Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Христо Рангелов написа:За мрежите в продавалника редовно пускат обяви..
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Те даже тука ги качват у раздел Бракониери..Teo 62 написа:Христо Рангелов написа:За мрежите в продавалника редовно пускат обяви..

"The more you know, the less you carry"
Христо Рангелов написа:
Те даже тука ги качват .......

Той кат стане мрежар ша намажемТелескоп написа: Дано"намажем" и ние нещо!?![]()

О гълъбчета,е тука сме се събрали да пробваме уклея,по комшийски
Ракията беше 5 годишна сръбска литровка.Свърши щото дойдоха и подкрепления.Та Кире е как се завършва риболова,улова се яде 2 дни.Е тая снимка е за едни мой приятели от Испания-Боби и Чиби.Казах им да четат тук.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Бах мааму..... Та тема отишла в бракониерските изяви. Че гледам на някои хора не им стигало да ловят с мрежи, а трябвало и да платят за любителски билет, което ще рече хем да припечелим някой лев, хем да се накефим......
Една моя стара сервитьорка го беше казала много точно: "не може батка хем кура до край, хем душата в рая".
Моето мнение е, че стопанския риболов по Дунава и Черно море трябва да се забрани за 2-ве години за да може да се повъзстанови популацията... Това ще удари една-две дузини хора, но най малко ще накриви шапката на вече убития ни български бизнес.
Това към Люси: Ракийката ти е добра, но бих ти препоръчал жълтия цвят с този етикет https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... 3B70%3B234
http://www.blitz.bg/news/article/32809

Моето мнение е, че стопанския риболов по Дунава и Черно море трябва да се забрани за 2-ве години за да може да се повъзстанови популацията... Това ще удари една-две дузини хора, но най малко ще накриви шапката на вече убития ни български бизнес.
Това към Люси: Ракийката ти е добра, но бих ти препоръчал жълтия цвят с този етикет https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... 3B70%3B234
http://www.blitz.bg/news/article/32809
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Щом и Люси пропи ракия - крайlusienn написа:... Ракията беше 5 годишна сръбска литровка.Свърши ...

В темата вече няма трезвеници!
Тук-там, може да има по някой бракониер, но с изрядни документи

Всички останали сме нормални българи,
Добре пиещи, хапващи и надявам се с "фитнеса", всички да са също добре

- GODzillata
Мен ако питате, стопанският риболов по Дунав трябва да се забрани за минимум 5 години!
Бахмамаму, освен с мрежи, можело да се лови с винтери и с още нещо, ма му забравих името.
Поне още 20 човека ще се влеят тази година в мрежарските редици...
...то в момента е гъз връз глава и няма място в ряката от мрежи и простотии, па ся ептем шсибемамата.
Ама не е луд тоя, който яде баницата...!
Тигре, що да не намажете?
Като почна сега промишления риболов, тия няколко тона к'во да ги праа?
Нищо не ми пречи да ви ги трансферирам по Еконт длибоко замразени.
А па с Жорето шъ праа бартери за пъстърва.

Бахмамаму, освен с мрежи, можело да се лови с винтери и с още нещо, ма му забравих името.

Поне още 20 човека ще се влеят тази година в мрежарските редици...

Ама не е луд тоя, който яде баницата...!

Като почна сега промишления риболов, тия няколко тона к'во да ги праа?

Нищо не ми пречи да ви ги трансферирам по Еконт длибоко замразени.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кире тука,тия пичове къде са ми на масата,ги возим с мене на спортен риболов с 1 въдица
Аз съм най стария и така ги уча.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Стига бе пускай ги тука във форума по евтинко. И ние ядем риба... А, за най бедните - някое килце гратис, щото все пак господ стои там горе и гледа..... И след време га идем при него, доброто което сме направили (оценено или не) все ще ни е един плюс...GODzillata написа:Като почна сега промишления риболов, тия няколко тона к'во да ги праа?![]()
Нищо не ми пречи да ви ги трансферирам по Еконт длибоко замразени.![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Добър вечер, добро утро и гутен срядник, господа преходници!
Прехода от Зима към Пролет тия дни зацикли, ама да се надяваме, че все някога ще ни огрее слънцето.
А за един човек прехода от любител - риболовец към профи, вече е факт.
Да ти е честита тапията Годзи, ти си вече човекът професионален рибоуловител, ти ще ни изхранваш в следващите години на мизерия. Лодка и мрежи лесно ще намериш, ама кво ша фатяш, не знам..
За Дунава не знам, ама за морето съм убеден, че трябва да забранят промишленият риболов поне за 7-8 години, за да се възстановят поне някои от рибните популации.
Преди години имаше свръх улов на цаца и понеже не знаеха какво да я правят, хранеха прасетата с нея, а сега няма достатъчно за да се хранят хищниците и съответно и те намаляха. Абе шибаняшка работа на всичко, нищо добро не се случва, а за бъдещето да не говорим...
Прехода от Зима към Пролет тия дни зацикли, ама да се надяваме, че все някога ще ни огрее слънцето.
А за един човек прехода от любител - риболовец към профи, вече е факт.
Да ти е честита тапията Годзи, ти си вече човекът професионален рибоуловител, ти ще ни изхранваш в следващите години на мизерия. Лодка и мрежи лесно ще намериш, ама кво ша фатяш, не знам..
За Дунава не знам, ама за морето съм убеден, че трябва да забранят промишленият риболов поне за 7-8 години, за да се възстановят поне някои от рибните популации.
Преди години имаше свръх улов на цаца и понеже не знаеха какво да я правят, хранеха прасетата с нея, а сега няма достатъчно за да се хранят хищниците и съответно и те намаляха. Абе шибаняшка работа на всичко, нищо добро не се случва, а за бъдещето да не говорим...
Никоя риба не е по - важна от живота !
GODzillata написа:
Като почна сега промишления риболов, тия няколко тона к'во да ги праа?![]()

- GODzillata
Добрютро!Vid написа:Стига бе пускай ги тука във форума по евтинко. И ние ядем риба... А, за най бедните - някое килце гратис, щото все пак господ стои там горе и гледа..... И след време га идем при него, доброто което сме направили (оценено или не) все ще ни е един плюс...

Тъй де, Джийзъс е наранил ората само с няколко риби, аз шги даам на принципа "Висящо кафе"....ще има "Висяща риба" - ще ги окача да висят на чардака и кой как мине да си скубе на воля.

Иде първата реколта от 15 май, когато се разрешава дунавската скумрия и когато разни други риби, несамоопределили се като такива, най-нагло ще започнат да се завират в мрежите!
ИАРА викат, че дори някоя риба да е умряла, ако не е разрешена или под размера - тряа се пуска...остава само в сферата на предположенията дали обратно в реката или в тигана.

Почвам да кроя демонични планове за нетрадиционни мрежарски похвати....например първа лодка бучка на умряло, след нея отича втора лодка с мрежа, сомът се вдига, но ако не вземе куката от първата лодка, би трябвало да се наниже на мрежата след това...

Друго - традиционно на откриването никога не хващаме риба, раним и поим няколко дни, но уви - курец! - не кълве....та на тръгване к'во ще ни пречи да отечем с мрежа по линията на захранка...?

И те така - един мармод завива парченце шоколад...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- G.Petkov
Кире,GODzillata написа:... тряа се пуска... дали обратно в реката или в тигана...
Почвам да кроя демонични планове за нетрадиционни мрежарски похвати...
Ти вече си изградил стратегията и тактиката за предстоящите грандиозни риболовни успехи

А отговор на горната дилема - има,
Само дето трябва да си носиш по-големшък тиган в лодката и селектираш - ако има нещо по-качествено, пускаш в тигана, останалото пускаш в реката и си изряден отвсякъде, пуснал си всичко

Малко ми е далече Дунав,
Иначе и аз бих дошъл да положа този изпит, то толкова "удостоверения за професионална компетентност" имам, че още едно няма да ми натежи.
Само тези 500 км ще ми дойдат много - да практикувам и това специфичното, мреженото хоби !
Ама това е майтап, ей !!!!!!!!
Да не вземе да се "възпали" някой

Днес един активен участник в прехода трябва да почерпи
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=75129 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!