Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
На Джаки, му е такова чувството за хумор
Не е злонамерено иронично
Към себе си също е такъв. Не му се вързвай.
Освен това ми се струва, че имаше пред вид скобата на Абеланския харпун, не твоя.

Освен това ми се струва, че имаше пред вид скобата на Абеланския харпун, не твоя.
- Jack Daniels
- разбира нещата
Колега Dims, съжалявам че не си разбрал, както спомена и ildobrev,коментара ми бе за Абелановия харпун - погледни какво му е растоянието между линията на спусъка и линията на стрелата- малък офсет му казват разбирачите, просто спусъка му е "забит" в тялото на харпуна, това предполага почти липса на какъвто и да е откат, затова може да си позволи изправена дръжка, разбира се че коментирам и неговата предспусъкова скоба, за това не разбрах що рипаш като ощипана мома, още в предния си пост коментирах твоя харпун и толкова, образеца го имаш, действай.......и да допълня, предпочитам да кажа грешките на някого каквито и да са, отколкото да му казвам браво, много добре, точно така..... и после да му гледам сеира
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Ето какво се получи от първия ми харпун,разбира се като послушах съветите на колегите.
http://gallery.nariba.com/data/1356/659620062-med.jpg
http://gallery.nariba.com/data/1356/659620060-thumb.jpg

http://gallery.nariba.com/data/1356/659620062-med.jpg
http://gallery.nariba.com/data/1356/659620060-thumb.jpg
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Снимките на Dims:

Браво ве пич !Браво !Ако това е харпуна дето беше с права дръжка -справил си се повече от чудесно.
Хайде и хаирлия да ти е -точен и
късметлийски .
Хайде и хаирлия да ти е -точен и

Да видим сега как ще се държи ореха във водата. Чакаме снимки с риби. От Егейско море 

- Jack Daniels
- разбира нещата
това е вече друго, ама що на масата в тази хубава и предполагам прохладна механа чашата е празна 

...аз от дървени харпуни не разбирам ...добре изглежда ...много щастливи мигове под водата с него ти пожелавам...

Благодаря на всички за хубавите отзиви.
Вече го пробвах за плаваемоста и имаше малко за дооправяне,но сега е добре поне с тези ластици и стрела с които го пребвах.Понеделник заминавам по Гръцко и ще видим как ще е харпуна, ако стигна да го направя.
Ако пък не се надявам с другите да направя нещо.
Jacki да ти кажа то имаше чаши но ги махнах,и това е навеса ми вкъщи.
Много е прохладно и като довърша барбекюто ще те покана да го севтоса ме. 
Вече го пробвах за плаваемоста и имаше малко за дооправяне,но сега е добре поне с тези ластици и стрела с които го пребвах.Понеделник заминавам по Гръцко и ще видим как ще е харпуна, ако стигна да го направя.

Ако пък не се надявам с другите да направя нещо.

Jacki да ти кажа то имаше чаши но ги махнах,и това е навеса ми вкъщи.

Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
- Jack Daniels
- разбира нещата
може, всяка година минавам през вашия край като ходя на Паничище и имам готини познати от там, така че някой и друг в повече изобщо няма да е злеDims написа:Jacki да ти кажа то имаше чаши но ги махнах,и това е навеса ми вкъщи.Много е прохладно и като довърша барбекюто ще те покана да го севтоса ме.

Някой знае ли къде в София може да се намери алуминиева тръба ф28x1.5mm .
Искам да удължа един харпун от 75ца ще го правя на 120 см. та, ако имате някой адрес на някой склад ще съм ви много благодарен. ходих къде ли не но не намерих .
Иначе до Русе са отворили нов завод за алуминиеви профили и там имат всичко но ми е много далече а и ми трябва само една тръба около1.20м. Явно тези размери по трудно се намират
Благодаря предварително.
п.п. Може и на лични
Искам да удължа един харпун от 75ца ще го правя на 120 см. та, ако имате някой адрес на някой склад ще съм ви много благодарен. ходих къде ли не но не намерих .
Иначе до Русе са отворили нов завод за алуминиеви профили и там имат всичко но ми е много далече а и ми трябва само една тръба около1.20м. Явно тези размери по трудно се намират

Благодаря предварително.

п.п. Може и на лични
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При Владо Станков в магазин Пацифик има.Ще ти я изпрати,даже няма и да се разкарваш.София, ул. " Раковска " 207
телефон магазин: 02/ 987 49 69
0885 544 692 ; 0899 804 284
телефон магазин: 02/ 987 49 69
0885 544 692 ; 0899 804 284
Да Жорка ама аз не търся готова ами заготовка имам в предвид че ще си я режа и боядисвам аз , иначе и тука има http://www.divingshopbg.com/rezervni-ch ... pun-2.html .ама са цифра аз търся като материал.иначе Владо Станков го познавам ,мерси за инфото. 

Аве бтка ти топлата вода ли ще откриваш,що се занимаваш с глупости. 

Нямам и намерение , но това не пречи да си удължа харпуна ,нали?при положение че имам стрела и ластици , липсва ми само тръба , а и мисля че по този начин харпуна ми става много функционален .
Имам в предвид че когато ми трябва по къса пушка, слагам късите ластици и стрела и действам,а пък ако искам далекобойност стъкмявам дългия строй и пак съм в играта CAPISHI ? А ако те интересува причината тя е много тривиална и е породена от безпаричие ,защото нямам пари за нов харпун но мисля че мога да си позволя едно парче тръба!
п.п.Мисля че тази тема не е само за дървени харпуни домашно производство, ами за харпуните като цяло .
Имам в предвид че когато ми трябва по къса пушка, слагам късите ластици и стрела и действам,а пък ако искам далекобойност стъкмявам дългия строй и пак съм в играта CAPISHI ? А ако те интересува причината тя е много тривиална и е породена от безпаричие ,защото нямам пари за нов харпун но мисля че мога да си позволя едно парче тръба!
п.п.Мисля че тази тема не е само за дървени харпуни домашно производство, ами за харпуните като цяло .