Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
Re: Накъде около Плевен?
Желаещи другата седмица да направим един риболов на бяла мряна по дунава или искъра?
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
На каква стръв ловите бялата мряна
ще пробвам на бял червей, кашкавал или царевица.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Днескаа голямо обикаляне,решихме да не пробваме пак дъбника,ами нещо различно.Първо блатата на нефтохима там до с.Градина.Ми те нямат вода,както и да е намерихме едно място,прилична дупка обградена с папур и доста водорасли.Цопнахме директните и няма и 1 мин. последва едвам доловимо кълване,след около 30 секудни плувката потъна със скоростта на охлюв викам си е са ги прибихме,засичам и о чудо една царичка колкото длан.Направо се очудих как пипа леко,повече риби там не отбелязахме,имаше кълванета,едвам доловими пипне и се откаже не повтаря.
Преместихме се на ясенските блата и там 2 царички и 1 червеноперка.Поседяхме викам давай да товарим,спирка дъбнишката бара,нищооо,ама там се задържахме малко,че голям ветрилник,след това се бяхме запътили на блатото на тютюневия,ама прескочихме отзад и си останахме на Вита предполагам знаете лащавите.Там,ако пари раздаваха по-малко хора щеше да има.Намерихме си едно местенце по-нагоре тъкмо тръснахме малко захранка и то взе да вали.Поседяхме ми ко да кажа попчетата просто са напаст невиждана,2 бързика и почнахме да фърляме в бързейте и от там 2 мренки по 25см някъде.И запраска силно и се прибрахме.
Колега имам въпрос за тия мрени захранваш ли нещо?
И в бързеите ли ги търсиш? 
Преместихме се на ясенските блата и там 2 царички и 1 червеноперка.Поседяхме викам давай да товарим,спирка дъбнишката бара,нищооо,ама там се задържахме малко,че голям ветрилник,след това се бяхме запътили на блатото на тютюневия,ама прескочихме отзад и си останахме на Вита предполагам знаете лащавите.Там,ако пари раздаваха по-малко хора щеше да има.Намерихме си едно местенце по-нагоре тъкмо тръснахме малко захранка и то взе да вали.Поседяхме ми ко да кажа попчетата просто са напаст невиждана,2 бързика и почнахме да фърляме в бързейте и от там 2 мренки по 25см някъде.И запраска силно и се прибрахме.
Колега имам въпрос за тия мрени захранваш ли нещо?

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
На дунава захранка не ползвам а по искъра те първа ще започвам да ги търся на фидер защото до сега само на попови прасета съм ги ловил пролетно време ,а есента не съм ловил по искъра. И за това сега съм се наканик да почна да обикалям да ги търся.Както бях казал и на вита на Гулянци са започнали ефективно да се хранят ,но там не ги знам местата за съжаление.
Като цяло мряната се търси в дълбока бърза вода където дъното е каменисто.
-
- научил се да хвърля
Еее... колеги, направо като чета ми стана кеф че не съм единствения луд който е ходил за риба вчера
Като четях вашите мнения и мненията на другите колеги за реките стана ясно че ще се ходи на рибарника на Градина: купуват се захранки,махранки киснати царевици и взимаме яките въдици и подегляме. Медудругото часът беше към 14:00. Отиваме на място,а там има посрещачи ~100 кучета
Пазачът излиза и вика пичове нивото е паднало с метър и половина-рибата НЕЩЕ! Както и да е....
След кратко колебание м/у Вита и Дъбника,решаваме че реките не са в добро състояние в момента и отиваме на Дъбника да търсим някой ветровит смадок
Къде, къде-на Малката дига Абе пичове там няма вода...
Един плиткаж...
''Косата'' за колегите които я знаят почти свързва двата бряга: настаняваме се там бащата прави монтажите за смадок и 1 спиралка. Аз пускам мача в плиткажа за проба,и след 7-8 стиски и половин плик намерено жито на бял излиза първата царица
20 минути на жито-НИЩО след още дохранки излезе и гвоздея на деня 1 кленче-педя: малко но кленче
Междувременно почна да вали и бащата се уплаши че пасата ще затъне
Смадока го даде Пас с обещание че следващия път е на Всичко коз
И така след 1-2 риболов в борба със студа вятъра и т.н. се получи 1 екстремен риболов и
КЕФА БЕШЕ НА МАХ!
Поздрави
П.П. Бялата мряна някой път се убива да кълве ня бял

Като четях вашите мнения и мненията на другите колеги за реките стана ясно че ще се ходи на рибарника на Градина: купуват се захранки,махранки киснати царевици и взимаме яките въдици и подегляме. Медудругото часът беше към 14:00. Отиваме на място,а там има посрещачи ~100 кучета

След кратко колебание м/у Вита и Дъбника,решаваме че реките не са в добро състояние в момента и отиваме на Дъбника да търсим някой ветровит смадок
Къде, къде-на Малката дига Абе пичове там няма вода...

''Косата'' за колегите които я знаят почти свързва двата бряга: настаняваме се там бащата прави монтажите за смадок и 1 спиралка. Аз пускам мача в плиткажа за проба,и след 7-8 стиски и половин плик намерено жито на бял излиза първата царица

Смадока го даде Пас с обещание че следващия път е на Всичко коз

И така след 1-2 риболов в борба със студа вятъра и т.н. се получи 1 екстремен риболов и
КЕФА БЕШЕ НА МАХ!
Поздрави

П.П. Бялата мряна някой път се убива да кълве ня бял
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
-
- разбира нещата
Пичове , едно въпросче да ви отправим...
ДА ми обесните горе долу къде се намира най хубавия магазин (рибарски) в Плевен.
ДА ми обесните горе долу къде се намира най хубавия магазин (рибарски) в Плевен.
Аз се сещам за 2 прилично заредени.Отиваш на централното тото (г/д стрещу мола се пада,бившото ОББ) и там хващаш по барата надоло към колелото 40м по-надоло от тотото в дясно(като вървиш към колелото) е рибарския магазин.
Другия миииииииииииии значи тръгваш по ул.Гранадерска нагоре за към болницата/захарна фабрика и значи има 2 светофара на 10м един от други единия за пешеходци другия си за колите точно след светофара в ляво има една кооперациика ще я видиш и в нея е магазинчето вижда се.До него мисля,че има магазин за работни облекла и малко по-нагоре е магазин за части май на Форд.Дано си схванал
Другия миииииииииииии значи тръгваш по ул.Гранадерска нагоре за към болницата/захарна фабрика и значи има 2 светофара на 10м един от други единия за пешеходци другия си за колите точно след светофара в ляво има една кооперациика ще я видиш и в нея е магазинчето вижда се.До него мисля,че има магазин за работни облекла и малко по-нагоре е магазин за части май на Форд.Дано си схванал

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Наистина хубавият магазин е този на Гренадерска. Намира се точно срещу "Завой клуб"
Най-добре зареденият магазин в Плевен.
Най-добре зареденият магазин в Плевен.
-
- разбира нещата
Благодаря ви!
Някой с информация за Загражден?
- m5kov
- вече хвърля и на тежко
Радвам се, че има и други меко да го кажа луди 
Мен и събота и неделя ме кисна дъжда и студеното време... Ходих на един рибарник между Долна и Горна Митрополия. В събота от 2 до 6 на 10 въдици нямаше пипане. В неделя беше малко по-добре. Хванахме един толстолоб към 3 кг и още един се откачи. Единия дръпна на царевица, а другия на торен
Като за студа дето мръзнахме очаквах повече но...
Марти, за другата седмица, ако даднат заплати в Петък може да идем за мренки

Мен и събота и неделя ме кисна дъжда и студеното време... Ходих на един рибарник между Долна и Горна Митрополия. В събота от 2 до 6 на 10 въдици нямаше пипане. В неделя беше малко по-добре. Хванахме един толстолоб към 3 кг и още един се откачи. Единия дръпна на царевица, а другия на торен

Като за студа дето мръзнахме очаквах повече но...
Марти, за другата седмица, ако даднат заплати в Петък може да идем за мренки

https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH
Само пиши за да видим на къде ще ги търсим. Аз сега съм отпуска и мисля през седмицата да се поразходя малко да опипам почватаm5kov написа: Марти, за другата седмица, ако даднат заплати в Петък може да идем за мренки

Днеска пробвах малко зад тютюневия на Вита и пак панайр,бяха ми заели бързейчето и се спрях малко под него,но там от дребосък не можеш хвърлиш,търсих мренки,че предния път ме запалиха,но само бързици и уклей.На бързея дедковците ловеха на влашка,но без успех.Предния път с директния с леко влачене по дъното закачихме 2 мренки за 10 минути преди да но изгони дъжда.Викам е сега ще ги разкръстя,ама на...
След това се преместихме да дирим друго място,така и не намерихме на Вита тя бистра като сълза.
Спирка дъбнишката бара - 1 мренка и това беше.
След това се преместихме да дирим друго място,така и не намерихме на Вита тя бистра като сълза.
Спирка дъбнишката бара - 1 мренка и това беше.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.