Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Браво шарана кефи.Имало и истински риби и около нас. 

Иво, не знам дали официално е разрешена.Ние познаваме един от собствениците и не сме плащали нищо.Но явно и е рано още на рибата там.
Иначе респект за Дуанвския шаран....В събота пак ще я търсим но къде незнам вече ..
Иначе респект за Дуанвския шаран....В събота пак ще я търсим но къде незнам вече ..
-
- вече хвърля и на тежко
Браво за шарана, добър улов аз още нямам регистриран шаран на Дунава.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Колеги търся информация за Банскя (Банискя) ли как се пише?Някой има ли инфо? Пуснат ли е за риболов въобще такси макси риби има ли?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
- сериозен играч
Баниска е забранена , от няколко години, и няма изглед скоро да я пуснат
Иначе е страхотен, язовир, или по-точно (беше)

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Може и да стане до 1-2 години(да се надяваме) ===>nick71 написа:Баниска е забранена , от няколко години, и няма изглед скоро да я пуснат![]()
Русе – поглед към града » Чак напролет ремонтират язовир Баниска
Автор/Източник : imoti.net
Размер на шрифта
SVEJO.NET
Ако харесваш тази статия, защо
не я споделиш с твой приятел в Svejo?
Връзки по темата
imoti.net
Оценка на статията
лошо може и по-добре средно добро много интересно отлично
Водолази ще отстранят повредата на изпускателния механизъм на най-големия язовир в Русенско - Баниска в края на пролетта, когато метеорологичните условия са по-подходящи.
Дотогава експертите от "Гражданска защита" и "Напоителни системи" в Русе гарантират, че хидротехническото съоръжение ще издържи на евентуални високи води, тъй като заради аварията не може да се източи.
Спомагателните 600-милиметрови клапи в язовира също не могат да се отворят и наводненията са неизбежни, заяви кметът на село Баниска Велико Димитров пред БНТ.
За неизправните изпускатели са информирани всички отговорни институции, но засега мерки не са предприети. Последният опит за ремонт на съоръжението бил преди осем години.
Язовирът е отдаден на концесия от "Напоителни системи" на частна фирма за развъждане на риба. Той е дълъг 6 километра и дълбок 15 метра.
Ако прелее, под вода ще останат всички селища по поречието на Лом, прогнозират местните хора, които още не могат да преодолеят шока от потопа през лятото на 2005 година. /IMOTI.NET
- rino712
- ще става разбирач
Как да пуснат Баниска,когато на Светлъо му писна от псевдорибари дето прибират зарибителен материал!!!
Wild fur Schnuren!!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Мен ако питаш до го точи да си взима рибата и да се маха от там!!! Този Светльо !!! -Този тип е супер АЛЧЕНrino712 написа:Как да пуснат Баниска,когато на Светлъо му писна от псевдорибари дето прибират зарибителен материал!!!
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- rino712
- ще става разбирач
Теб-не те питам!!!Сигурно и не го знаеш,че така приказваш!!!
Wild fur Schnuren!!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Ами 2 пъти съм се срещал с този човек .Несъм очарован !!! 1вия беше спакоен .2рия Вадеше разни пушки пистолети и отправяше заплахи .Но явно ти го позноваш по добре.(приятели сте явно)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Ходих в събота на Мартен.Резултатът е попчета и 1 налимче, което пуснах обратно.Общо взето е зле при мене работата

Ето и за тези, които не са ходили там да се ориентират каква е обстановката.
-
- научил се да хвърля
Здравейте! Както споменах по-рано се осъществи екскурзията ни до местността на пещера Орлова чука. Прекарахме там 2 невероятни дена под открито небе. Относно риболова успях да му отделя около 1 час. Лошото беше, че не бях подготвен за условията, които ми предложи лома. В този участък течението е много силно при дълбочина около 1 метър. Все пак успях да намеря едно място с обратно течение и упорствах на бял червей. Резултата е 2 дебели кротушки, които естествено пуснах обратно. Нямам опит с кефалите по лома и ми се струва, че те трябва да са обект на риболов в този участък от бързеи и паднали дървета. Поздрави!
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И аз се включвам.Денят е неделя т.е. вчера.
Голямата река ме изненада ,първо с нивото,после с ,цвета си и.....улова.
На кратко към 10-10,30 се събираме и направо на едно от любимите ни места около Русе.

Ама не иска да яде тая риба. След като първото попче увисна на куката,автоматично се спревърна в стръв.и....

До обяда които беше ето такъв

само това беше слуката ни.
После аз лично се отдадох на релакс на мах.

Но,спокойствието ми бе нарушено от вик,,Дай-кепаааа,,

Първият шаро за годината на плувка на бял.
Малко по късно още една михалца, но на торен.

Последва и моят първи ,,шаран ,, за годината .

който беше много изстрадал което се вижда на снимката.Липсваха му доста люспи и на гръбната перка твърдият и назъбен лъч.
Риболовът се проведе ето тук

Точно зад закачките.
А също и тук

http://gallery.nariba.com/data/500/2112 ... 07-med.JPG
Рибите не се големи ,но нали са първите за сезона и то на Дунава при ниво520 итемпература на водата 8,5 градуса ,ни донесоха много приятни емоции.
Голямата река ме изненада ,първо с нивото,после с ,цвета си и.....улова.
На кратко към 10-10,30 се събираме и направо на едно от любимите ни места около Русе.
Ама не иска да яде тая риба. След като първото попче увисна на куката,автоматично се спревърна в стръв.и....
До обяда които беше ето такъв
само това беше слуката ни.
После аз лично се отдадох на релакс на мах.
Но,спокойствието ми бе нарушено от вик,,Дай-кепаааа,,
Първият шаро за годината на плувка на бял.
Малко по късно още една михалца, но на торен.
Последва и моят първи ,,шаран ,, за годината .
който беше много изстрадал което се вижда на снимката.Липсваха му доста люспи и на гръбната перка твърдият и назъбен лъч.
Риболовът се проведе ето тук
Точно зад закачките.
А също и тук
http://gallery.nariba.com/data/500/2112 ... 07-med.JPG
Рибите не се големи ,но нали са първите за сезона и то на Дунава при ниво520 итемпература на водата 8,5 градуса ,ни донесоха много приятни емоции.