Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Това откога?Аз знам,че раците не ги дават да се ловят там дори и да искаш да си платиш 20 лева за рачило.Дори вечер посред нощ минаваха да проверяват дали някой не лови раци.Даваха само ако извадиш рак на плувка примерноstofih написа:.....На Николаевка 10 лева ръчилото ....
Бяхме в четвъртък и петък до обяд . Раци около 6 кг.средна големина . Риба основно таранка педя и по малки .1 амурче 600гр.За раците това ни каза пазча 1ръчило 10 лева.
На мен ми се струва, че говорите за различни водоеми. Аз до колкото знам, раци могат да се ловят на малкия язовир (7-ия развъдник), а на големия са абсолютно забранени.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
За седмият развъдник,нямам идея как стои въпроса с раците в момента,но преди когато Дидо беше арендатор,също не даваше да се вземат раци.Аз бях жив свидетел как в 01:00 през нощта,хвана един колега да лови раци и го изгони на момента в тъмното,че и луната беше във фаза новолуние,та неможа да помогне на човека да си събере всичкият багажrado25 написа:На мен ми се струва, че говорите за различни водоеми. Аз до колкото знам, раци могат да се ловят на малкия язовир (7-ия развъдник), а на големия са абсолютно забранени.

На седмият плащаш 10 лв.на рачило.
На Киселово 3 рачила 10лв-вчера лично пазача ни го предложи.Иначе като риболов пълно капо,дори и таранка на плувка няма,нито на плиткажа,нито на дълбокото.
Утре мисля да ходя на венелинските рибарници. Някои знае ли колко се плаща на човел или пръчка. Какъв е размера на шараните? Плаща ли се улов на раци?
Какви шарани какви пет лева, колеги истината е или на спортен риболов,или на свободен(див)водоем!!!Всичко друго е лъжи да те мажем!Ама вчера много хващаха,дай сега едни 15лв. такса и хвърляй цял ден кат ХАПТАЛИНahil4o0o написа:Утре мисля да ходя на венелинските рибарници. Някои знае ли колко се плаща на човел или пръчка. Какъв е размера на шараните? Плаща ли се улов на раци?
От поста ти неразбрах има ли риба или не. Аз искам да хвана риба. Така и иначе няма да задържам улова защото се заплаща на килограм. Просто искам да си начеша крастата и да хвана някои шаран( най големия ми е 1,5 кг и искам да хвана от порядъка на 2-3 кг, а може и повече
)

Тука в района не знам къде ще намериш водоем да хванеш шаран с тези размери.
Всяко хоби е за удоволствие 

Абе колеги оставете ги тия арендатори-печелбари в нашия район,а ходете по реките и свободните язовири.Днес например на Девненка отново се заформи голям екшън,особенно надвечер когато започват да се хранят големите тупалки.
По добре отиди на Плачи дол колега и ако имаш поне малко познания в шаранджийският риболов,ще хванеш и по голям от 2-3 кг шаран,макар,че никой не е застрахован от капо де.ahil4o0o написа:От поста ти неразбрах има ли риба или не. Аз искам да хвана риба. Така и иначе няма да задържам улова защото се заплаща на килограм. Просто искам да си начеша крастата и да хвана някои шаран( най големия ми е 1,5 кг и искам да хвана от порядъка на 2-3 кг, а може и повече)
А тия които практикуваме само шаранджийски риболов,какво да правим по тия реки?А шаран на свободен водоем да хванеш,е нужно време колега,а аз лично не разполагам с такова и затова предпочитам да ходя по арендовани.Иначе безспорен факт е,че на диво да хванеш шаран-кефа е неописуемDoncho69 написа:Абе колеги оставете ги тия арендатори-печелбари в нашия район,а ходете по реките и свободните язовири.Днес например на Девненка отново се заформи голям екшън,особенно надвечер когато започват да се хранят големите тупалки.
Така е колега кефа наистина е неописуем.Разликата е много голяма и в борбеноста им,друго е да хванеш някой дивак и друго е да хванеш някой бройлер от арендован язовир.
Това имах в предвид и аз колега,а и по дивите водоеми има места,където природата е......като я гледам на снимки,направо яд ме хваща,че нямам повечко свободно време по диви водоемиDoncho69 написа:......Разликата е много голяма и в борбеноста им