Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Инфо за р. Струма!
Не е изчезнала . Там си е . Верно яко я бракониерстват местните ама все е останала по некоя . По принцип там добре се лови чак след забраната .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
А някой да има прясно инфо за Струма при Невестино да пише, искам утре да ходя на риба. Днес минах от там с автобус и имаше само 4 човека. Да не би да не е спряло да кълве или просто защото е делничен ден и хората са на работа или пък беше ранен час беше около 12.00ч.
-
- фен клуб-скобар
Колега ,като казвам Земен имам в предвид местноста м/у вториПавел Иванов написа:Не е изчезнала . Там си е . Верно яко я бракониерстват местните ама все е останала по некоя . По принцип там добре се лови чак след забраната .
и трети тунел.Общо взето трудно достъпните места,които се достигат едва след час ходене през храсти и дори минаване през реката.Това бяха местата по които ходех за пъстърва и под 5-6 не съм хващал и пускал разбира се ,а последдните ми 2 излета бяха за мрянаКАПО.Лових на рачета,които мряните никога не са отказвали ранна
пролет имам снимки от 5 април с над 30 риби.Лошото е че става се по зле и по зле....
Вярно е,че най-силният период на Земен е месец юни.Мряната държи добра популация и се надявам и тази година да се отчете подобаващо.Пъстървата обаче намаля значително.Пиковиият период беше през 2008/2009г.,когато едва ли има колега посетил района да не е останал доволен.Според мен това са пъстървите дошли от Треклянска река,които намериха много добри условия.Ловяха се много добре, както на естествена стръв,така и на изкуствена.Миналата година излизаха качествени екземпляри,но много рядко.В участъка след първи тунел за съжаление освен бракониерите ,"достойно " се отчитат и кормораните.Благодарение на тях от скобарите останаха единични екземпляри.
Според мен това е положението в този район,които ще продължавам да посещавам с удоволствие и надежда за нови приятни мигове.
НАСЛУКА!
Според мен това е положението в този район,които ще продължавам да посещавам с удоволствие и надежда за нови приятни мигове.
НАСЛУКА!
- Павел Иванов
vizantieco написа:...Това бяха местата по които ходех за пъстърва и под 5-6 не съм хващал....
През 2007г. участъкът на Струма и Тракляна бяха зарибени с пъстърва от няколко члена на нашият клуб "Стари видри" и ИАРА също добре се отчете особено по Тракляна . Точно поради тази причина от тогава насам Траклянска е забранена целогодишно . На един от излетите ми миналата година там се заприказвах с един от местните . Местният го срещнах точно в района упоменат от vizantieco . Та оплака ми се няколко неща . Едно че вече за да почнели да ловят трябвало да ни изчакат да си тръгнеме ние , риболовците щот много сме ги топели . Второ много корморан се завъдил . Инак навремето с по-малко от чувал риба на нощ не се бил прибирал . Имали си били разпределени участъци и всяка нощ си ги преграждали с мрежички и тъй . Всичко туй си има и хубава страна обаче . Не друго ами при следващото зарибяване риба пак ще има известно времеchocho-68 написа:...Пиковиият период беше през 2008/2009г...

Павел Иванов
Павел Иванов
Имфо от днес: От границата до Благоевград освен масов рафтинг ,много малко колеги -дори и по обичайни места в този участък

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера ходих на Струма при с. Копиловци, ще се хванеше реба ако не беше този бурен вятър.
Рибата около прага скачеше и само там се ловеше, е хванах 15-на мрени за 3 часа, пусках от моста към прага и така и пусках по 20-на бели червея. В петък се е ловило много добре и вятъра е бил много слаб. Единственото хубаво е , че ще ловим риба и този уикенд. НАСЛУКА
Рибата около прага скачеше и само там се ловеше, е хванах 15-на мрени за 3 часа, пусках от моста към прага и така и пусках по 20-на бели червея. В петък се е ловило много добре и вятъра е бил много слаб. Единственото хубаво е , че ще ловим риба и този уикенд. НАСЛУКА
- Бисо
- сериозен играч
Надявам се,че не си пускал /от моста/,цапала и кошове,щото там от мнооого години,въдицата,във всичките и разновидности,предизвиква единствено смях у местните.Инак,това беше култово место,целогодишно....
Изобще,остана ли неква риба там

Изобще,остана ли неква риба там

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- indalo
- фен клуб-скобар
Е Бисе има си рибка, но малко. Не е станало на въпрос. Аз последните години ловя там поне 7-8 пъти годишно. Предимно мрени и клен. Лови се рядко и по някой скобар. Лично аз имам едно късане. Е не е гол за гол, но се лови рибка и местото ме кефи. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Да ви кажа чесно рибата там е на моенти и се лови на определени места. Рибата вярно не е в такива количества както надолу към Нов чифлик и Невестино, но пък излизат по някой и друг трофеен екземпляр-клен предимно. Там също се е завъдила видра и тя помага за намаляването на рибното количество, не само ние с люспата в главата. Наслука на всички за закриването на сезона. 

- Павел Иванов
Днешната проверка на района около Земен показа че е останала някоя и друга балканка за цвет 

Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Днешната проверка на района около Земен показа че е останала някоя и друга балканка за цвет
WTF?????

По река Струма нема пъстървова зона...
- Павел Иванов
Ааааааааааааа , Флексо , едно да сме наясно - от 2005г. насам такова нещо като "пъстървова зона" нема
Съвсем официално го премахнаха от закона както съответно и пъстървовите зони . Инак навремето целият участък от вливането на Струма в яз."Студена" до извора и , си беше пъстървова зона ама ся там в по-голямата част липсва река
Тва за другият брег да не си го споменал вече
Бех си целенасочено за пъстърва , през празнични дни , в участък в който е доказано че има пъстърва пък даже си и хванах . Тва сутринта щото след обед бех на друга река да проверим какво е станало с едни петнисти рибета къде пущих преди две години и полвина там . Пораснали са . Доволно при това ама при тая хранителна база , мега кофти достъпност и пр. просто нема друг вариант 

Павел Иванов
Павел Иванов
Ц, Павле. Не става. Ама изобщо не става. Слабичко обяснение. Но не е мой проблем...
~~~~~~~~~~~~
Христос Воскресе!
~~~~~~~~~~~~
Христос Воскресе!
- Бисо
- сериозен играч
Христос Воскресе.
И кво сеа,ако отида и си махам с мухарката,нема да има грижи,така ли....!!?
И кво сеа,ако отида и си махам с мухарката,нема да има грижи,така ли....!!?
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.