МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от ribata92 »

Колега гледам,че си от Хасково :) .Първо честито за сома :)) .На мен вчера ми удари риба от подобен калибър,да н е и по-голяма,но само след 2-3 минути си замина.Искам да попитам рибата в района на Пловдив или Хасково е хваната,ако не е тайна - не ме интересуват места,а в кой район е хваната :)
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Днес на един вир имаше 5 човека през няколко метра и всички мятаха на попер.Получаваше се някво хаотично цопкане и пльокане от всички страни.Сигурно ако е имало сом в тоя раьон е станал разноглед къде да иде по напред, или си е чупил перките да бяга :lol: .Иначе попера е много добра примамка,но според мен трябва да има определено разстояние от човек до човек.
Мисля че видях и колегата Данев.Не го познавам лично,но от неговите снимки от галерията си приличаше :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Don4o_62 написа:Получаваше се някво хаотично цопкане и пльокане от всички страни.Сигурно ако е имало сом в тоя раьон е станал разноглед къде да иде по напред, или си е чупил перките да бяга :lol: .Иначе попера е много добра примамка,но според мен трябва да има определено разстояние от човек до човек.
Получава се някакво хаотично цопкане от което няма никакъв смисъл,по-скоро ако е имало сом е изгледал новините и си е легнал,даже трябва не растояние ами трябва да си сам,звука да е само един да не са много звуци иначе няма никакъв смисъл като бухат 5 човека,по-ефиказно ще е 1 да буха другите 4 да въртят воблери поне като са 4-ри човека има шанс и да го закачат,без да им удря :lol: .
Изображение Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

fn1p написа:
Don4o_62 написа:Получаваше се някво хаотично цопкане и пльокане от всички страни.Сигурно ако е имало сом в тоя раьон е станал разноглед къде да иде по напред, или си е чупил перките да бяга :lol: .Иначе попера е много добра примамка,но според мен трябва да има определено разстояние от човек до човек.
Получава се някакво хаотично цопкане от което няма никакъв смисъл,по-скоро ако е имало сом е изгледал новините и си е легнал,даже трябва не растояние ами трябва да си сам,звука да е само един да не са много звуци иначе няма никакъв смисъл като бухат 5 човека,по-ефиказно ще е 1 да буха другите 4 да въртят воблери поне като са 4-ри човека има шанс и да го закачат,без да им удря :lol: .
Да, имаме такъв случай преди година :wink:
Бяхме трима на реката през 10м., единият с попера, а аз и другият герой с воблери.На стъмване точно му трясна на воблера, който бе по близо до попера!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Don4o_62 написа:Сигурно ако е имало сом в тоя раьон е станал разноглед къде да иде по напред, или си е чупил перките да бяга
:lol: :lol: :lol: Има нещо вярно. Според мен,като въртят повече хора един до друг е по-вероятно да го подразним и да се натресе на някоя примамка. Ако не друго поне ще му развалим спокойствието да си лежи мирно и тихо,а ние да въртим,като гламави. :lol: :lol: :lol:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Според мен всичко е настояване на дадена примамка.Упорстваш ли на нея рано или кьсно всичко си идва на мястото.Но това зависи,дали си на подходящото място в подходящият момент,от там на татьк всичко зависи от теб.

п.п Данеби вьв водата да има по цветни рибки от нашите воблери.Но това не пречи хищника да си ги клйопа без да му мигне окото. :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Такъв групов риболов с разходки по брега и тропане,говорене на високо и т.н.,малко ме съмнява да удари :roll: .Аз като слизам до местата,винаги захождам отгоре,но снишен и стъпвам като балерина :lol: .Като сменям мястото,пак на пръсти стъпвам, с изчакване между всяка стъпка :roll: :lol: .Такива ми ти работи :D
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Според мен стъпките,фарове на кола,дори силно говорене,не му пречат.Ако е там и е гладен ще вземе.
Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Според мен,истината е една...ходене всеки ден и много въртяне с различни примамки. И малко късмет няма да е излишен,да го хванеш в крачка,когато е активен. :wink: На слука на всички.
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Преди час се завърнах от Марица. За 30-на минутки 2 кефалчета и 3 сериозни удара, които не успях да засека. Цялата работа до 11ч след това рибата май излезе в обедна почивка. Явно захалаждането добре се отразило на хищника. Не, че имам голям опит по Марица, но от 5 посещения за последния месец чак днес развалих капото. Интересното е, че ударите бяха на блесна. Не бутна на нито един от воблерите дори на 2-та Екогиъра, които с такъв мерак си купих за Марица.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Чух за изваден сом-30кг., в събота в района на краварника над моста на 6-я, на блесна. Някой може ли да потвърди?
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Аз бях в събота,само че на 4 км. . Валеше много дъжд и сома не гонеше. Гонеше в неделя и нищо чудно някой да е закачил нещо.И аз чух за някакъв голям само ,че на дъно.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

angel.tr написа:Чух за изваден сом-30кг., в събота в района на краварника над моста на 6-я, на блесна. Някой може ли да потвърди?
Да :) до преди няколко часа бях с човека които го е извадил.32,500кг.1,74м.блесна клатушка,конец 30либри,45мин.го е вадил.10часа сутринта го е хванал.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Оня ден доста профита и майстори на спорта от различни градове се бяхме събрали на едно място :D .Николай отдолу,Коцето по средата,а нагоре имаше още 10човека,и всички мятат целеустремено за сом.Аз кат няква чапла още от 15ч.тръгнах да обикалям, но имаше прекалено много хора навсякъде и рибата сигурно се беше покрила,та нямах и побутване.Не знам имахте ли и вие подгонване от страната дето бяхте,но от мойта страна комарите здраво ме натиснаха и затова си тръгнах.Коцето и той да каже нещо, имаше ли интересно по късно,или остана само хамалогията от хилядата хвърляния :D
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Остана наистина само хамалогията. По едно време изброих 12-13 човека и това бяха само спинингистите,отделно имаше и други,кой за шаран,кои за мряна. Все едно ,че бяхме на състезание. :lol: От цялата риболовна навалица май намазаха само комарите. :lol: Предния ден /в неделя/,като бях сома гонеше,ама нищо не закачихме. От утре планирам да направя пак една серия от 3-4 поредни дни и дано този път се закчи някой звяр. :roll: Аз ще продължавам да упорствам...дано скоро да кача и някоя снимка. На слука на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”