Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Риболов на Толстолоб
да определено се нарушават,от личен опит ти го казвам.става едно такова тестено
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Определено.chikinana написа:Мислите ли че като слагам хляб в захранката се нарушават разтварящите се своиства на цялата смес?

Ситуация:
В понеделник бях на Яз.Полетковци и бях заложил 4 въдички на дъно с сандвич (на куката нанизана царевичка стириопор царевичка, защото предишният ден бях на същото място и вадех прилични таранки през 10-15мин.) Привечер към 8:30 Вятърът на водоема утихна и стана водата като стъкло.. Забелязах как из целият водоем започнаха да играят и подскачат доста големи риби. Извадих едната въдичка и бързо я преместих на тапа (50гр) с 2 куки с стириопор на тях. Захранката на пружината беше някаква купешка и с ароматизатор "Ягода" в нея. Метнах на около 25-30м от брега и след около 20мин около тапата започнаха да се подават перки, да скачат и какви ли не неща, но удар нямах, а шоуто около тапанта продължи близо час. 100% съм сигурен че са толстолоби защото мернах един от тях и знам че вървят на стадо...
Та може ли да ми кажете къде имам грешка че не са ми ударили защото това си беше чиста подигравка от страна на рибите към мен

В понеделник бях на Яз.Полетковци и бях заложил 4 въдички на дъно с сандвич (на куката нанизана царевичка стириопор царевичка, защото предишният ден бях на същото място и вадех прилични таранки през 10-15мин.) Привечер към 8:30 Вятърът на водоема утихна и стана водата като стъкло.. Забелязах как из целият водоем започнаха да играят и подскачат доста големи риби. Извадих едната въдичка и бързо я преместих на тапа (50гр) с 2 куки с стириопор на тях. Захранката на пружината беше някаква купешка и с ароматизатор "Ягода" в нея. Метнах на около 25-30м от брега и след около 20мин около тапата започнаха да се подават перки, да скачат и какви ли не неща, но удар нямах, а шоуто около тапанта продължи близо час. 100% съм сигурен че са толстолоби защото мернах един от тях и знам че вървят на стадо...
Та може ли да ми кажете къде имам грешка че не са ми ударили защото това си беше чиста подигравка от страна на рибите към мен

- flyester
- разбира нещата
Много е важно от захранката да падат малки частици и да прави облък колега , твойта така ли беше?Sparto написа:Ситуация: ....

Захранката беше супер а дълбочината беше 40-50см
- flyester
- разбира нещата
Еми явно не си имал късметSparto написа:Захранката беше супер а дълбочината беше 40-50см

Добреде колеги,като неслагам хляб захранката се разпада за 30 минути и трябва пак да прехварлям.Тъка ли трябва да е?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
да иначе ще си седи на пружината без ефект
Tell people there’s an invisible man in the sky who

Да ти кажа чесно и аз мисля че е станало точно така защото куката под пружината се беше увила на горната кука не знам дали е станало по време на изтегляне на тапата но ми беше така при всичките пъти които изтеглях може ли някои да ми покаже снимка с точен монтаж на тапа с пружина и куките защото из цялата тема не намерих такаваkasabinho написа:Може куката да ти се е била оплела.

Колега,когато сложиш захранката на пружината забоди опашките на куките в нея,така при замятане няма да се оплитат куките.
Опа направих сефтето 2 толстолоба около кило, но въпреки това дърпаха много силничко :S
Две куки отдолу на пружината са повече от достатачни.Горните само пречат и се заплитат с долните,а и тостолопа никога не се хваща на горните.Винаги се зашива на долните.Направо махай горните куки.
И една кука ще ти е достатъчна.chikinana написа:Две куки отдолу на пружината са повече от достатачни.Горните само пречат и се заплитат с долните,а и тостолопа никога не се хваща на горните.Винаги се зашива на долните.Направо махай горните куки.

-
- ще става разбирач
Здравейте колеги !
От съботата ми се върти 1 муха в главата от тея фалшивите вързаните на менгеме . Тогава се бях качил на 1 бор и от високо гледах в 1 залив над 30 толстолоба между 6 и 12 кг и ги гледам главата им е на горе а опашката надолу и се движат леко и филтрират водата и се чудех абе да сглоба ли мухарката да не я ли сглоба да сложа некоя лека муха и да пробвам да му я прекарам през устата за да я глътне , но не посмях тя ми е 3/4 клас 10 фута BFC . Та въпроса ми е ако успея да закача някой с мухарката и го изкарам с типет 3х например или 0.20 повод или нещо такова дали ще бъде някакав вид рекорд защото четох в 1 статия че на щека 1 мъж е изкарал 18.5 кг на щека и се счита за рекорден толстолоб изваден по този начин та аз ако изкарам с мухарката ще се счита ли за някакав рекорд ?