С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от chipi_ »

След като Маслен нос не пускаше сафридакис към Варна.Варна атакува Маслен нос.
:arrow: Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
авера в деиствие(атакува)
Нашата артилерия също Изображение
Изображение
От бойното поле Изображение
атака Изображение
естествено и пленници имаше Изображение
Изображение
Екипажа Изображение
Тука авера отсреща викаше ПОМОООЩ бяха го притиснали и трябваше да се помага
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
тука стана мн.горещо Изображение
Изображение
Втори ден пак се почва Изображение
Изображение
Тука има и колеги от Носа също помагаха и то прилично Изображение
Изображение
пак пленници Изображение
тук се вижда че имаме и подводници който не пускаха врага да не напусне бойното поле
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Като цяло.Сафрида е пръснат.Колеги който мислят да ходят от по далече не си заслужава(мое мнение)за разходката и начесването на крастата става.
Изображение
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

:smt038 :smt038 :smt038
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
vsiak
новобранец
новобранец

Мнение от vsiak »

Някой ползвал ли е лодка "Романтика"в морето моля за мнения :?: предлагат ми, а се чудя да я взимам ли и дали ще върши работа за морето на близки дистанции.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Здравейти приятели!
От много то канене станя ясно , че колегата bibabiba има ангажимент и трябваше сам да се пробвам.Така на 5-ти след едно групаво похапване на Даляна (култово заведение в близост до Бургас , от "старата щкола" ) избрах а изходна позиция малкото плажче , което е точно преди входа на нефтеното пристанище.Така или иначе бях решил да изгреба водата на Бургаския залив.След информацията от варненските колеги , че сафрида най-накрая е пробил делфинената бариера на "германката" се надявах да се е завъртяла и някоя рибка и в залива.Като цяло времето беше относително спокойно с лек до умерен ветрец.Или поне така изглвждаше в началото :lol:
Мислех да тараша района около нефтопристана и пред Даляна но в крайна сметка ето какво се получи
Изображение
Приблизителния чист път нацъкан на гуглето идва къмто 10 км а като включим гребането , което се налагаше да права ( ще стане ясно по нататък) може и да се вържат 15 км.
Нека започна по същество.
Ето района на нефтобазата:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
С две думи .Ветреца се раздуха , но моренцето накъдрено но нищо особенно .Пейзажчета някакви , но стига вече с тях.Все пак за риба бях тръгнал. От клатенето на чепарето резултата беше нулев , а да пробвм да кибича над крайбрежните камънаци за попчета само и само да хвана някаква риба и да се отпуша , реших , че няма да я бъде тази. Като няма риба си викам поне да си направя хубавата разходка и да посетя острова с.Анастасия .И без друго ми беше голям мерак.А и се надявах да намеря риба някъде по пътя.
Ето ме минавам крайния маяк/буй на нефтеното пристанище
Изображение
За жалост , докато ми хрумне , че чипарето ще се закачи за буя работата беше готова.Рекох си да не връзвам в открита вода .И без друго вятъра беше накъдрил вече морето и можеше да ми призлее от едно връзване на нов такъм.
Погребах малко и хоп ! Той се показа!
Изображение
Вятъра си беше насрещан но и каяка си го бива.
Ето и някои гледки по пътя.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Опааа... Приближава...Или по скора а приближавам :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Някой беше питал как се пикае от каяк :lol:
Ами аз грабях до острова заради тази работа :lol: :lol: :lol:
Ето го и него:
Изображение
Тука точно звъннах на Боян (bibabiba) за д го поздравя от островна земя и да му се оплача от липсата на риба.

Изображение
Това , че е пристан някакъв е ясно , но защо котвата е обърната така ?Някой ако знае да казва.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Голяма красота е тзи остров.Много ми хареса.Реших да приближа странната скала .Да я разгледам и да обиколя острова търсейки рибата.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Постоянно поглеждах на запад.От там имаше вероятност да дойде дъжд.Той не ме притесняваше но да си призная от светкавици малко ме е шубе.Може заради това да не си взема карбоново гребло.
Междувременно някакъв пушек се извиси над града.
Изображение
Ето я скалата.. пускам чепарето.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На тридесетина метра от скалата в северна посока нещо ме разтресе.
КАКВА РАДОСТ !!!! Хоп.. хоп.
Айде сефтетоооо!Първите ми каякарски риби! И всичките от едно чепаре!Хубав тлъст сафрид.Не някаква граца!А САФРИД :D
Изображение
Изображение
Изображение
Напипах мястото.За жалост периметъра на кълване не беше голям.На всичкото отгоре се оказа , че освен вятъра , който нарастваше , имаше и някакво течение .То не съвпадаше с посоката на вятъра.На сателитната снимка съм ги показъл ориентировачно.Пробвах плуващата котва но заради течението тя ме бавеше .Без нея по бързо и лесно успявах да отида на изходна позиция .Да заметна 2-3 пъти докато ме отвее и премина над мястото и по сле обратно.Плаващата котва ми губеше времето докато я хвърля, докато се опъне и пребере .В крайна сметка се отказах от нея.По едно време дойде рибарска лодка с колеги .Метнаха котвата и взеха да пълнят чипаретата.С моята тактика и тази лодка риболова ми стана невъзможен.Можеше да ги помоля да се вържа за тях но запазих достойнство и като " по-малък" реших да се отегля.Бях направил двадесетина риби. Вече триумфа беше в душата ми :lol:
Това му е хубавото на морето- винаги има по голям :lol:
Изображение
Ето опънатата плаваща котва.Само за вятър щеше да е перфектна но не и с това странично течение.Често въжето мъжду лодката и котвата увисваше.Чечението ни влачеше заедно.
Изображение
Изображение
По едно време хребетите на вълните се разпениха от вятъра.
На мястото оначено с едно доста тигели напред-назад се събраха.Време беше отнова да посетя острова по неотложни нужди и поех пъя на обратно.Междувременно се дигна ветроваа вълна със стръмни хребети.Почти успявах да си посърфирам за секунди.От време на време проверявах с чепарето.Хванах 3 епизодични меджита.

Тука ще споделя няколко мисли за каяка.Предния излет с Боян си прикавахме , че Диското не позволява разсейване .Докато с ПМС ската можеш да си блееш спокойно баира тука малко разсейване и се получаваха залитвания.Странното беше че сега въпреки на по малко лощите условия изобщо не мислех за това.Нито за секунда не съм се почувствал несигурно.Мислех само за риболова.. как да го направя.. как да се закотвя.Вързвах такъми ... пих вода.Изобщо неща , които ме беше страх да пробвам предните излети.
Така на връщане стигнах до място 2. Там ситуацията с плаващата котвата беше същата.Отказах се бързо от нея .Тактиката пак беше същата.Тигели , 3-4 замятания и наново за да "прелета" над дашното място.
Изображение
Изображение
Вадеха се по 1-2 и 3 риби а понякога се правеха и "гердани"
Деня преваляше а рибата не спираше да кълве.
Изображение
Изображение
Аз взех своето.Много игребани километри.Много страхотни емоции .Риби повече отколкото очаквах. В крайна сметка чертата показа 84 хубави сафрида и 3 меджита.
Изображение
Ако бях със стандартна котва и се закотвях над дашните места резултата щеше да е троен ако не и повече .Но аз и на това бях предоволон.Голямо клатене голямо люшкане но никакво гадене.Успях да се слея с морето!
Един достоен завършек на деня:
Изображение
Изображение
:D
Дано ви е приятно докато четете дори 1% от това което ми беше на мен! :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
kiko73
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiko73 »

днеска от 11:00 до 18:00 пред галата трима човека с по две кила кая , пробвахме и за сафрид но няма
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Най накрая се разписах и азИзображение разписа се и шуритоИзображение мястото е Галата часът е 12 ,за съжаление удоволствието трая кратко ,времето отново обърна,последва час два каяджийски риболов ......
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vsiak написа:Някой ползвал ли е лодка "Романтика"в морето моля за мнения :?: предлагат ми, а се чудя да я взимам ли и дали ще върши работа за морето на близки дистанции.
Я поразгледай тука http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=29,
Ако я видя на снимка,мога да ти кажа.По принцип,всяка лодка става,
но и всяка е опасна. :wink:

Ей,чудесни репортажи сте пуснали тука.
Бре,че за утре го дават дъжд майка му и мечка. :evil:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jackomo »

Евала за репортажите на Римохита и Тошето. Направо ви завиждам. Кога ли ще мога да намокря и мойта "мичуринка", мамка му и работа...... :cry: :cry: :cry:
Иван Събев
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

дано тои сафрид привлече и други риби наесен , я лефер я паламуд да видим как ще е да ги ловим от каяка :roll:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Капитан Киро ми звънна снощи и аз викам бе как няма да дойда да открия сафридения улов,сутринта по тъмно бърз разбор с кафе и WC и бегом до Санита за Имодиум :lol: Както и да е чакаха ме на вода.Кои бяхме-Киро,Никито и Аз :D Пускам няколко снимки,после може и още ,бирата ми се стопля.Аааа пред Галата бяхме(най добре даде сутринта)после поспря,Капитана каза разходка до корабите,там нъцки и обратно в селото,после се спуснахме към Черноморец и пак се захвана една :wink: А и Тошето пристигна и Фишфренда и едни колеги,ама кои бяха :oops: В крайна сметка оставихме Тошето да се "мъчи" с едни гирлянди и на обед към гаража.Киро допълвай :D Опа 6 кила имах аз и така 8) Страшна компания страшен излет :drinkers:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
По едно време броих до 64 лодки и по нататък се отказах :rolleyes:
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ванка,като отида на смяна,ще направя репортажа,че сега имам ангажименти.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

след като вече сте усетили пасажа споделете с нас моля на какви пера и кой размер има предпочитания сафридеца
краси_шопа
новобранец
новобранец

Мнение от краси_шопа »

Днес нямаха значение перата и цвета им,просто сафрида си ядеше чудесно :D Надявам се и утре да е така и после нека цяла седмица си почива :D :D
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Днес пред Галата наистина си беше приказкаИзображение морето прекрасно пръчките на колегите неестествено изкривени :D от нанизаните сафриди бе идилия,ето ги и посрещачитеИзображение сън не спят ама вече са напред с матеряла--абе нямат настигане,благодарности на Киро ,Моряка и Никито за насоките,като видите тая лодка гледаите да сте по на близо няма да збъркатеИзображение а инъче рибата даде добре до 14.30 след това единични броики с дълги промеждутъци,краен резултат 7,5 кг двамата ма от десет часа,утре от рано.......ПоздравиИзображение
Последно промяна от Тошето на Съб Май 09, 2009 8:05 pm, променено общо 1 път.
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

hvdragon написа:след като вече сте усетили пасажа споделете с нас моля на какви пера и кой размер има предпочитания сафридеца
Аз бях със синя прежда от чилето на мама,барне и зелени връзки за обувки,всичко с ламе,6 куки 12 ки и 4 10 ки,че и по пътя към Галата довърших чепарето :oops:
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”