Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- st_beer
- ще става разбирач

Re: Качествени чепарета
Къде ги записваш под тия номера? Могат ли да се видят някъде всички както ги номерираш в едно общо мнение ?tiho_roev написа:
Много добре е станало ще го запиша под номер 30
Няма да е лошо ако всички могат да се пуснат в едно мнение .
Аз лично си правя няколко модела,които съм тествал с времето и са доказано работещи .Като харесам нещо от показаните си правя някое друго за тест. Ако се докаже като работещо го допълвам в колекцията си.
Hobie Mirage Outback
То мойте са без номера
И пак си хващат.
Тихо си е въобразил че е гуро
В чепаретата сам!
И пак си хващат.
В чепаретата сам!
Риболовци.
- st_beer
- ще става разбирач

Не съм искал ни най-малко да се заяждам с tiho_roev относно това ,което попитах. Просто ми направи впечатление , че ги записва под номера различните модели. Може човека да си е направил файл с чепаретата на компа всеки модел под номер някакъв,снимки,ползвани материали и т.н и после в даден момент да ги систематизира в едно мнение и да ги пусне във форума всичко събрано на едно място.lusienn написа:То мойте са без номера
И пак си хващат.
В чепаретата сам!
Та това ми беше конкретно питането към него,но не разбрах ти защо да се намесиш и да го обявиш ,какво си е въобразил и т.н.
Hobie Mirage Outback
Люси, само да ти вметна, че Тихо прави чепарета от годините когато ти даже не си занел къде е морето. Материалите, които той ползва ти ги чу за сефте преди няколко месеца и вече се взе за майсторlusienn написа:То мойте са без номера
И пак си хващат.
В чепаретата сам!
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Браво бре,от него се учиш,пък глей сега кви ги говориш.lusienn написа:То мойте са без номера
И пак си хващат.
В чепаретата сам!
Тихо колкото чепарета е измислил,
ти толкова не си вързал още.
Ама не си чел темата от начало,затова сега се пънеш .
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Имам много епитети за него, които ще си ги оставя за мен.Предлагам и другите да
направят така.
Бат'Жоро, тоя няма да се усети и накрая и след това
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Обръщам се към "майстор" Л: "Приятелю", ние по морето сме много чувствителни към необмислени изказвания, особено от хора, които докато сме хващали риби по буни и вълноломи са крачели по Искъро да ловят жаби! Бъди здрав!
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Приятели ,колеги няма смисъл от излишни писания и спамове ! Опитвам се да бъда полезен на бъдещите рибари така и на настоящите защото човек се учи до като е жив .Записвам чепарета под номер и ще ги обединя с тези за чернокоп карагьоз паламуд в една папка или фаѝл за да останат в темата и коѝто иска да си върже чепаре да може лесно да си избере подходящото чепаре за сезона а не да превърта цялата тема.Ето в тази кутия имам оставени мострени работащи чепарета от години и продължавам да прибирам .
Люси нищо лично но не мисля че съм гуру има и други колеги които връзват и то доста успешни чепарета ама не споделят. затова света е шарен без критика няма прогрес .Само мога да ти кажа че съм израснал на морето .
Люси нищо лично но не мисля че съм гуру има и други колеги които връзват и то доста успешни чепарета ама не споделят. затова света е шарен без критика няма прогрес .Само мога да ти кажа че съм израснал на морето .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Колега сигурно си прав направих две чепарета за проба. Личните ми наблюдения при улова на харип е ,че чепарета трябва да са една идея по натоварени с материал от сафридските . Повечето пъти ловя със 6,7 номер куки и си ги правя със минимум 0,23 мах до 0,28 съм стигъл ,но някой път иска малка кука . Така бидема стои по изправен трудно се къдри и оплита около майката според мен е въпрос на проби ако хващат значи всичко е наред ако не продължаваме с пробите така може да открия нещо ново и да се поуча от грешките.tiho_roev написа:Колега нищо лично но на 10 номер кука 0.23 е малко дебеличко така мисля аз деbubamara написа:Честит празник на всички. Сутринта с кафето направих 12 бидема с кука номер10 част от които са с перо от папагал уж трябва да мори харипа влакното е 0,23 с дължина заедно с куката 6 см.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Колега сигурно си прав направих две чепарета за проба. Личните ми наблюдения при улова на харип е ,че чепарета трябва да са една идея по натоварени с материал от сафридските . Повечето пъти ловя със 6,7 номер куки и си ги правя със минимум 0,23 мах до 0,28 съм стигъл ,но някой път иска малка кука . Така бидема стои по изправен трудно се къдри и оплита около майката според мен е въпрос на проби ако хващат значи всичко е наред ако не продължаваме с пробите така може да открия нещо ново и да се поуча от грешките.[/quotebubamara написа:tiho_roev написа:Колега нищо лично но на 10 номер кука 0.23 е малко дебеличко така мисля аз деbubamara написа:Честит празник на всички. Сутринта с кафето направих 12 бидема с кука номер10 част от които са с перо от папагал уж трябва да мори харипа влакното е 0,23 с дължина заедно с куката 6 см.
Не си налагам мнението ама пробваѝ с 6 номер кука с къс материал и 020/023 пак 6см бидем
Последно промяна от tiho_roev на Вто Мар 05, 2019 11:12 am, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Миналата година бях ги вързал както каза ти 0,20/0,23 обаче първо късах много със 70гр. олово после един колега които определено ни правеше разлика ,а и всички си копуваха от него чепарета ми обясни ,че трябва да ги правя по дебели 0,23/0,26 поне защото куката идва тежка на 0,20 бидем и така също по малко ще се амортизира чепарето и бидема по трудно се оплитат на майката ,а и няма да прахосвам по 5-6 чепарета на риболов и за мен този човек се оказа прав . Също ми показа и някои тънкости при воденето на чепарето послушах го почнах да връзвам и да водя както ми обясни и резултатите не закъсняха ,после и с лодка влязох няколко пъти и там се представих най добре не им правех голяма разлика на колегите но с кило две си ги биех.
Аз 0.23 за харип и чернокоп използвам, а за сафрида 0.16-0.18.Ако си забелязал да ти се обръщат куките bubamara може да пробваш с малко повече витки да правиш като връзваш (гледам 4-5 правиш) , а и по лесно се лакира после
Ей това е #4 обикновена ювела с 0.23 сийгард....успях и с шлаух да направя кратунки.
Ей това е #4 обикновена ювела с 0.23 сийгард....успях и с шлаух да направя кратунки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аз не искам да се карам с никой,
Нито пък искам да копирам някой,
Нарочно не съм чел темата отначало,
За да си вържа сам и да пробвам
Как е като успех.
Купувал съм ги до 2017 година
Но от тогава съм вързал много,
Всякакви,почти няма ден да не
Връзвам кукички.
Ходя с приятели,само на юг,
И си връзвам според нашите нужди,
И наблюдения.
Чат чат,ми пращат от морето
Вървежния за деня цвят,и ми
Го поръчват същия да им вържа
И да го пратя след ден два.
Рибата си я ловя с лекота в морето,
Еле па сафрида.
Нито пък искам да копирам някой,
Нарочно не съм чел темата отначало,
За да си вържа сам и да пробвам
Как е като успех.
Купувал съм ги до 2017 година
Но от тогава съм вързал много,
Всякакви,почти няма ден да не
Връзвам кукички.
Ходя с приятели,само на юг,
И си връзвам според нашите нужди,
И наблюдения.
Чат чат,ми пращат от морето
Вървежния за деня цвят,и ми
Го поръчват същия да им вържа
И да го пратя след ден два.
Рибата си я ловя с лекота в морето,
Еле па сафрида.
Риболовци.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Много добре ти се е получило с кратунките записвам го 31номер като нещо по различноrashkoto1 написа:Аз 0.23 за харип и чернокоп използвам, а за сафрида 0.16-0.18.Ако си забелязал да ти се обръщат куките bubamara може да пробваш с малко повече витки да правиш като връзваш (гледам 4-5 правиш) , а и по лесно се лакира после
С тия каталози,
Може да стане обратен ефект.
Китайците,ги копират и връзват
С Ефтино влакно и напълват пазара.
Може да стане обратен ефект.
Китайците,ги копират и връзват
С Ефтино влакно и напълват пазара.
Риболовци.