РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от INCUBUS »

Добре е,че в Арда,в нашата област,няма щуки,щото си пердаша с монофили без поводи.И да ти се оплача-вчера след почти гибердясване в жегата на почти безнадежден мренски риболов,на връщане,спрях към 19,30 на реката,но по-близо до града.Слязох в коритото само със спининга- "Серт Ексийд"2,10 м и две кутии с примамки-едната с воблери,другата с блесни от №00 до № 2.След половин час мятане на воблери,вкл.и от добре познатите ти,със смяна на вировете,нямах дори почукване.Сложих ли обаче след това една блесна -"Мепс" № 1,сребриста,за има няма десет минути ,направих два хубави кефала - 28 и 35 см,след което си бих шута за в къщи,че едвам успях да се възстановя с много изстуден айран и мастика "Пещера" :lol:
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

INCUBUS написа:Добре е,че в Арда,в нашата област,няма щуки,щото си пердаша с монофили без поводи.И да ти се оплача-вчера след почти гибердясване в жегата на почти безнадежден мренски риболов,на връщане,спрях към 19,30 на реката,но по-близо до града.Слязох в коритото само със спининга- "Серт Ексийд"2,10 м и две кутии с примамки-едната с воблери,другата с блесни от №00 до № 2.След половин час мятане на воблери,вкл.и от добре познатите ти,със смяна на вировете,нямах дори почукване.Сложих ли обаче след това една блесна -"Мепс" № 1,сребриста,за има няма десет минути ,направих два хубави кефала - 28 и 35 см,след което си бих шута за в къщи,че едвам успях да се възстановя с много изстуден айран и мастика "Пещера" :lol:
Ще ми се да съм там!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Сега не съм много организиран,ама към есента трябва да помислим да ти нагласим една творческа командировка по тези географски широти,за малко практически спининг-воблерски изпълнения из нашата планина :)
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

INCUBUS написа:Сега не съм много организиран,ама към есента трябва да помислим да ти нагласим една творческа командировка по тези географски широти,за малко практически спининг-воблерски изпълнения из нашата планина :)
Малко ми е далече,но при добро желание всичко е възможно.Много бих се радвал да покажа уменията си на ваша територия.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Цяло чудо,драги любители на кефала,и спец.благодарности на колегата Къца-Кълве :!: Вчера-неделя на 29.07.,не беше за вярване,че сутринта в 05.45 външната температура беше 15 градуса над нулата.Та като слязох от возилото,край р.Арда,на около 35 км от Смолян в посока Кърджали,се наложи да си облека якенце,което си беше връз мен до към 09.30 часа,когато температурата бавно,но неотклонно взе да се вдига на майната си..Ама тва е друг въпрос.Чудото е,че към 06.45,както си обстрелвах границата на върбите на отсрещния бряг,изведнъж при приводняването на едно от воблерчетата,създадени от посочения най-горе колега,последва удар и извадих единствения за деня кефал малко над нормата по размер.Всички следващи опити с този и други воблери ,както и с доста различни блесни на това място ,както и на още едно по-късно през деня,вече при температура 34 градуса над нулата,бяха с резултат едно 80% въображаемо и едно 100% реално "чукване" без реализация.Иначе хванах риби,ама тъй като не бяха кефали,спирам до тук с поста!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Е честито.Ако може пускайте малко снимки за цвят-по интересно е :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И този ти пост ме мотивира окончателно да поддържам само словото-поне два пъти съм обяснявал,че не снимам,не нося снимащи устройства /за мен телефона е само "слушалка"и никога не му ползвам камерата/,не знам и не искам да знам как се качват снимки-това за мен не е интересно.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте !
Аз съм в отпуск и се намирам на Огоста сега случайно съм тук и ми е приятно да прочета за вашите преживявания.Сега не съм доволен от риболова кормораните са изчезнали и си мисля,че следват рибата.Хващам много като бройка,но малки кефалчета чат-пат нещо по добро,но все под килограм.Завъдила се е много щука.Не знам дали заради нея може да намалява кефала.Хванах един кефал около 0,500 гр който беше наяден доста сериозно от щука.
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

на 04.08.2012 пообиколих моите любими места по лома и за пореден пат имах много добри постижения,хванах си около 15 добри кефалчета около кило като си взех само 4 бр :D тея дни 6те добавя и снимка.Само немога да разбера води се природен парк, е аз немога да разбера това парк ли е или джунгла,не бях ходил от пролетта по тея места и едва припарих до тях след далга и мачителна борба с храсти и треви дори без малко да стапя на една осойница но извадих касмет че я видях :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма да се плашиш,и при нас е така -гъсталаци като за последно /то не бяха къпини,шипки,акации,коприва и други видове бодливи храсти/,ами и високи прегорели от жегата треви,от които изобщо не виждаш къде стъпваш.Жега не жега,ама заради "джунглата"и обитателите й,с паркирането на возилото сутринта към 05.40 вчера,си обух гумените ботуши,въпреки че външната температура беше 13 градуса над нулата.Около четири часа "бих клинци"край реката,независимо от потника,ризата с дълъг ръкав,тънко якенце от плат и риб.елека,но това не ми попречи да направя една пълна презентация на воблерите на колегата Къца-Кълве поред точно под върбите на отсрещния бряг.Бях писал,в темата на "Спинингов риболов",че двуделната дълга дръжка на "Серт Ексийд"само доведе уменията ми за точно хвърляне на примамката до завидна точност :lol: Нямах нито един закичен на върбите воблер,като противно на това на четири пъти,още с приводняването на поредния воблер,имах безапелационни "зверски"удари,от които реализирах 4 хубави кефала-в смисъл,че всички бяха между 25 и 32 см.След това,в настъпващата жега,преминах на друг вид риболов за друга риба,което няма значение за темата.Нали тук си говорим за кефалите,макар че далеч не съм професионалист,както е част от заглавието на темата-новобранец-любител съм си за изкуствените примамки за кефалите -2 години не са никакъв опит.
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

Събота ще правим откриване на ловния сезон и както подобава го правим до лома на хладно на маса :D и мисля да взема и някоя въдичка с мен да ги съчетая, там сам хващал много добри кефали но тая година не сам ходил.Става въпрос за село Червен (Русенско) едни колеги ловци ми споделиха,че от скоро имало ВИДРИ в ригиона и не прощавали на рибата,но ще си опитам късмета и ще споделя,до скоро
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако наистина има видра в района,в който се опитваш да ловиш на каквото и да е,там просто няма да има кълване -всичката риба,която не е изядена от видрата, по инстинкт си бие камшика и бяга през девет района в десетия...
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

аз лично не сам виждал,но колеги твардят че има в района на около 1 километар по надолу по течението са ги засичали,ще си пробвам късмета и без това ще бъда там
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Днес-след като цяла нощ и сутрин валя стабилно дъжд,естествено,че рибооткачалка като мен ,даде газ още в 04.50 сутринта.Зареждане с бензин,стръв /освен изкуствените примамки за спининга ,си взех за директния телескоп и за едно телемачле с макарка, шарен червей,торен червей и какавида /,пиене на кафе попътно и при стабилен дъжд,в 06.00 започнах риболова.Естествено,за тази тема,на кефал - още към 06.20,на спининга,с един от воблерите на колегата Къца-кълве,се закарфичи един хубавец-кефалюга 33 см.След това дъжда спря, имаше една серия от недоносени,след връщането им за нормално развитие ,към 08.00,започнах на жива стръв за други риби.Да,ама в един момент,към 10.00 часа,вместо друга риба,на стръв какавида,"Що стана,бре Танасе? :lol:,още един убавец-кеф,към 30 см.Какво друго му трябва на човек ? Подаръците са за приятел.Минах на мрени,кротушки,след 17.30 на друго място,по-близо до града,слязох на реката само със спининга пак само за кефал. На воблери и блесни -над 15 клъвкания /удари и чуквания/ за три часа ,от които реализирах 7 -5 пуснати обратно като маломерни /и живи/,два взети,бяха по 25-27 см,на за същия приятел,който ги прави по фантастичен начин тип"Плакия"станаха 4 достатъчни.И аз доволен -чудесен излет,с дъжд и слънце,че и с кълване,и друг доволен - с подарък.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте !
Броени дни бързо минават и ето ме пак на линия. :P Изпращам ви снимки от три излета.Всеки ден е така и няма смисъл да ви изпращам още снимки.Хората които ме виждат на живо всеки ден казват,че рибата която нося е същата от предишния ден та какво остава за вас дето гледате снимки. :lol: Направих много хубав клип който показва движението на воблера,но не можах да го кача на сайта който ми даде колегата затова ще го покажа по късно.
http://imageshost.ru/photo/1239698/id2261758.html
http://imageshost.ru/photo/1223269/id2261762.html
http://imageshost.ru/photo/1293137/id2261763.html
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”