Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сом на тролинг

Мнение от LBoy »

Днес идваха едни познати от Ивайловград при мен по работа,та от дума на дума стана на въпрос,че Козела се бил отказал от стопанисването и охраната на язовира,мен не ми се вярва тази работа,ма знае ли човек!Казват,че бил налапал някакви мангизи по Сапард и дотам било с гьола.В последните дни,единствените които минавали да проверяват са си от месното звено на ИАРА,дано това не е истина,Любо ако е наясно,нека сподели![/quote]

Според мен , НЕМА такъв вариянт !!!
На местните БРАКОНИЕРИ, явно много им се иска това да стане ...
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Кроки,разгадах синьо-зелените воблери със бял корем,защо привличат сома! :wink: Току-що се прибирам от Пясъчник и освен трите шарана,извадихме 40 каракуди и гърбът им блестеше в синьо-зелено.Сомът явно иска тези цветове,щот му мяза на каракудка! :wink: :drinkers: Срещнах и Краси-тармъка,мъка! :D :D :D :drinkers:
Представяш ли си Троли същия човек спомена,че ходя за шарани на реден павильон. :roll: А Краси търмъка да ги скубе за гърбовете. :lol: :lol: :lol: На мен ми каза,че така кълвяло цяла година на Пясъка. :roll: Минеш с някой воблер и хоп сом. :rolleyes: Не знам за вас,но аз му вярвам. :finga: :wink:
Последно промяна от Emo-83 на Пон Дек 28, 2009 1:13 am, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Няма вариант да се откаже от започнатото.Тия от Ивайловград да си го начукат.Просто има други неща,които тук и сега няма да коментирам.Само гледайте сеир и така :lol: :lol: :lol:

Що се отнася до некакви пари по Сапарт,просто няма такова нещо :idea: :idea: :idea: Тои си има толкова пари че не е истина.Има 5-6 хотела,има и още няколко бизнеса които са достатъчно сериозни и така :lol: Може и да вземе някакви пари,но няма да са по Саппард и няма да са за язовира.Язовира не му е собственност и не е взет под аренда или по друга линия.Така че,има достатъчно земя около водоема за да си вземе пари по разни европейски програми.Щом дават и може да вземе всеки,тои защо да не вземе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от LBoy »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Няма вариант да се откаже от започнатото.Тия от Ивайловград да си го начукат.Просто има други неща,които тук и сега няма да коментирам.Само гледайте сеир и така :lol: :lol: :lol:

Що се отнася до некакви пари по Сапарт,просто няма такова нещо :idea: :idea: :idea: Тои си има толкова пари че не е истина.Има 5-6 хотела,има и още няколко бизнеса които са достатъчно сериозни и така :lol: Може и да вземе някакви пари,но няма да са по Саппард и няма да са за язовира.Язовира не му е собственност и не е взет под аренда или по друга линия.Така че,има достатъчно земя около водоема за да си вземе пари по разни европейски програми.Щом дават и може да вземе всеки,тои защо да не вземе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не искам да спамя, Но както по-горе писах доколкото съм чувал за ТОЗИ ( Р. )- ТОВА С БРАКОНЕРСТВОТО Е НЕМИСЛИМООО ... поне докато е между ... живите
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе,опитват се,пускат и се крият като мишки.Събират се колкото може мрежи и се гонят колкоко в момента е възможно.Тези неща обаче ще се променят към по-зле за бракониерите,колкото и да неим се иска :lol: :lol: :lol: Въпрос на време :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Много добре се пораздвижи темата. Сампо, смял съм се от сърце :D много ме развесели. Троли, както каза старчето двама с по две въдици, за цветовете на воблерите всеки си има теории и тактики, по натам ще пиша за моите, но определено ми прави впечатление, че сома обича белият корем или бяла линия отдолу на воблера. Емо, несъм имал слука през март и април сутрин и вечер, по-скоро по обяд. Често и по-рано, но не и много рано, както и привечер. Впрочем привечер съм имал добри резултати, но ранна есен. Е разбирасе говоря за хищник като цяло, не само за сом. Пробвал съм разбирасе и рано покрай бреговете, мога да ти покажа воблери с яко изтъркани лопатки от опити за близко минаване покрай брега, но определено несъм имал слука през пролетта, което ме наведе на мисълта, че рибата е все още групирана в по-дълбокото и излиза за храна едва като понапече. Тепърва съм решил да усвоявам спининга от лодка, тъй като смятам, че е по-резултатен за студените дни, когато рибата е в дълбокото. Иначе минаването близко до брега ми е любимо упражнение и ми е коствало доста воблери. Малко е проблемно и когато накацат колегите по бреговете, особено шаранджийте, добрече през пролетта ги няма. Един от ориентирите които ползвам е температурата на водата. Под 11-12 градуса вобще неми се троли, а и като почнат да влизат студени води от реките от една страна влизат и храна и малки рибета, но пък много пада температурата на водата, което обича единствено пъстървата. Става и голяма мътилка и големите рибоци не идват. Като е малко по-топличко обаче е съвсем различно знаем, че колкото е по-студено толкова рибата е по-ленива, позатопли ли се и рибоците се раздвижват. Пролетта и есента са сезоните на трофеите.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Емо,изиграх ви! :D Изказах се от името на Никудена,както обичаш да праиш ти! :wink: Тоше,чак пък март месец да удари сом на тролинг не бях чул! :roll: Съгласен съм,че силикона е силното оръжие през ранната пролет за бялата риба,но за мен е прекалено статичен и шанс да ти удари сом е много по-минимален,от на тролинг.Даже на мене,като ми удари големият минах на 10 метра зад един пич,дет цял ден силиконеше.Верно,мое да е фанал неколко бели,но изпусна екшъна да те влачи два часа трамвай №28к! :D С Кроки се съгласихме,че като е легнал не бара и като реши да яде се вдига,па кат види воблера-Праааас! :drinkers: Това е чудесно обяснение,защо силиконът не е ефективен за сом! :roll: Познаваш ли някой да е извадил сом на силикон? :idea:
Последно промяна от Troli Rapala на Пон Дек 28, 2009 8:34 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Градусите,също не играят роля! :idea: Сондите мерят само на 20-50 санта под лодката,а надолу може да е по-топло или студено!ВИНАГИ има сомове,които са умрели от глад и студената вода не ги спира да се нахранят.Това,че не сме измислили успешна тактика за зимата,не значи,че не се храни в този период.Виждал съм зимни сомове,хванати дори на щека през зимата.Къв е изводът?Вероятността да ти удари сом през зимата е минимален или тотаджийски и на никой не му се занимава,но...! :idea: Я,има!Вервам си,и все някой рано или късно ще ги набара! :drinkers:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Ебати ,Тролката ме върна, в годините когато сома друсаше здраво за кеф,и то през месец януари, :wink: Не -че не бяхме направили всичко необходимо за да усетим кефа от удара на 80-100 кила сом през този месец, но ,изпитвах някак си по голямо чувство на удовлетворение,щото хем се намирах на'' една ръка разстояние''от говедата,и в същото време на никой не му правеше ,вчепатление,че сме хванали'' сомче ''достойно за рекорд 8) .Можеби е време , в което трябва да порастна,но винаги си задавам въпроса.Що пък ,трябва да съм като вас?Емчо бил хванал, 4-5 000 сома и вече му е писнало от ''дебелаци'',на Тролката все нещо му пречи ,за да стане генерал,Краси се доказа,Тошето ,Старчето ,Маги,и Узунката,вече не влизат ,без да са сигурни ,че ше ударят нещо,за да могат да дразнят Емчо -84,опааааа 83 .

Та те така ,съвсем случайно,може-би :roll: ,байСТОЯН ,без да иска :? иска да ви каже ,да не се излагате,пред хората , с вашите елементарни разсъждения,за тролинга,и да оставите темата да се развива от ,професионалисти. :idea: :wink: 8)
Весела нова година. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

lovo-бай СТОЯН написа:Ебати ,Тролката ме върна, в годините когато сома друсаше здраво за кеф,и то през месец януари, :wink: Не -че не бяхме направили всичко необходимо за да усетим кефа от удара на 80-100 кила сом през този месец, но ,изпитвах някак си по голямо чувство на удовлетворение,щото хем се намирах на'' една ръка разстояние''от говедата,и в същото време на никой не му правеше ,вчепатление,че сме хванали'' сомче ''достойно за рекорд 8) .Можеби е време , в което трябва да порастна,но винаги си задавам въпроса.Що пък ,трябва да съм като вас?Емчо бил хванал, 4-5 000 сома и вече му е писнало от ''дебелаци'',на Тролката все нещо му пречи ,за да стане генерал,Краси се доказа,Тошето ,Старчето ,Маги,и Узунката,вече не влизат ,без да са сигурни ,че ше ударят нещо,за да могат да дразнят Емчо -84,опааааа 83 .

Та те така ,съвсем случайно,може-би :roll: ,байСТОЯН ,без да иска :? иска да ви каже ,да не се излагате,пред хората , с вашите елементарни разсъждения,за тролинга,и да оставите темата да се развива от ,професионалисти. :idea: :wink: 8)
Весела нова година. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Нещо не хванах смисъла, пречим ти с расъждения ли, темата ли ти задръстихме??? Извинявай!
Troli Rapala написа:Градусите,също не играят роля!
Градусите играят огромна роля, това го знае всяко хлапе, не виждам що от време на време пускаш по някоя заблуда, ако не играеха нямаше да има разлика между кълването през сезоните.
Troli Rapala написа: Тоше,чак пък март месец да удари сом на тролинг не бях чул
За март и аз несъм чул, но за 4-5ти април съм чул и видял, а на силикон също така още февруари. Не подценявай джиговите примамки, те са най-лесният начин да стигнеш до рибата, разбирасе, ако знаеш къдее, а тъй като ти караш по усет даже без сонар ......незнам :D .
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Няма да споменавам отново,че се продават мерачки :shock: за температурата на водата и в дълбочина.Писал съм го тук някъде,още докато беше Отец ми го Нафърфорий.....даже подробно съм обяснил,че всичко това се отчита с точност на всеки 2м.Алемите продадоха 3бр. от техния магазин за 125лв.Спряха да го внасят поради липса на интерес,но в Е-бей го има.Те специално ползват уреда редовно.Рибата кълве там където температурата на водата започва рязко да спада.Примерно в горния слой е 23градуса....до 7-я метър става 19 и после рязко спада на 13-14 градуса в рамките на метър.Точно там на границата се случват нещата.Що касае зимното ловене на трофейни сомове.....винаги съм знаел,че само тогава влизат в мрежите.Говоря сериозно за трофеи.
Иначе нямам претенции да съм най-добрия сомаджия.Някои се подвеждат по това,че обичам да пиша за сома.....рядко обаче казвам глупости :roll: :shock: .В същото време разбирам и от майтап....така приех по-горен пост.Всъщност във форумите няма старшини и генерали....само се правим на такива.Всеки го разбира,рано или късно.Аз съм намерил много приятели покрай хобито си.Ако понякога изразявам несъгласие с чуждо мнение е само за да ми се изясни случката и да провокирам.Обикновенно така подхождам към най-близките си приятели.От тях съм научил много.Съветвам ви и вие да не се засягате от различно мнение.Тук единственно не понасях един човек,но той беше или луд или просто лош.Освен това не казваше нищо свързано с риболова,а само клюки и сплетни.За радост изчезна.
Забравих да спомена още за зимата.Сома тогава е гладен и се движи,но е муден и според мен с доста притъпени сетива.....за това се джаса и в горни мрежи.За воблера....ба ли го дали ще го подгони за да се гепи,но на джиг се лови яко цяла зима.Мога да пусна много клипове за това.Правят го също,като с бялата риба.Просто Тролката си живее само в негов свят и забравя,че той не е единствен.....за това понякога е леко неподготвен. :wink:
За да повярваш на някои неща,не е нужно нещото да ти се случи.Не е нужно и да си наивен,за да вярваш в побелелите коси на водолазите.Просто си избирайте нормални хората със случки.Така както аз избрах и разбрах,защо и къде не трябва да се държи макарата при удар на сом.Нека си имаме някакво доверие все пак. :rolleyes: :P :P :P
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Emo-83 написа:Що касае зимното ловене на трофейни сомове.....винаги съм знаел,че само тогава влизат в мрежите.Говоря сериозно за трофеи.
Добре де,кой от нас е търсил сом целенасочено през зимните месеци?Щом се движи и се хака в мрежите,значи си лапа,малко,много важното е че се храни,но какво прави в горните водни слоеве,все съм си представял,че зимата се спотайва в някоя дълбока яма и излиза рядко при по топло време! :roll: Предполагам,че става на въпрос за язовири,всеки помни Хасковския сом през тази зима по Марица,но в реката вече нищо неможе да ме учуди,лично на мен ми се е случвало през декември в адски студ да си ловя алай и карагьоз и в един момент водата пред мен завря,първите няколко секунди неможах да взема решение какво ми се случва,но месните си приеха случката съвсем спокойно,даже ме предопредиха,че сега около половин час няма да има кълване :shock: !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Лово,остави хората сами да преценят,кой къф е,и защо такъв,е! :D Кажи нещо за тролинга на сом,за да се осъзнаем най-накрая! :D Дали съм глупак,че съм видял по нета,как ловят трофейни сомове през февруари?Влез в сайта на SPRO,новини и ще видиш истината!Става въпрос за Франция /сходна с нашият климат/ и при температура на водата 7-8 градуса! :wink: Верно не е на тролинг,но си дава и то яко! :wink: За това казвам,че градусите не играят съществена роля!Може да не удря често,като през лятото,но се лови!Факт!Вервай ми! :drinkers:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Emo-83 написа:Няма да споменавам отново,че ....................
Еми някой път някой като каже /напише/ нещо такова ТРОЛИ няма какво да се допълни или обяснява.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Тази година ще търся рибата от февруари.....,защото съм избушил кочината вече.Ако гепим нещо ще ви споделя....стига да не е минингит. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”