Кефалови 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
simonb
новобранец
новобранец

Re: Кефалови 2013

Мнение от simonb »

Напук на тези дето мълчат и не казват, ще Ви кажа къде е рибата.. :lol: Разделна (там свършва езерото), на 5-6 км. от Белослав, там където циганите правят дозите с червеите (за търгашите от магазините), ВРИ ОТ ИЛАРИЯ, по 5-10 кила, колкото искаш.. :rolleyes: Само да ти се чисти после. НА ПЛУВКА !
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Въдичар67 написа:
Ivan_nikolov написа:Мислех си дали да споделя , но все пак .. Белослав днес от 8 до към 11 една кофичка 5 кг илария . Рибата кълвеше без паузи на всякаква дистанция и дълбочина . Лових на плувка имаше колеги и на дъно. След 11 продължаваше да дава , но имах час за зъболекар , а и ми омръзна :) Наслука колеги
голяма глупост е да даваш така информация ....после няма място по брега къде да стъпи човек от рибари.....абе ловете и си мълчете ...какво се правите на информатори....
Ти какъв човек си бе?Може ли да има такива задръстеняци.Защо да не даде инфо колегата?Ще ти изловят миризливата пълна с тиня илария ли?Нали за това е форума-да обменяме информация.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

simonb написа:Напук на тези дето мълчат и не казват, ще Ви кажа къде е рибата.. :lol: Разделна (там свършва езерото), на 5-6 км. от Белослав, там където циганите правят дозите с червеите (за търгашите от магазините), ВРИ ОТ ИЛАРИЯ, по 5-10 кила, колкото искаш.. :rolleyes: Само да ти се чисти после. НА ПЛУВКА !
Точно там е баш боклуджата.Пълна с тиня и мирише.Аз от там риба не ям.Преди години съм работил на фериботния комплекс и знам местата.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D Вчера на Зеления фар във Варненското пристанище между 10:30 и 13:00 - около 1 1/2 кг илария. Имаше хора, които хванаха повече, тъй като аз определено не съм най-добрия рибар в тази дисциплина. Преди това между 7:00 и 10:30 само един гюмюш на чепаре, като си тръгвах все още се вадеше риба, но аз реших да обиколя вълнолома - отвън един колега ми каза, че имал три риби за три часа, аз от вътрешната страна на вълнолома - нищо и на чепаре - пак нищо, но ми дойде идея за нов монтаж на бомбарда, :idea: върнах се да го тествам на Зеления Фар, но и там рибата беше спряла да кълве (около 15:30) и се върнах, но ако монтажът работи ще го опиша по-късно. Наслука на всички! :D
ZULLU
новобранец
новобранец

Мнение от ZULLU »

Колеги ,някой да има информация за варненски плаж .
Аватар
StefanHristov
новобранец
новобранец

Мнение от StefanHristov »

Канала в Аспарухово едра илария.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена :lol:
За два-три часа видях да се изкарат около мен 5-6 рибки,като две бяха мои.
Напука на системата лових с ваглер,който се оказа,че работи добре.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
ZULLU
новобранец
новобранец

Мнение от ZULLU »

StefanHristov написа:Канала в Аспарухово едра илария.
Аз пък видях колегите около мен да извадят само 2 (ДВЕ) блклуджанки ,бях до пазара от 9 до 15 ч. и после на хижа Звездицадо тълмно 38 бр.
Аватар
StefanHristov
новобранец
новобранец

Мнение от StefanHristov »

ZULLU написа:
StefanHristov написа:Канала в Аспарухово едра илария.
Аз пък видях колегите около мен да извадят само 2 (ДВЕ) блклуджанки ,бях до пазара от 9 до 15 ч. и после на хижа Звездицадо тълмно 38 бр.
Ние бяхме в другия край на канала. От 6ч до 12ч нищо и от 12ч до 16ч една кофа към 5-6кг.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

RAAZIEL написа:Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена :lol:
Не може да не си отскочил до казана на Страшимирово да видиш как е хавата :D
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Днес около 14.00 часа минах по Аспарухов мост.Отдолу беше митинг. Не бях виждал толкова народ от преди 2-3 години,когато карагьоза беше влязъл в езерото.Но аз отивах на сбор в Садово и корбана беше по важен.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

ribarshe написа:
RAAZIEL написа:Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена :lol:
Не може да не си отскочил до казана на Страшимирово да видиш как е хавата :D
През казана не отскочих,но днес ще мина първо от там :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
В неделя, на Зеления фар, от тъмно до тъмно, на чепаре - нищо, на блесна - нищо, и 1 1/4 кг илария на тапа с бомбарда вместо оловна тежест, бай Илия като отявлен майстор на риболова на сафрид с тапа одобри монтажа и каза, че добре съм го измислил, аз обаче исках да тествам друг монтаж, но за съжаление нямах условията този път, защото трябваше да се съобразявам с другите колеги, които хванаха средно може би поне двойно повече от мен. :wink: Мен при този вид риболов хич ме няма и сега се уча :D и експериментирам, например, колко риби мога да хвана с един червей, с колко куки може да бъде монтажът без да се заплитат бидемите и т.н.(последното не можах да тествам практически, но на теория си мисля, че би трябвало куките да могат да са колкото са и на едно чепаре)! :roll: Рибата на моменти кълвеше като обезумяла (около обяд), с паузи при които не се хващаше никаква риба по половин-един час(основно рано сутрин и към залез слънце)! Наслука на всички! :D
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Да напиша малко за риболова ми последния месец ,щото догодина със сигурност ще съм забравил , а написаното остава. Началото на октомври направих първа проба на езерото до казана на Страшимирово, първите шест затралени и неизвадени ,след това 4 хванати риби.Следващата събота пак там 9 извадени риби , в неделята 3 извадени .Рибите са с размер 300-500гр .Следващата неделя 0 риби,пак бяха там , но аз обърках нещо храната.Началото на ноември след един добър риболов на плувка на дребно на Зеления фар, отново се огледах за едри риби.Намерих ги пак там край фара на тихото, на дъно с гаца с хляб , четири риболова , всеки с по 3 риби с размер 300-400гр и по някоя боклуджа.Иска ми се на финала да напиша , че риболова на едри кефалови риби ще се засили :D
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Вчера на Страшимирово...гюмюш,гюмюш,гюмюш и пак гюмюш :lol:
Рибата вреше в средата на канала и нямаше стигане.Привечер се приближи в обсега ми за 5 мин. и веднага дръпнах три с бомбардата,които нямаха и педя...Това е резила... :D
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”