Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп и лефер 2012
Рибарското селище след 3-та буна, почваш от юг на север.PlamenIvanov написа:Здравейте колеги някои знае ли във Варна кои рибари продават риба от деня?
За огромните тупалки в Понеделник на Краснодар потвърждавам и аз.Риби с размери от порядъка на 150-200 грама на цена 5 -кинта.Ако не беше пълен фризера щях да си купя доста риба.
-
- вече хвърля и на тежко
От къде зареждат на такава цена? Поморие рибата е скъпа , в Несебър последно едрия го купувах на 8 лева. Надолу към Созопол била още по скъпа?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ден с ден не си приличат ве.XegouX написа:От къде зареждат на такава цена? Поморие рибата е скъпа , в Несебър последно едрия го купувах на 8 лева. Надолу към Созопол била още по скъпа?
Ако има количество,малка е цената - и обратно.
Поначало на рибета над 130гр миналата година,
цената им беше 18лв/кг.
На по-големите отиваше над 30.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес си купих чернокоп около педа на 8 лв. от рибарското селище и ми кзаха че е от днес обаче като са прибрах и го поогледах някои беше мн. мек друг нахапан и с някаква тиня по хрилете просто излагация
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
-
- учете се от него
Нормално е да се смесва старата с прясната риба, затова се гледа на място 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Чернокоп от трал не купувам - Намачкан е като пастет. Чепарджийската риба е съвсем друга бира.
Пък аз си мислех, не е НЕнормално да мамиш и крадеш. А кажи го кой е тоя "нормалник" че да ходим само при него. Аз цяла есен си купувам граца от Чумата (тия с таляна) и винаги е била прясна.strijok написа:Нормално е да се смесва старата с прясната риба, затова се гледа на място
С цялото си уважение към дългия стаж в сайта на писалите по-горе и многобройните им мнения по разни теми, искам да ги предпазя от залитане в малковероятна посока.
Дяволът обикновено не е толкова черен, колкото ви се вижда!
Чернокопа и лефера на рибарите от рибарските селища е в по-голямата си част от обикновени мрежи и много малко хваната на чепаре. Не съм чувал да ги ловят с грибове.
Не ми се вярва някой да задържа стара риба - рибарите я пласират на деня (топтан) и гледат да се "отърват" от нея колкото се може по-бързо, докато има "цена".
Чернокопа и лефера са нежни риби и бързо омекват, особено, ако са насипани в по-дълбоки касети. Още повече, ако барабите са "снощни" и се туткат с чистенето на мрежите до обяд.
Щом са нахапани от чемпарета (бели пясъчни рачета), корморани или други риби - рибата не е от гриб, а от обикновени мрежи. Там, където са раците и се валят мрежите има и тиня от дъното на залива - така, че и това по хрилете има обяснение.
Това е личното мнение на човек, който е израстнал на таляна при рибарите и дядо му го е гледал в лодката "на волта". От тогава изтече много вода - навярно и рибарите, и рибите, и мурафетите са други? Сигурно и водораслите във варненския залив миришат на друго.
Но ние няма да сме на море, ако сме черногледи и рибата която носим в къщи не е "най-голямата" и "най-вкусната".
Кльопайте я с кеф и да не ви пука!

Дяволът обикновено не е толкова черен, колкото ви се вижда!
Чернокопа и лефера на рибарите от рибарските селища е в по-голямата си част от обикновени мрежи и много малко хваната на чепаре. Не съм чувал да ги ловят с грибове.
Не ми се вярва някой да задържа стара риба - рибарите я пласират на деня (топтан) и гледат да се "отърват" от нея колкото се може по-бързо, докато има "цена".
Чернокопа и лефера са нежни риби и бързо омекват, особено, ако са насипани в по-дълбоки касети. Още повече, ако барабите са "снощни" и се туткат с чистенето на мрежите до обяд.
Щом са нахапани от чемпарета (бели пясъчни рачета), корморани или други риби - рибата не е от гриб, а от обикновени мрежи. Там, където са раците и се валят мрежите има и тиня от дъното на залива - така, че и това по хрилете има обяснение.
Това е личното мнение на човек, който е израстнал на таляна при рибарите и дядо му го е гледал в лодката "на волта". От тогава изтече много вода - навярно и рибарите, и рибите, и мурафетите са други? Сигурно и водораслите във варненския залив миришат на друго.

Кльопайте я с кеф и да не ви пука!

Последно промяна от Galata на Пет Ное 23, 2012 2:06 pm, променено общо 2 пъти.
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
-
- вече хвърля и на тежко
Аз пък купувам само то рекетата във Несебър.Дебна ги кога излизат и за мене това е гаранция че е прясно уловена на другите не им вярвам .За смачкана чак пък толкова ......!
Някой хваща ли нещо от брега ? Никой не казва нищо?
На плувка на чепаре?
Някой хваща ли нещо от брега ? Никой не казва нищо?
На плувка на чепаре?
-
- сериозен играч
Днес е заринато от чернокоп в Бургас по магазините.Най едрия е по 6 лв.
Присъединявам се към въпроса ???Има ли изобщо смисъл за от брега?XegouX написа: Някой хваща ли нещо от брега ? Никой не казва нищо?
На плувка на чепаре?
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Edno малко чернокопче на Ной 6 хубави заргани и малко елария, за днес.
- shturetc
- ще става разбирач
Няколко дена бях в Несебър...за съжаление по неприятен за мен повод и,затова без такъми за риболов.Все пак ... чернокопа (20-25см) на пристанището вървеше по 5-ак за "иноземците",а местните лели и баби ми рекоха,че го взимат на 3 лв от комшиите им - рибари !? Бонлука е голям...досущ като този от 2005г ,когато за последно взимах от рекетата в Месемврия зъбати по 4 лв килото (а тогава нафтата и бензина бяха на доста по-поносими от днес цени).
За мен любопитното бе,че РК-тата не се отдалечаваха много от брега--да тралеха на 3 - 4 км от Новата буна навътре(а лодките и по-насам) ...та, по цял ден зяпах маневрите им и ...благородно им завиждах.
От ресторанта на Коцето има видимост на част от зоната,в която се извършваше "сечта":
http://webcams.free.bg/Nessebar-03-cam- ... eather.htm
За мен любопитното бе,че РК-тата не се отдалечаваха много от брега--да тралеха на 3 - 4 км от Новата буна навътре(а лодките и по-насам) ...та, по цял ден зяпах маневрите им и ...благородно им завиждах.
От ресторанта на Коцето има видимост на част от зоната,в която се извършваше "сечта":
http://webcams.free.bg/Nessebar-03-cam- ... eather.htm
Бургаския залив ври от чернокоп около Бошевик цяла армада лодки мрежарите по 2 лева го дават. Някои да се похвали ?