Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2013
Напук на тези дето мълчат и не казват, ще Ви кажа къде е рибата..
Разделна (там свършва езерото), на 5-6 км. от Белослав, там където циганите правят дозите с червеите (за търгашите от магазините), ВРИ ОТ ИЛАРИЯ, по 5-10 кила, колкото искаш..
Само да ти се чисти после. НА ПЛУВКА !

- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Ти какъв човек си бе?Може ли да има такива задръстеняци.Защо да не даде инфо колегата?Ще ти изловят миризливата пълна с тиня илария ли?Нали за това е форума-да обменяме информация.Въдичар67 написа:голяма глупост е да даваш така информация ....после няма място по брега къде да стъпи човек от рибари.....абе ловете и си мълчете ...какво се правите на информатори....Ivan_nikolov написа:Мислех си дали да споделя , но все пак .. Белослав днес от 8 до към 11 една кофичка 5 кг илария . Рибата кълвеше без паузи на всякаква дистанция и дълбочина . Лових на плувка имаше колеги и на дъно. След 11 продължаваше да дава , но имах час за зъболекар , а и ми омръзнаНаслука колеги
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
-
- научил се да хвърля
Точно там е баш боклуджата.Пълна с тиня и мирише.Аз от там риба не ям.Преди години съм работил на фериботния комплекс и знам местата.simonb написа:Напук на тези дето мълчат и не казват, ще Ви кажа къде е рибата..Разделна (там свършва езерото), на 5-6 км. от Белослав, там където циганите правят дозите с червеите (за търгашите от магазините), ВРИ ОТ ИЛАРИЯ, по 5-10 кила, колкото искаш..
Само да ти се чисти после. НА ПЛУВКА !
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Вчера на Зеления фар във Варненското пристанище между 10:30 и 13:00 - около 1 1/2 кг илария. Имаше хора, които хванаха повече, тъй като аз определено не съм най-добрия рибар в тази дисциплина. Преди това между 7:00 и 10:30 само един гюмюш на чепаре, като си тръгвах все още се вадеше риба, но аз реших да обиколя вълнолома - отвън един колега ми каза, че имал три риби за три часа, аз от вътрешната страна на вълнолома - нищо и на чепаре - пак нищо, но ми дойде идея за нов монтаж на бомбарда,
върнах се да го тествам на Зеления Фар, но и там рибата беше спряла да кълве (около 15:30) и се върнах, но ако монтажът работи ще го опиша по-късно. Наслука на всички! 

Колеги ,някой да има информация за варненски плаж .
- StefanHristov
- новобранец
Канала в Аспарухово едра илария.
Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена
За два-три часа видях да се изкарат около мен 5-6 рибки,като две бяха мои.
Напука на системата лових с ваглер,който се оказа,че работи добре.

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аз пък видях колегите около мен да извадят само 2 (ДВЕ) блклуджанки ,бях до пазара от 9 до 15 ч. и после на хижа Звездицадо тълмно 38 бр.StefanHristov написа:Канала в Аспарухово едра илария.
- StefanHristov
- новобранец
Ние бяхме в другия край на канала. От 6ч до 12ч нищо и от 12ч до 16ч една кофа към 5-6кг.ZULLU написа:Аз пък видях колегите около мен да извадят само 2 (ДВЕ) блклуджанки ,бях до пазара от 9 до 15 ч. и после на хижа Звездицадо тълмно 38 бр.StefanHristov написа:Канала в Аспарухово едра илария.
- ribarshe
- ще става разбирач
Не може да не си отскочил до казана на Страшимирово да видиш как е хаватаRAAZIEL написа:Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена![]()

-
- научил се да хвърля
Днес около 14.00 часа минах по Аспарухов мост.Отдолу беше митинг. Не бях виждал толкова народ от преди 2-3 години,когато карагьоза беше влязъл в езерото.Но аз отивах на сбор в Садово и корбана беше по важен.
През казана не отскочих,но днес ще мина първо от тамribarshe написа:Не може да не си отскочил до казана на Страшимирово да видиш как е хаватаRAAZIEL написа:Днес се опитах да намеря местата около Разделна,но не успях и се върнах на Белослав-от многото дребна илария бе останал само спомена![]()

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
В неделя, на Зеления фар, от тъмно до тъмно, на чепаре - нищо, на блесна - нищо, и 1 1/4 кг илария на тапа с бомбарда вместо оловна тежест, бай Илия като отявлен майстор на риболова на сафрид с тапа одобри монтажа и каза, че добре съм го измислил, аз обаче исках да тествам друг монтаж, но за съжаление нямах условията този път, защото трябваше да се съобразявам с другите колеги, които хванаха средно може би поне двойно повече от мен.
Мен при този вид риболов хич ме няма и сега се уча
и експериментирам, например, колко риби мога да хвана с един червей, с колко куки може да бъде монтажът без да се заплитат бидемите и т.н.(последното не можах да тествам практически, но на теория си мисля, че би трябвало куките да могат да са колкото са и на едно чепаре)!
Рибата на моменти кълвеше като обезумяла (около обяд), с паузи при които не се хващаше никаква риба по половин-един час(основно рано сутрин и към залез слънце)! Наслука на всички! 

В неделя, на Зеления фар, от тъмно до тъмно, на чепаре - нищо, на блесна - нищо, и 1 1/4 кг илария на тапа с бомбарда вместо оловна тежест, бай Илия като отявлен майстор на риболова на сафрид с тапа одобри монтажа и каза, че добре съм го измислил, аз обаче исках да тествам друг монтаж, но за съжаление нямах условията този път, защото трябваше да се съобразявам с другите колеги, които хванаха средно може би поне двойно повече от мен.

- ribarshe
- ще става разбирач
Да напиша малко за риболова ми последния месец ,щото догодина със сигурност ще съм забравил , а написаното остава. Началото на октомври направих първа проба на езерото до казана на Страшимирово, първите шест затралени и неизвадени ,след това 4 хванати риби.Следващата събота пак там 9 извадени риби , в неделята 3 извадени .Рибите са с размер 300-500гр .Следващата неделя 0 риби,пак бяха там , но аз обърках нещо храната.Началото на ноември след един добър риболов на плувка на дребно на Зеления фар, отново се огледах за едри риби.Намерих ги пак там край фара на тихото, на дъно с гаца с хляб , четири риболова , всеки с по 3 риби с размер 300-400гр и по някоя боклуджа.Иска ми се на финала да напиша , че риболова на едри кефалови риби ще се засили 

Вчера на Страшимирово...гюмюш,гюмюш,гюмюш и пак гюмюш
Рибата вреше в средата на канала и нямаше стигане.Привечер се приближи в обсега ми за 5 мин. и веднага дръпнах три с бомбардата,които нямаха и педя...Това е резила...

Рибата вреше в средата на канала и нямаше стигане.Привечер се приближи в обсега ми за 5 мин. и веднага дръпнах три с бомбардата,които нямаха и педя...Това е резила...