Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Днес говорих с един горски и той каза че за сега официалната забрана е от 15 април. Но нека опазят реките като рилската и железничарската там ври от скобар по това време на годината.
Мето що ми се струва че па така си млатиш.В рилска на тоя етап невервам да има риби да хвърлят хайвер.А и едва ли това се случва изобщо в предвид че е студена планинска река.В неделя мислех да отскоча и до вливането на рилска от да вида дали нещо се случва и там.Ма само като минах над нея и я видех една мътна и снежна и се отказах.Нема как на тая ледена вода да влязат риби да хвърлят хайвер това значи да си обрекат потомството на сигурна смърт.Па те не са толко тъпи.Сигурно влизат некакви риби и там,но доста по късно и доста по малко.metoo написа:Днес говорих с един горски и той каза че за сега официалната забрана е от 15 април. Но нека опазят реките като рилската и железничарската там ври от скобар по това време на годината.
-
- фен клуб-скобар
Май месец чак !chokoboy написа:Мето що ми се струва че па така си млатиш.В рилска на тоя етап невервам да има риби да хвърлят хайвер.А и едва ли това се случва изобщо в предвид че е студена планинска река.В неделя мислех да отскоча и до вливането на рилска от да вида дали нещо се случва и там.Ма само като минах над нея и я видех една мътна и снежна и се отказах.Нема как на тая ледена вода да влязат риби да хвърлят хайвер това значи да си обрекат потомството на сигурна смърт.Па те не са толко тъпи.Сигурно влизат некакви риби и там,но доста по късно и доста по малко.metoo написа:Днес говорих с един горски и той каза че за сега официалната забрана е от 15 април. Но нека опазят реките като рилската и железничарската там ври от скобар по това време на годината.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- bokser
- ще става разбирач
След обяда се разходих по Струма, но е мътна.

- prodigy666
- разбира нещата
15 метра по надолу ловехме един ден каракуди яко на другия ден мрени по 30 35 санта ...ама беше отдавна ...поне преди 10 години от тогава не съм бил там никога 

-
- фен клуб-скобар
Асене наплясксй гоprodigy666 написа:15 метра по надолу ловехме един ден каракуди яко на другия ден мрени по 30 35 санта ...ама беше отдавна ...поне преди 10 години от тогава не съм бил там никога

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Според служител на един от магазините в Радомир,инфото не е потвърдено, е че ще влезе забраната от 15.04.2014- заради топлата зима, хайверната риба, маловодието. Ако питат мен за маловодие можеше да се забрани или поне да се вкара р.Струма в режим хвани пусни
Ама това е според, а мен никой не ме пита. Според закона, забраната влиза в сила за надморска височина до 500м на 15.04.2014, а над 500м влиза в сила на 01.05.2014, сега голямата глупост тук е че тогава има и 6 почивни дни и може да започне от 07.05.2014, с цел угаждане на риболовците. Е ако това стане за забраната над 500м , аз не виждам как ще има някакъв риболов в горното течение на р.Струма преди вливането и в яз.Лобош на определени видове риба, която живее само в реката и притоците и/това се отнася и за други реки/. До тук всичко е догатки, а най- интересното е че никой не знае нищо конкретно по въпроса със забраната. Усещам измиване на ръце после със "ама то си има закон". Това със разделшнето на различни надморски височини има логика, но няма приложение, поне според мен в момента. Ако въпроса опира в тази забрана да не се търмози рибата го разбирам, да не се лови, да не и се пречи, а на надморската височина където е разрешено рибата да се пуска. При колегите от Кюстендил,Земен, Бобов Дол, Благоевград риболова ще е забранен, а в горното течение на р.Струма, р.Арката, р.Конска, яз. Лобош рибата си е пак хайверна и ще си е разрешена още 15-20 дни. Миналата година се наблюдава едно преселване от Благоев град към Перник , два пъти се закрива риболова и след това великото преселени на народите от Перник и окололията към Благоевград. Според мен нещо не е доизмислено.

- калин кацаров
- сериозен играч
Забраната е ясна и категорична от 15.04 , при мека зима до 1.06, при студена до 15,06. Абсолютно за всички водоеми, всичко друго е някаква глупост. Рибите и тук и в Гърция са пълни с хайвер.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Те вече на места хвърлят, из разни плитки и топли гьолчета, не говоря конкретно за реката, а па щуката се е излюпила преди около две седмици, та общо взето с тая забрана фиксирана всяка година, а не според състоянието на рибата, се уакват.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Отново по непотвърдена информация си остава забраната като миналата година. Ще замине много хайверна риба, амин.
- prodigy666
- разбира нещата
аххаха кои па бре ....не бъди лош ..има време ....иде лето .... идат и големитеDJONI RINGO написа:Асене наплясксй гоprodigy666 написа:15 метра по надолу ловехме един ден каракуди яко на другия ден мрени по 30 35 санта ...ама беше отдавна ...поне преди 10 години от тогава не съм бил там никога

-
- фен клуб-скобар
Асене извади тоягатаprodigy666 написа:аххаха кои па бре ....не бъди лош ..има време ....иде лето .... идат и големитеDJONI RINGO написа:Асене наплясксй гоprodigy666 написа:15 метра по надолу ловехме един ден каракуди яко на другия ден мрени по 30 35 санта ...ама беше отдавна ...поне преди 10 години от тогава не съм бил там никога
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Забрана от 14 април до 23 май, без значение на надморскта височина.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Ами само едно мога да кажа, добър избор. Може би трябваше да е малко по дълга, но все пак е по добре от това което за което говореха.