кефалови 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: кефалови 2014

Мнение от ribarshe »

vesofr написа:Жълтият кефал(пеленгаса) отдавна изчезна от нашето море.Преди 20 години се хващаше само от него,а нашият беше рядкост.
Има го още тук там по нашия край :D На снимката наистина са пеленгаси :drinkers:
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

Limanov написа:vesofr има разлика според мен може би е някакъв хибрид между кефал и илария, около Бургас къде си ги хващал да не би да е вливане на река или езеро или заблатена местност?

Ето долу на снимката има две платерини, два кефала и една пачура:

Изображение
Тези риби са хванати от мен във Варненското езеро, снимката бях я качил преди много време . И знам ,че двете големи са Пеленгаси (руски кефал) .
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес в езерото 11 иларии и една платерина.
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

idivarna написа:А пък аз седях до колегата Ribar и гледах как другите ловят. :lol: :lol: :lol:
От 9:00 до 16:00 - 18 рибки, гацата ми не работеше както трябва, пък и се е изпразнила рано-рано (имах само един хляб). На 3 метра от мен ловяха здраво, рибата се бе събрала около техните гаци, ама там хляб имаше много. Не пускаха рибата до мен, аз бях последния от вътрешната страна (в дясно). :lol: :lol: :lol:
Наслука на всички! :wink: :lol:
колеги , моля ви , начинаещ съм... каква е тази гаца ? Какъв хляб ? Аз съм си мислел за подхранка, за привличане на риба, но мислех че в морският риболов е неприложимо ?
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

YAROSHKH написа:
idivarna написа:А пък аз седях до колегата Ribar и гледах как другите ловят. :lol: :lol: :lol:
От 9:00 до 16:00 - 18 рибки, гацата ми не работеше както трябва, пък и се е изпразнила рано-рано (имах само един хляб). На 3 метра от мен ловяха здраво, рибата се бе събрала около техните гаци, ама там хляб имаше много. Не пускаха рибата до мен, аз бях последния от вътрешната страна (в дясно). :lol: :lol: :lol:
Наслука на всички! :wink: :lol:
колеги , моля ви , начинаещ съм... каква е тази гаца ? Какъв хляб ? Аз съм си мислел за подхранка, за привличане на риба, но мислех че в морският риболов е неприложимо ?
Значи намираш си една гаца от картофи с не много едри дупки,в нея слагаш 2-3-4 хляба и една голямя тежест и я хвърляш във водата и после ловиш над нея.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

И аз мислех, че е неприложима подхранката за морския риболов, но за кефаловите си работи, мамка му! Абе събира се и много дребосък, дразни понякога. А и това работи, когато рибата е близо до дъното, като поизстине водата и се вдигне рибата е безсмислено, мисля. Ама знам ли, и аз съм аджамия като теб, от десет години насам не бях ходил за риба, та тая година се уча в движение, че да не изглеждам съвсем зле. :lol: :lol: :lol:
Абе ти ако знаеш и какви химии се ползват, ще ти падне шапката. Мисля че видях и ампули и от "ULTRABITE" изпаднали в морето след използване. :wink: :lol: :lol: :lol: Или поне приличаха на тях.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

idivarna написа: Абе ти ако знаеш и какви химии се ползват, ще ти падне шапката. Мисля че видях и ампули и от "ULTRABITE" изпаднали в морето след използване. :wink: :lol: :lol: :lol: Или поне приличаха на тях.
Много си наблюдателен :wink: Така е , използват се различни аромати и химии , щото нали виждаш - конкуренцията е голяма , на 15метра 15човека . Преди 2-3 години много писах в темата за ароматите и за добавките в гаците
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Днес в езерото на дъно 14 бр.
Утре пак там.
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

Номера със гаците само тука и във Бургас минава , я хвърлете една в Балчик примерно ако ще и кокаин да сложиш вътре същата работа :lol: рибата ги отсвирва.в
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес на езерото на дъно това.ИзображениеИзображение
papurka1
новобранец
новобранец

Мнение от papurka1 »

на белия борун излиза ли нещо че се прибирам от германия и немам тарпение да си начеша крастата .браво за улова
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

Днес на Бояджията от 12 до 18ч. 5-6 кефалчета(200-300гр.),една платерина-същия р-р и 20-30 дребосъка(100гр.).Много труден риболов и много страничен вятър- 10+м/с.Един нагляр(Чакала младши) се опита да пусне мрежа точно където риболувахме,но беше обстрелян с бомбарди,камъни и псувни,та я пусна по-настрани.С цялата си наглост доближи брега,за да види кой го цели-оказа се ,че единият заподозрян му е комшия :lol: .После каза,че пристанището било частно и можел да прави квот си иска,даже ни пита къде си спираме колите-незнам с каква цел-гуми ли ще реже,дупки по пътя ли ще копае...... :evil: ?Така че колеги,имайте едно наум като влизате с колите!
Не кълве,не кълве,че спре.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Фратчо...Ти кажи къде живее лицето....остави другото на който трябва.А вие телефони нямахте ли? Не става с целене с бомбарди....има и други начини.Кажи лодката номер нямаше ли? ...само разбери къде живее.Ако знаеш ми прати адреса на лично съобщение.Ще ида да пием по един чай с баклава и да го помоля да не си пуска мрежите неправилно.
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

Много лесно можеш да разбеш кой е човекът.Почти всеки в Бургас познаваше Чакито-лека му пръст и той не беше стока, ама синът му наистина бил голям боклук.Що се отнася до лодката-номер не видях, но тя е една-ползват я за такси-кара и връща вахтата на спрелия насред нищото кораб.
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

redovi555 написа:Номера със гаците само тука и във Бургас минава , я хвърлете една в Балчик примерно ако ще и кокаин да сложиш вътре същата работа :lol: рибата ги отсвирва.в

За 30 години риболуване още не съм видял във Бургас някой да ползва гаца.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”