловиш и как все пенсионерите са проблем. За мен лично, проблем са онези, които нямат първите 20 години преди да са се родили - независимо на каква възраст са. Всичко започва от там - от началните години и от хората, от които човек се учи.

Защото то - релийзването започва с първите 20 години преди да се е родил човек (от раждането на родителите му), продължава след първите 7 години след раждането му (възпитанието в семейството) и после - цял живот практикуване и затвърждаване на наученото.

Та нещата са генетични поне при мен. Какво да се прави? Наследство, но аз съм благодарен на наследеното.
Бъди жив и здрав.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колега jagger1 радвам се, че релийзваш и даваш пример за отговорност и модерно мислене.
За генетичното начало мисля , че малко го надценяваш:
Всички деца са малки ангелчета в родилното, но света след това се пълни с деструктивни елементи от лудия живот и проблемите.
Чесно казано виждал съм повече бедни пенсионери с лоши такъми, някои от тях дори усвоиха драскането.
Обществото е като влак - бавно спира и променя посоката - и да си дискутираме - трябва доста време да мине.
Давай все така! Наслука и успехи!
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Хехе аз пускам всичко, няма мрена, няма скобар. Ако някога ми е потрябвало риба избирам ако има някои зашаматени. Това че някой е дал риба на друг, не го оправдава, пак е месарство.Истината е да остане рибата жива и да се върне, а не кой я е прибрал, то няма никакво значение кой я хваща и кой я прибира.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Не познавам лично Пожара,и за това не мога да си позволя да го коментирам:) Всеки си носи кръста сам за себе си и сам решава какво е добре!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

Ей,момчета,стига сте плюли по пенсионерите!Не забравяте,да даде господ,че и вие ще станете пенсионери.За съжаление ние не можем да се върнем в младостта!http://www.nariba.com/forum/posting.php
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

dechev написа:Ей,момчета,стига сте плюли по пенсионерите!Не забравяте,да даде господ,че и вие ще станете пенсионери.За съжаление ние не можем да се върнем в младостта!http://www.nariba.com/forum/posting.php
Колега, никой не плюе пенсионерите, прегледай последните две страници и ще видиш!
А по темата - някой престраши ли се днес да оди до доле да фърля?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”