Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Риболова около Русе

Мнение от sestrata »

:shock: Браво, Майстори! :prayer: :prayer:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво колеги добро излетче.Хем почивка и шарко се е появил .Направо чудно на плувка и на бял червей вече три шарана от Дунава .Ясно е че има движение ,ама трябва човек да знае и хубави места. :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Да-познаваме се.Митко-фишер,не се заяждам с теб,но случайно при среща 2 със Светльо,да не би да си събирал зарибителен материал!!!!Макар,че знам-никой няма си признае!!!Но ако и ти си арендатор,и си предупредил за малките шаранчета по 5-10-15-20см,да се неприбират,а виждаш точно обратното-няма ли ти се образуват-нерви.При условие,че шаран се взимаше от 1,5кг нагоре!!!
Wild fur Schnuren!!!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Колега не съм бил на язовира при втората ни(среща). Ловях си риба ПОД - казвам ПОД язовирната стена на поне 100м от самата стена .И един човечец от селото си косеше трева в близост до мен .този човек пристигна със своя джип спря колата излезе и започна да се кара на човека .Какво правел тои под язовирната стена нямал бил работа там.Извади една пушка и започна да отправя закани.Та оттам са ми лошите впечатления.А за зарибителния матерял съм сагласен с теб.(Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.)Нормално е да спре достъпа на рибари до язовира .НА ТОЗИ ЯЗОВИР СЪМ САГЛАСЕН И 20лв да дам за въдица само да ловя нищо друго само да ловя.АЗ РИБА ПОЧТИ НЕ ЯМ :mrgreen:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

ok :wink:
Wild fur Schnuren!!!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Колега ако ти станеш свидетел на такова нещо .Какво мнение ще имаш за такъв човек :?:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

MiTKo_Fisher написа:Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.

Без да съм адвокат на никого, но тъй като "големият" риболовен магазин в Русе е един /първо защото другите са магазинчета и второ - в него не се продават ловни такъми/, мога да кажа, че:
- ако охраната познаваше въпросния "собственик", щеше да знае, че същият винаги пуска уловената риба, дори от Дунава.
- рибетата може да са били малки, но едва ли маломерни - което е без значение щом после се пускат.
- факт е, че повечето арендатори недолюбват добрите риболовци - пресен случай от друг един подобен арендован язовир.

п.п. Арендатор не означава СОБСТВЕНИК и мисля, че е крайно време законът да задължи определянето на свободни зони в арендованите водоеми.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Dani I написа:И аз се включвам.Денят е неделя т.е. вчера.
Голямата река ме изненада ,първо с нивото,после с ,цвета си и.....улова.

Рибите не се големи ,но нали са първите за сезона и то на Дунава при ниво520 итемпература на водата 8,5 градуса ,ни донесоха много приятни емоции.
:shock: :shock: :shock:
Браво за улова!
Ама защо при нас ги няма тези риби? :roll:
Колега, сподели, ако обичаш, как точно протече всичко - дълбочина, течение, захранка, монтажи и т.н.?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

sestrata написа:
MiTKo_Fisher написа:Собствени на Голям ловнорибарски русенски магазин ги сабираше вапросните шаранчета.А най смешното е ,че когато дойде охраната на язовира и го попита защо ги прибира малките рибета Той гордо отговори ,че бил за 2ри път за риба и не познавал рибите.

Без да съм адвокат на никого, но тъй като "големият" риболовен магазин в Русе е един /първо защото другите са магазинчета и второ - в него не се продават ловни такъми/, мога да кажа, че:
- ако охраната познаваше въпросния "собственик", щеше да знае, че същият винаги пуска уловената риба, дори от Дунава.
- рибетата може да са били малки, но едва ли маломерни - което е без значение щом после се пускат.
- факт е, че повечето арендатори недолюбват добрите риболовци - пресен случай от друг един подобен арендован язовир.

п.п. Арендатор не означава СОБСТВЕНИК и мисля, че е крайно време законът да задължи определянето на свободни зони в арендованите водоеми.

Този въпросен човек бе изнточил яз.Баниска малко преди да го вземе фирма ЕЛ
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Виж пич,всеки си има право на мнение,но може би сам знаеш,че този язовир е стратегически и как трябва и как се охранява по ред причини-особено стената-на и под..И все пак без да конкретизирам ще ти кажа-въпрос на гледна точка.Наслука!!!
Wild fur Schnuren!!!
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Ей тука няма поводи за дрязги нека си управим тона и да продължаваме да си помагаме, а не да си създаваме врагове.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Не Ники-никой не се кара-н пр.Въпросът бе конкретен и дадох ясен отговор-поне доколкото аз знам.
Wild fur Schnuren!!!
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Колеги,не се карайте.Мисля,че е напълно безмислено.Всички сме от Русе.Не всички харесваме собственика на"НАЙ-ГОЛЕМИЯТ"магазин в Русе.Поради тази причина не пазаруваме от него,но това не е повод за дразги във форума и мисля,че всеки има право на мнение.Темата е риболов около Русе а не кой е по или най.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Ние не спорим !!!Сори колега ако съм те засегнал с нещо Единнственно ние сме ущетени от това че неможем да ходим на риболов на яз.Баниска.В събота бях в село 5 Кладенци,малко преди яз.Баниска След като приключи трудовиа ден за мен слазох на езерото да тествам 1 вия си МАЧ попитах каква е таксата .Човека каза 10лв.за 3 пръчки. Аз му казах че съм със една .А човечеца ми каза 1-3 10лв - дадох ги .И той започна да ми поставя условия само 5кг. таранка можеш да вземиш(ако си хванеш ).- Този тип за мен си е чист рекетьор,печалбар и ................ квот се сетш там.Ина че успях да уловя едва 15таранки по педя.
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Не съм нов във форума но пиша много рядко.Бих искал накратко да Ви опиша предната ми риболовна година.Бях много запален щекар.Но след четери капота на Ломци две средни и едно много добро.Няколко излета и на Липник с променлив успех доста пари и нерви,накрая за капак дойде и манифестацията на Текето :butthead: .Писнами на к..а и се реших продадох си уборудването взех си шаранджийско,в момента си вземам лодка и повече никога на платено само на ДУНАВА.Така,че вместо да се хулим по форумите по добре да се обяви бойкот на некоректните арендатори :axe: .Това си е само мое мнение не пдстрекавам никого но си помислете ЗАБРАНАТА ИДВА.

ПП-Сигурен съм,че много хора ще се припознаят в горните редове. :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”