Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Някой да има инфо за платения преди Чоба.Преди месец и половина бях там ,водата язовира беше зелена явно имаше цъфтеж на водарасли, и си тръгнах.Наскоро ако някой е бил,да пише.
- genov_eng
- научил се да хвърля
колеги, всички говорите за Леново. интересува ме как се стига до водоема? казаха ми, че били няколко. и на Езерово не сам ходил
кажете и за там?
-----------------------------------------
а за кРайконен - доста преди Тополово, веднага след предното село в посока Кърджали (до стопанския двор), има в дясно един асфалтиран път и табела за вакнционно селище за езда (дървена). по него ще стигнеш до един хубав язовир - Сушица. Миналата година съм ходил няколко пъти. при добро захранване има успех. ходят доста щекари на стената. през студеното дава бяла риба и щука. имам три щуки там - на тапа 2 и една на блесна. бяла риба само една на дъно с подвижно олово. и там сега водата е паднала 3-4 метра. такса 5 лв. Рибата се плаща без каракуда и чаушан. там присъствах на 2 часова борба на един твой колега-щекар с огромен амур. миналата есен едно момче от Харманли изкара щука 7,500 кг на воблер. точно до лодката в заливчето.
------------------------------------------
аз съм голям почитател на Формула 1
най-вероятно 2012-2013 пак ще видим Кими.

-----------------------------------------
а за кРайконен - доста преди Тополово, веднага след предното село в посока Кърджали (до стопанския двор), има в дясно един асфалтиран път и табела за вакнционно селище за езда (дървена). по него ще стигнеш до един хубав язовир - Сушица. Миналата година съм ходил няколко пъти. при добро захранване има успех. ходят доста щекари на стената. през студеното дава бяла риба и щука. имам три щуки там - на тапа 2 и една на блесна. бяла риба само една на дъно с подвижно олово. и там сега водата е паднала 3-4 метра. такса 5 лв. Рибата се плаща без каракуда и чаушан. там присъствах на 2 часова борба на един твой колега-щекар с огромен амур. миналата есен едно момче от Харманли изкара щука 7,500 кг на воблер. точно до лодката в заливчето.
------------------------------------------
аз съм голям почитател на Формула 1

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Колега Генов,отговарям - доста преди гробницата и вляво,има отбивка за параклис и стара могила-църква...Ще познаеш отбивката по асфалтираният паркинг наблизо.На Дондуково няма комплекс,имаше преди доста години.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
-
- сериозен играч
Колега,колегата Райконен има доста добри улови на въпросния водоем Сушица!
Така,че можеш да му задаваш ти въпроси за язовира!
....
Що се отнася до яз.Леново пътищата са няколко,но най-подходящия за подобно дъждовно време е:влизаш в село Леново,като стигнеш центъра на селото/един площад/отляво ти остава един хранителен магазин,10-на метра след него завиваш на ляво,караш около 200 м.,пътя се разклонява,хващаш левия,държиш пътя,разбит асфалтиран път до момента,в който достигнеш до едно малко бетонено стеснение,след него завиваш веднага вдясно и след това караш само направо,след около 2 км. излизаш на язовирната стена и там си харесваш място!По този път можеш да стигнеш до язовира без проблем и в мокро време като сегашното!Дано съм бил полезен и да пишеш какво си направил!!!

....
Що се отнася до яз.Леново пътищата са няколко,но най-подходящия за подобно дъждовно време е:влизаш в село Леново,като стигнеш центъра на селото/един площад/отляво ти остава един хранителен магазин,10-на метра след него завиваш на ляво,караш около 200 м.,пътя се разклонява,хващаш левия,държиш пътя,разбит асфалтиран път до момента,в който достигнеш до едно малко бетонено стеснение,след него завиваш веднага вдясно и след това караш само направо,след около 2 км. излизаш на язовирната стена и там си харесваш място!По този път можеш да стигнеш до язовира без проблем и в мокро време като сегашното!Дано съм бил полезен и да пишеш какво си направил!!!

-
- разбира нещата
Колега Генов, ние бяхме на ей това ограденото http://prikachi.com/images/209/3917209a.jpg
Предполагам този по-големия е Сушица, другата седмица може да го преслушам и него.
Предполагам този по-големия е Сушица, другата седмица може да го преслушам и него.

- genov_eng
- научил се да хвърля
Добри, благодаря за Леново. Ако отида ще пиша.
М/у другото преди 2 седмици бях на Кавак дере над с. Искра. Направих добар улов на каракуди на торен и сладка царевица. Шарана не барна. Имаше 5-6 компании, но аз видях само един удар на шаран на плувка. Времето бе променливо. Накрая задуха много силен вятър и ... Преди време там имах 4-5 шарана около 1 кг. Интересното е, че имах 2 уловени каракуди по около 200 гр. на косъм с 3 царевици. Такса 5 лв., без ограничения на въдици. Шаран 5 лв.
------------------------------------
Да, колега Райконен, по-големият е Сушица. На Тополовския миналата и по-миналата година ходих - нищо. Само 7-6 каракуди. И имах само един удар на дъното на протеиново топче, но закачи (или заплете) в нещо и скъса монтажа. Не ми хареса нещо там. Имаше една група шаранджии от Сливен на островчето, които нощували 2 вечери, те имаха 2 шарана и един амур. Ловиха на дъно с разпъване до шамандури. Хранеха през 2 часа с царевица. Всички други - валат. Колегата Добри пише, че си познавал Сушица добре
Много те моля, ако отидеш - драсни 2-3 реда. Язовира е готин. Собственици били "Векта".
М/у другото преди 2 седмици бях на Кавак дере над с. Искра. Направих добар улов на каракуди на торен и сладка царевица. Шарана не барна. Имаше 5-6 компании, но аз видях само един удар на шаран на плувка. Времето бе променливо. Накрая задуха много силен вятър и ... Преди време там имах 4-5 шарана около 1 кг. Интересното е, че имах 2 уловени каракуди по около 200 гр. на косъм с 3 царевици. Такса 5 лв., без ограничения на въдици. Шаран 5 лв.
------------------------------------
Да, колега Райконен, по-големият е Сушица. На Тополовския миналата и по-миналата година ходих - нищо. Само 7-6 каракуди. И имах само един удар на дъното на протеиново топче, но закачи (или заплете) в нещо и скъса монтажа. Не ми хареса нещо там. Имаше една група шаранджии от Сливен на островчето, които нощували 2 вечери, те имаха 2 шарана и един амур. Ловиха на дъно с разпъване до шамандури. Хранеха през 2 часа с царевица. Всички други - валат. Колегата Добри пише, че си познавал Сушица добре

Последно промяна от genov_eng на Вто Окт 11, 2011 8:47 pm, променено общо 1 път.
Колега, какво е състоянието в момента на Сушица за Щука, че ми е мерак да хвана една и да закрия сезонаgenov_eng написа: доста преди Тополово, веднага след предното село в посока Кърджали (до стопанския двор), има в дясно един асфалтиран път и табела за вакнционно селище за езда (дървена). по него ще стигнеш до един хубав язовир - Сушица. Миналата година съм ходил няколко пъти. при добро захранване има успех. ходят доста щекари на стената. през студеното дава бяла риба и щука. имам три щуки там - на тапа 2 и една на блесна. бяла риба само една на дъно с подвижно олово. и там сега водата е паднала 3-4 метра. такса 5 лв. Рибата се плаща без каракуда и чаушан. там присъствах на 2 часова борба на един твой колега-щекар с огромен амур. миналата есен едно момче от Харманли изкара щука 7,500 кг на воблер. точно до лодката в заливчето.

- genov_eng
- научил се да хвърля
По-горе писах, че язовира (за Сушица) е паднал много 3-4 метра. Ходих само на оглед, пътьом (когато се прибирах от Кавак дере преди 2 седмици). Никой не търсеше щука. Имаше само 2 рибари. Единия беше за шаран, но без нищо уловено. Другите бяха хванали 5-6 каракуди на плувка. Казаха, че захранили и такмо им 'тръгнало'. Нищо друго. Говорих с един човек на паркинга и той ми каза, че откакто са го източили за напояване улова бил слаб много. Пазача каза, че риба имало бол, но рибарите сме били кофти
Там където аз лових миналата година щуките е пресушено
Ако търсиш щука на тапа - носи и захранвай за чаушан. Аз ползвах за жива стръв каракуда, но колеги ми казаха, че на чаушан шанса бил много по-голям. Успех. Пиши.

-
- научил се да хвърля
[quote="genov_eng"]Колеги, а как се ходи на водоема на Цалапица? Да ида да се пробвам 
Това да не е пътя за Пазарджик и някаде около сметището на ляво. Дето им викат 'Маришките дупки' ? Има една каравана на входа.
Да точно там е колега,а шаранчетата са доста вкусни не миришат на тиня,но излизат и доста дребни като този на вторара снимка иначе има доста големи шаровци там.

Това да не е пътя за Пазарджик и някаде около сметището на ляво. Дето им викат 'Маришките дупки' ? Има една каравана на входа.
Да точно там е колега,а шаранчетата са доста вкусни не миришат на тиня,но излизат и доста дребни като този на вторара снимка иначе има доста големи шаровци там.
- genov_eng
- научил се да хвърля
Колеги, питах за Езерово. Как се ходи до там? Видях какво има в язовира, но пътя не е ясен за мен.
-
- разбира нещата
Колега Динев да не ме бъркаш с някой другdobrin_dinev написа:Колега,колегата Райконен има доста добри улови на въпросния водоем Сушица!Така,че можеш да му задаваш ти въпроси за язовира!
![]()

На Сушица не съм ходил никога

ПС. Колега Генов сигурен ли си, че Сушица е на Векта ?!

- genov_eng
- научил се да хвърля
Райконен, на 99% съм сигурен. Миналата година питах пазачите. Лодката на Векта е там. Брат му на собственика на Векта се занимава. От персонала на Векта идват и ловят бяла риба на 'тролинг'. Векта е съдила Напоителни системи, преди 2 години за безконтролно пуската на водата и излизане на 300 тона риба. Затова язовира не работе6е 2-3 години.
Същото ми каза и управителя на спортната база на Векта (футболните игрища).
---------------------------------
Ти знаеш ли как се стига до водоема на Езерово. Никой не казва
Същото ми каза и управителя на спортната база на Векта (футболните игрища).
---------------------------------
Ти знаеш ли как се стига до водоема на Езерово. Никой не казва

-
- сериозен играч
Сериозно ли говориш?!kRaikkonen написа:Колега Динев да не ме бъркаш с някой другdobrin_dinev написа:Колега,колегата Райконен има доста добри улови на въпросния водоем Сушица!Така,че можеш да му задаваш ти въпроси за язовира!
![]()
![]()
На Сушица не съм ходил никога![]()
![]()

- vonam
- научил се да хвърля
genov_eng написа:Колеги, питах за Езерово. Как се ходи до там? Видях какво има в язовира, но пътя не е ясен за мен.
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Пловдив-Хасково,първото село след Първомай е Бяла река,там има един сервиз след моста и табела Езерово в дясно !!!echo33 написа:Я някой да ми обясни как да стигна до яз. Езерово да ги видя тези каракуди и шарани. Търсих, ама нещо не намерих тема
- genov_eng
- научил се да хвърля
vonam, бгодаря! Сетих се вече къде съм виждал табелата. Дано го намеря. Щом собственика дава това инфо значи се вижда и има табели.