Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
Браво колеги добро излетче.Хем почивка и шарко се е появил .Направо чудно на плувка и на бял червей вече три шарана от Дунава .Ясно е че има движение ,ама трябва човек да знае и хубави места. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- rino712
- ще става разбирач
Да-познаваме се.Митко-фишер,не се заяждам с теб,но случайно при среща 2 със Светльо,да не би да си събирал зарибителен материал!!!!Макар,че знам-никой няма си признае!!!Но ако и ти си арендатор,и си предупредил за малките шаранчета по 5-10-15-20см,да се неприбират,а виждаш точно обратното-няма ли ти се образуват-нерви.При условие,че шаран се взимаше от 1,5кг нагоре!!!
Wild fur Schnuren!!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Колега не съм бил на язовира при втората ни(среща). Ловях си риба ПОД - казвам ПОД язовирната стена на поне 100м от самата стена .И един човечец от селото си косеше трева в близост до мен .този човек пристигна със своя джип спря колата излезе и започна да се кара на човека .Какво правел тои под язовирната стена нямал бил работа там.Извади една пушка и започна да отправя закани.Та оттам са ми лошите впечатления.А за зарибителния матерял съм сагласен с теб.(Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.)Нормално е да спре достъпа на рибари до язовира .НА ТОЗИ ЯЗОВИР СЪМ САГЛАСЕН И 20лв да дам за въдица само да ловя нищо друго само да ловя.АЗ РИБА ПОЧТИ НЕ ЯМ 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Колега ако ти станеш свидетел на такова нещо .Какво мнение ще имаш за такъв човек 

MiTKo_Fisher написа:Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.
Без да съм адвокат на никого, но тъй като "големият" риболовен магазин в Русе е един /първо защото другите са магазинчета и второ - в него не се продават ловни такъми/, мога да кажа, че:
- ако охраната познаваше въпросния "собственик", щеше да знае, че същият винаги пуска уловената риба, дори от Дунава.
- рибетата може да са били малки, но едва ли маломерни - което е без значение щом после се пускат.
- факт е, че повечето арендатори недолюбват добрите риболовци - пресен случай от друг един подобен арендован язовир.
п.п. Арендатор не означава СОБСТВЕНИК и мисля, че е крайно време законът да задължи определянето на свободни зони в арендованите водоеми.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Dani I написа:И аз се включвам.Денят е неделя т.е. вчера.
Голямата река ме изненада ,първо с нивото,после с ,цвета си и.....улова.
Рибите не се големи ,но нали са първите за сезона и то на Дунава при ниво520 итемпература на водата 8,5 градуса ,ни донесоха много приятни емоции.

Браво за улова!
Ама защо при нас ги няма тези риби?

Колега, сподели, ако обичаш, как точно протече всичко - дълбочина, течение, захранка, монтажи и т.н.?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
sestrata написа:MiTKo_Fisher написа:Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.
Без да съм адвокат на никого, но тъй като "големият" риболовен магазин в Русе е един /първо защото другите са магазинчета и второ - в него не се продават ловни такъми/, мога да кажа, че:
- ако охраната познаваше въпросния "собственик", щеше да знае, че същият винаги пуска уловената риба, дори от Дунава.
- рибетата може да са били малки, но едва ли маломерни - което е без значение щом после се пускат.
- факт е, че повечето арендатори недолюбват добрите риболовци - пресен случай от друг един подобен арендован язовир.
п.п. Арендатор не означава СОБСТВЕНИК и мисля, че е крайно време законът да задължи определянето на свободни зони в арендованите водоеми.
Този въпросен човек бе изнточил яз.Баниска малко преди да го вземе фирма ЕЛ
- rino712
- ще става разбирач
Виж пич,всеки си има право на мнение,но може би сам знаеш,че този язовир е стратегически и как трябва и как се охранява по ред причини-особено стената-на и под..И все пак без да конкретизирам ще ти кажа-въпрос на гледна точка.Наслука!!!
Wild fur Schnuren!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Ей тука няма поводи за дрязги нека си управим тона и да продължаваме да си помагаме, а не да си създаваме врагове.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
- rino712
- ще става разбирач
Не Ники-никой не се кара-н пр.Въпросът бе конкретен и дадох ясен отговор-поне доколкото аз знам.
Wild fur Schnuren!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги,не се карайте.Мисля,че е напълно безмислено.Всички сме от Русе.Не всички харесваме собственика на"НАЙ-ГОЛЕМИЯТ"магазин в Русе.Поради тази причина не пазаруваме от него,но това не е повод за дразги във форума и мисля,че всеки има право на мнение.Темата е риболов около Русе а не кой е по или най.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Ние не спорим !!!Сори колега ако съм те засегнал с нещо Единнственно ние сме ущетени от това че неможем да ходим на риболов на яз.Баниска.В събота бях в село 5 Кладенци,малко преди яз.Баниска След като приключи трудовиа ден за мен слазох на езерото да тествам 1 вия си МАЧ попитах каква е таксата .Човека каза 10лв.за 3 пръчки. Аз му казах че съм със една .А човечеца ми каза 1-3 10лв - дадох ги .И той започна да ми поставя условия само 5кг. таранка можеш да вземиш(ако си хванеш ).- Този тип за мен си е чист рекетьор,печалбар и ................ квот се сетш там.Ина че успях да уловя едва 15таранки по педя.
-
- вече хвърля и на тежко
Не съм нов във форума но пиша много рядко.Бих искал накратко да Ви опиша предната ми риболовна година.Бях много запален щекар.Но след четери капота на Ломци две средни и едно много добро.Няколко излета и на Липник с променлив успех доста пари и нерви,накрая за капак дойде и манифестацията на Текето
.Писнами на к..а и се реших продадох си уборудването взех си шаранджийско,в момента си вземам лодка и повече никога на платено само на ДУНАВА.Така,че вместо да се хулим по форумите по добре да се обяви бойкот на некоректните арендатори
.Това си е само мое мнение не пдстрекавам никого но си помислете ЗАБРАНАТА ИДВА.
ПП-Сигурен съм,че много хора ще се припознаят в горните редове.

ПП-Сигурен съм,че много хора ще се припознаят в горните редове.