Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Дончо,оня ден нямах удар.Но днес,тоест вече вчера кьсният следобед,имах перфектен удар,даже и аванс ми взе при затегнато положение.Но след малко водене ми се откачи рибата,остана ми само слузта по конеца.
Колегата с мен имаше два удара,и едно откачане на попера. 

Охо,сома пак е тръгнал.Значи трябва да се ходи.Не,че иначе не се ходи
луда работа,люспата ми е влезнала много здраво.

- Don4o_62
- учете се от него
Ники,това да се чува.Ти си стара хиена
,усещам че скоро ще има екшън.Нещо тройките да не са тъпи,че миналата година имах същия проблем,но ги смених и на 98пр.нямах празно.Само миналата седмица ме изложиха с една доста голяма щука,че на брега като полудя и ми се откачи в краката.А Коцето като го гледам колко е упорит,скоро и той ще дялне нещо
,но трябва да сменя по често местата.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- danev69
- сериозен играч
Чул та господ Дончо. Нямам нищо против да сменям местата,ама там където ходя, много пъти виждам да се обръщат големи сомове.Don4o_62 написа:А Коцето като го гледам колко е упорит,скоро и той ще дялне нещо,но трябва да сменя по често местата.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- ще става разбирач
И аз от 2 седмици ходя всеки ден и ще е така поне още седмица,докато почна даскало.Не знам за вас,но нали ви казвам,тук за последната седмица удар нямам.Преди това имах зверско късане на дзвер.Ходя все,около и на пада на 6-ти км 

То риба има ама водата е повече.
Ох,
незнам от кьде да започна.Дончо приятелю незнам какво става с мен,егати карька сьм,поредното зверско насиране от моя страна одеве.Следобед с един приятел които буквално се запали по спининга от преди няколко дена,решихме да си направим един излет до марица.След няколко замятания от моя страна,усетих удар и то качествен,след няколко взимания на аванса от страна на рибата,така и доиде момента в които един колега се притече на помощ с една канджа.Колегата каза че ще ми помогне и ще го удар,аз му казах че няма нужда може да го хване с рьката,и се развиках по моя приятел които беше на 50м от мен.Исках да доиде и да ме снима на клип как вадя маришки таймен,
но всичко хубаво свьршва до тук.В един момен като стигна до брега рибата буквално полудя,все едно от едната страна имах вьрзан бик,и се опитвах да го задьржа аванса не помогна,прьчката ми е шимано сп.мастер.акция 50-100гр.и немога да ти опиша каква форма беше заела.Все едно присьствах на някои риболовен филм отблизо.Прьчката все едно не сьществуваше,а на нейно място имах маркуч за вода,взимаше всякакви форми,постоянно пиеше вода.В един момент линият олекна и примамката изкочи,доста хора станаха свидетели на този фатален край за мен.В този момент аз бях като дрогиран,незнам какво ставаше и кьде се намирам.Започнах в последсвие да тьрся причините за откачената риба и забелязах че на куката едното жило беше изправено.Некачествена тройка.За всичко сьм си виновен аз.Честно да ви кажа,изпитвам удоволсвие при удара,при воденето на рибата,но това което изпитах днес беше страх,безсилие от този маришки таймен.
п.п След откачената риба бях в шок,след няколко минути сьбрах нещата и си трьгнахме,за мен риболова,за този ден беше приключил.Чуствах се уплашен от чудовището от другата страна на линията.Преди все си казвах, е тук да ми доиде
40-50кг.аз да му покажа с тия такьми за какво става на вьпрост,но сега се убедих голям залък лапни, голяма дума не казвай,бай бабо да те не среща мечка.

п.п След откачената риба бях в шок,след няколко минути сьбрах нещата и си трьгнахме,за мен риболова,за този ден беше приключил.Чуствах се уплашен от чудовището от другата страна на линията.Преди все си казвах, е тук да ми доиде
40-50кг.аз да му покажа с тия такьми за какво става на вьпрост,но сега се убедих голям залък лапни, голяма дума не казвай,бай бабо да те не среща мечка.

-
- сериозен играч
Предполагам че и адреналина доста се е повишилbeis написа:Ох,незнам от кьде да започна............. [/color]

Кофти работа Ники трябваше да го видим звера

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- Кузмич
- dreamer
База пак ще дойде и тоя път ще си подготвен.
Поне ти е разтупкала сърцето "рибката".
Поне ти е разтупкала сърцето "рибката".
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Бат Ники,от твоя разказ,се растреперях,това което ти се е случило е много лошо (смисъл лошо е,че ти се е исправила тройка ),ти казваш,че въдицата ти няколко пъти си е пиинала вода,това е лошо,гледай да ги вадиш от високо,тоест засичаш,и се качваш на по-височко,хем има по-малък шанс да претърка,в камък под водата,хем дърпането става нагоре,а там е тънкта да го изкараш над водата,и задължително сменяй куките (предполагам,че го правиш),и имай предвид,че докато говориш с някой,спираш да мислиш за рибата от другия край,не ги викай да те снимат,аз за това не нося фотоапарата,когато и да го взема все не ми върви.

- danev69
- сериозен играч
Здрасти,Ники. Не ми се мисли,как си се почувствал в момента на откачането. Може да ти прозвучи,като клише,ама тази риба не е била твойта
Не мога да со обясня,защо не си сменил тройките с по- здрави. Много добре знаеш,че там е най-слабото място на линията. Ако се закачи на двете жила... добре,ама ако е както в твоя случай само на едното и ...може да ти гръмне главата от нерви,след това. В крайна сметка все пак си имал зверски удар,дано другият път победиш рибата. Сома е достоен противник и някой път излиза победител. Пожелавам ти,повече късмет със следващия. ПП. Вчера колегата,който въртеше до мен закачи и изкара с моя помощ сом 1,60м.-26кг. конец 0,19 на Про воблера е 3д кранк на Йо-зури. Борбата беше около 20 мин. Като ми пратят снимките по-късно,ще ги кача ,за да видите рибата.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- krokibg
- учете се от него
Даааа,лоша работа Ники
Имам ги такива моменти много и аз винаги си тръгвам веднага след това,без значение на кои край на България съм.Няма да се плашиш,пак ще дойде щом е там,не го оставяй на мира.Дано написаното от теб да го прочете някои от професорите,дето пишеха че нямало проблем да се лови сома с пръчки които имат по-малка акция
Както казах и преди,с 50-100 акция може да извадиш от 100гр риба до 50-60кг,обаче с малка акция,шансовете да контролираш рибата са равни на нула.Ники,щом пръчката ти е пиела вода няколко пъти,грешката си е твоя.Много ти е бил стегнат аванса и си я напъвал да я вадиш бързо и това ти е изиграло лошата шега.Когато закачиш голяма риба,спираш да мислиш и не си преценил аванса,това е проблема.Трябвало е да го оставиш да се поразходи и да се умори както трябва,това не означава че трябва да го пуснеш да вземе 50метра аванс,но е трябвало да го оставиш по-дълго без да напъваш за да го измъкнеш на брега,това не е кефалче-както си забелязал
.Нищо,другия път ще знаеш и ще си подготвен.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Не се коси, пак ще дойде. Любака е прав, че при такива риби бързането е фатално, но като ти влезе всичката кръв в главата...
Напьлно сьм сьгласен с теб бат Любо.Грешката си е изцяло моя,проблема е че бях вьв водата и просто нямаше как да не се намокри прьчката.Но човек се учи от грешките си,сега като преусмисля всичко явно много бзрзо го докарах до мен и имаше адски много сила в него,нечустваше грам умора,аванса не ми беше стегнат и допьлнително го отпуснах повече от страх.Гових и с други сомаджии и ми каза,че просто има някои бясни животни,били като питбули,е явно сьм случил на нещо такова.А сега паля колата и трьгвам кьм Пловдив да си сменя всичките тройки халки и конци.Както се казва от както се обьрне каруцата пьтища много.
п.п Снощи цяла нощ не сьм спал,не от превьзбуда и радост а от страх и безсилие.

- krokibg
- учете се от него
beis написа:
Да не се поболееш сега

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
След днешната покупка на ВМЦ-тройки и Овнър, вече си готов
Но както каза и Любо, не бързай дай му време да се умори-30, 40 а може и повече минути.
А Коцето(Данев69) също каза, че това не е била твоята риба!!
Ще има и други, само не спирай да упорстваш!!
Аз съм утре сутрин, така че да не изловиш всичко довечера
Поздрави!!!

Но както каза и Любо, не бързай дай му време да се умори-30, 40 а може и повече минути.
А Коцето(Данев69) също каза, че това не е била твоята риба!!
Ще има и други, само не спирай да упорстваш!!
Аз съм утре сутрин, така че да не изловиш всичко довечера

Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=