Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Re: САФРИД 2011
Колеги внимавайте че, на Болата чакат често от .............. с кочана с изненадките и ако улова е над три кила гориш.Темата за господата от ............ е дълга и много майки ще заминат, затова просто очите на четири и внимавайте.
Снощи (16.09) на Дружба.
От 20.00 до 22.30 - осем рибки на светеща.
След мен останаха 4 - 5 човека.
Сафрида е добър, много едър но много слабо.
От 20.00 до 22.30 - осем рибки на светеща.
След мен останаха 4 - 5 човека.
Сафрида е добър, много едър но много слабо.
- Stanimir17
- сериозен играч
Те тея недорозумения на майката природа друга работа нямат ли си, че са решили да тормозят обикновените рибари?!redovi555 написа:Колеги внимавайте че, на Болата чакат често от .............. с кочана с изненадките и ако улова е над три кила гориш.Темата за господата от ............ е дълга и много майки ще заминат, затова просто очите на четири и внимавайте.
Последно промяна от Stanimir17 на Съб Сеп 17, 2011 7:42 am, променено общо 1 път.
In vino veritas!

-
- учете се от него
Едно не мога да разбера - един път "Къде са стези помиари да видят какво правят бракониерите", а като почнат да си вършат РАБОТАТА - "Нямат ли си друга работа".
Темата е дискутирана хиляди пъти - ЗАКОНА си е закон и трябва да се спазва, на който не му харесва и го нарушава ще си носи последствията.
Темата е дискутирана хиляди пъти - ЗАКОНА си е закон и трябва да се спазва, на който не му харесва и го нарушава ще си носи последствията.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Stanimir17
- сериозен играч
Колега, ако искаш ще те разведа из варненските и добричките язовири да видиш за какво става дума!
Не им е най-големия приоритет да са на болата. даже това трябва да им е последният.
Не им е най-големия приоритет да са на болата. даже това трябва да им е последният.
In vino veritas!

- недялко радков
- ще става разбирач
Снощи въпреки голямата вълна и неприятния вятър в Аспарухово отново много доволно-до 22 часа над 2 кг.много едър сафрид.Бяхме само 4 човека,явно времето уплаши останалите,иначе се събираме над 20...
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
-
- учете се от него
И в Бургаско е така, но хората си вършат работата без значение дали е в морето или на Сладководните водоеми - не съм ли прав.Stanimir17 написа:Колега, ако искаш ще те разведа из варненските и добричките язовири да видиш за какво става дума!
Да гадно и просташко е като напълня кофите с риба и да дойдат да ми се лензят насреща, но съм наясно че хората са прави защото аз съм в нарушение и си нося последствията.
Никой друг не ми е виновен, че съм го направил, а още повече че дошъл да ме провери.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- pechat
- научил се да хвърля
колега ако си вършиха работата в Бургаско ,Вая и Мандрата щеше да ври от риба,а не да чуваме по 15 шарана вадехме едно време.
С морето е същия хал.........
Дано самосъзнанието се промени,кога ли,времето ще покаже...............
С морето е същия хал.........
Дано самосъзнанието се промени,кога ли,времето ще покаже...............
- Stanimir17
- сериозен играч
Koлега strijok прав си и то много, че законът трябвa да се спазва! Но да се спазва, а не да се правим, че го спазваме като под ударите му да попадат само любителите.
Но аз към варненската и добричката ИАРА имам специално отношение, не знам как работят при вас, но тук наш'те са пълни гъзове. Случаи имам много, когато дали съм дърпал воблери, или съм влизал да си захраня, видял съм къде има мрежи /а колко пъти съм късал в мрежи/ и като доидат грездеите да ме проверят и им ги покажа, те седят гледат, гледат кимат и нишо! Или с други думи казано, проверяват само любителските риболовци. Акт на мен не са ми писали, няма и да ми напишат понеже съм изряден винаги /трябва да си забравя билета за да стане/. Дразня адски много когато ги видя с тия мрежи да пълнят лондите с малки сулки. Веднъж даже искарах и изгорих една мрежа, а на следващия ден като влязах да дърпам пак воблерчета и като излязах гумата ми беше срязана /явно са ме видяли, но слава богу, че само едната са срязали/.
За мен ИАРА не работят, а симулират работа.
Извинявам се за това че кривнах малко от темата.
Колегите, които ходят на Болата да се запознаят с чл 24 от закона за рибарството и аквакултурите. Прочетете го внимателно, там пише как може да утървете акта, даже и с 5 кг риба отгоре да сте!
Но аз към варненската и добричката ИАРА имам специално отношение, не знам как работят при вас, но тук наш'те са пълни гъзове. Случаи имам много, когато дали съм дърпал воблери, или съм влизал да си захраня, видял съм къде има мрежи /а колко пъти съм късал в мрежи/ и като доидат грездеите да ме проверят и им ги покажа, те седят гледат, гледат кимат и нишо! Или с други думи казано, проверяват само любителските риболовци. Акт на мен не са ми писали, няма и да ми напишат понеже съм изряден винаги /трябва да си забравя билета за да стане/. Дразня адски много когато ги видя с тия мрежи да пълнят лондите с малки сулки. Веднъж даже искарах и изгорих една мрежа, а на следващия ден като влязах да дърпам пак воблерчета и като излязах гумата ми беше срязана /явно са ме видяли, но слава богу, че само едната са срязали/.
За мен ИАРА не работят, а симулират работа.
Извинявам се за това че кривнах малко от темата.
Колегите, които ходят на Болата да се запознаят с чл 24 от закона за рибарството и аквакултурите. Прочетете го внимателно, там пише как може да утървете акта, даже и с 5 кг риба отгоре да сте!
In vino veritas!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ИАМА - ако не ти е ясно,Stanimir17 написа:Те тея недорозумения на майката природа друга работа нямат ли си, че са решили да тормозят обикновените рибари?!
Изпълнителна Агенция по МОРСКА Администрция.
Старото ДИК.
И Точно това им е работата.
Че се напълни морето с разни псевдолодки,които
не знаят че 500м им е границата на влизане в морето.
Че на 3м гуменка са се накачулили 4-ма,и влизат на 1-2км в морето.
А че прогнозата е за вятър,или нещо от тоя сорт,
ама хич не ги ебе.
Нали има големи лодки,ще ги приберат - само дето и големите лодки си имат планове,
и хич не им е до тях.
Еле пък ако излезе щорма...........
Днес заради прогнозата излязох по тъмно в морето,вече си пиша на компа.
Е,не се сбъдна,още не е надул вятъра.
Ама понякога пък по-бързо се случва неприятното.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Stanimir17
- сериозен играч
Много правилно го каза, "морска администрация".
Ама щом си решил, че за тях става дума... едните са към министерството на земеделието и храните, а другите към министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Ама щом си решил, че за тях става дума...
Ама щом си решил, че за тях става дума... едните са към министерството на земеделието и храните, а другите към министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Ама щом си решил, че за тях става дума...

In vino veritas!

Снощи на морска гара от 20-22 часа 40 сафрида на плувка с червейче, от които 20 едри и 3 много едри 

Аз вчера 3 граци и един сафид, колкото да не съм капо. За час до залез Слънце на Морска гара.
Влезе и делфин.
Влезе и делфин.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
- stan2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Снощи пичове на нощен взех че излъгах 3 кила сафрид - нелош.За статистиката - 128бр.Мястото - пристанище Несебър.Лових на класическия метод - плувка,ампула за светлинка и белена каридка.Никви прехвалени и префърцунени чепаренца не съм ползвал.Кеф!!!
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
-
- вече хвърля и на тежко
днес на Созопол 88 бр едър сафрид около 2 кг.Риба нямаше много рибари също но за сметка на това вълна колкото искаш не лош риболов но съм целия вода