Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от KRASSI »

Екшън с по-голям не Робер. Но веднъж си играх с един на сонара СМЯТАМ доста по-голям на Цонево 20 мин но така и не удари.
Що се отнася до съществуването на чудовища - ако не бях убеден в това мисля щях да спра с кльонка отдавна. Един пенсионер ми е разказвал как когато още е бил дете рибарите от Ивайловград са улавяли сомове в реката в местността Лика гьол по 30-40 кг. Това е било преди около 60г и с какъв размер би бил един от тях сега. Трудно ми е да повярвам, че малцина не са били уловени от нас и не са отцеляли и до днес. Да откриеш конкретна риба в такива водоеми е като да откриеш игла в 20 купа сено.
Станахме свидетели на доста големи сомове извадени от "млади" водоеми и зарибявани "скоро" със сом в сравнение с големите.
С изграждането на големите язовири се дава и нужния ареал рибите от митологията да съществуват и да се завърнат в наше време. Всъщност смятам, че те вече са тук - просто успяват умело да го запазят в тайна.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:..... Един пенсионер ми е разказвал как когато още е бил дете рибарите от Ивайловград са улавяли сомове в реката в местността Лика гьол по 30-40 кг. Това е било преди около 60г и с какъв размер би бил един от тях сега. Трудно ми е да повярвам, че малцина не са били уловени от нас и не са отцеляли и до днес. Да откриеш конкретна риба в такива водоеми е като да откриеш игла в 20 купа сено.
Станахме свидетели на доста големи сомове извадени от "млади" водоеми и зарибявани "скоро" със сом в сравнение с големите.
С изграждането на големите язовири се дава и нужния ареал рибите от митологията да съществуват и да се завърнат в наше време. Всъщност смятам, че те вече са тук - просто успяват умело да го запазят в тайна.
Така е, дядо ми, на който съм кръстен, дето е бил Главен управител на остров Тасос, че и на Самотраки, пропуснал съм го, ама какъв остров е той... :lol: ., ...казваше така,... през 1940 ги хващахме на балък дере, бяха по двойки и по тройки, ако хванеш един има винаги втори, но това е 2 км под стената, дерето си стои пак там, че намериха и българска крепост, ...но балъци няма вече, но риба е имало тогава много, че и змиорки. Та през още 1940, са вадени по 40-50 кила.....Синът му сиреч вуйчо ми, е хващал повече сом от всеки в света, по държавна поръчка на Компартията.. :lol: ... Ама не за народа де, дето не е виждал сом.. :wink: .., а само партайгеносетата в София.... :evil: ., на ловячя му са плащали по лев за бройка, независимо от килата.... Кай,...докарвахме по 50-100 лева на вечер, без мрежи...само със една съра с по 50 куки 4/0 -руски секретни-внос.. :lol: , че и бяха бая скъпи.. :lol:
Та тия млади троленгисти с перчемчета от зализана слама.. :lol: ., дето се хвалят, колко бройки са уловили да го духат. :lol: ., имамеме си отдавна нов-стар световен рекорд...законен и то! :wink: :lol: за бройки... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

P.S. Между другото..., трябва да им се признае на БКП, по онова време, нямали са скрупули, като нас, поне твърдо са застанали, зад закона и не са изкупували сомове под 1,5 кила, няма лабаво..... :lol: , надоле ич не.... :wink: , щото явно финансово, не е оправдано да плащаш за брой по лев и получаваш кило.... :lol: , ама наистина е велико измислен строй.. :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Тъй, като ми хрумна, че според някои измислени теории в тролинг-гастролинга... :lol: . , че е разрешен от закона, та сиреч щом при тролинга са позволени 3 тройки по 3 въдици по двама балъка в лодка... :lol: ,прави 18 куки единички,...брей, то цяла саръ бе..., че и подвижна... :shock: :lol: , та що да не пуснем и ние двама човека с 18 куки на кльонк да влачим, ама бавно, 0,3 км/ч жива стръв... :mrgreen: , като ни спрат горските, ще кажем важно, - това си е trolling live bite и е позволено на запад....ама само в китайско море... :wink: , а по нашенски си е дърпане на китайско чепаре...мекере... :lol:

Изображение
На картинката се виждат само 6 куки, сиреч прави само един умрял воблер. :lol:
Та, позволено ли е разбирачи по тролинг фитишите, да ви питам, тая тролинг схема?
при trolling live bite-та.... :lol: ...у нас... :lol: :lol:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

До колкото съм запознат, и при риболова кльонк се използват тройки..покрай единичките. Та 1 рибка за стръв ,е равна на 1 воблер :fishing2: .Аз например троля, с 2 риби :D . Имам спомен,че някъде беше писал за твои близки,които живеят в скандивска държава..а точно там в езерата, се ловят трофейните щуки на тролинг. Там са измислени,и най-добрите изкуствени примамки. И като се сетя, че в някои държави, е забранено използването на жива стръв..кво прайм с кльонкането :wink: !?
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Чета ви и леко се хилотя. Не случайно най големите са се изнесли от темата. Можеш да си голям като човек, а малък майстор, но не може да си голям майстор , а малък като човек!Повечето на две ракии сте огън бий!!! Уча се от Човеци, а не от псевдосомаджии.........Да поговорим за кльонкове?
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Съгласен съм с теб че, много се злоупотребява при тролинг-а, ама много ! Няма контрол, а и мнозинството в държавата няма култура, не сме научени да цениме собственото си богатсвтво. На твоето мнение съм и че, големия сом ..би предпочел живата стръв, пред парченцето балса или пластмаса ;)
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

ringo написа:Чета ви и леко се хилотя. Не случайно най големите са се изнесли от темата. Можеш да си голям като човек, а малък майстор, но не може да си голям майстор , а малък като човек!Повечето на две ракии сте огън бий!!! Уча се от Човеци, а не от псевдосомаджии.........Да поговорим за кльонкове?
Румба, кои имаш в предвид че са се изнесли ? :)
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

robber_79 написа:
ringo написа:Чета ви и леко се хилотя. Не случайно най големите са се изнесли от темата. Можеш да си голям като човек, а малък майстор, но не може да си голям майстор , а малък като човек!Повечето на две ракии сте огън бий!!! Уча се от Човеци, а не от псевдосомаджии.........Да поговорим за кльонкове?
Румба, кои имаш в предвид че са се изнесли ? :)
Това е без значение, но не може да обръщаме във война дискусията за два стила риболов. Няма по- добър или по-лош начин да уловиш Туча на кука. Има философия и познание за нещата...Живи и здрави и наслука!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

robber_79 написа:До колкото съм запознат, и при риболова кльонк се използват тройки..покрай единичките. Та 1 рибка за стръв ,е равна на 1 воблер :fishing2: .Аз например троля, с 2 риби :D . Имам спомен,че някъде беше писал за твои близки,които живеят в скандивска държава..а точно там в езерата, се ловят трофейните щуки на тролинг. Там са измислени,и най-добрите изкуствени примамки. И като се сетя, че в някои държави, е забранено използването на жива стръв..кво прайм с кльонкането :wink: !?
Почваме да купуваме октоподи и тракалки на една известна фирма. Торния червей не се брои! :D :D :D
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Ехххх... Каква нощ беше, какъв ден.
Изнесох леглото си на брега до вързаната за колесара риба и ме беше страх да не заспя, да не се събудя и да разбера, че всичко е било само един сън.
Поздрав за всички и най-вече за приятелите с които преживях това.
умира сам в реалноста !
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Та това са снимките от прешлена на Краси 100 -те кила-оригинал...

Изображение

Изображение

Та, както бях казал и преди, не повече от 15-16 г.- екстра екземпляр.. :shock: , та ако живеят по 60-80 г. , таман от 1940, когато на дядо ми, му скъсал един.... :lol: ,че има купа с моя образ на нея, но и..... имената на всички шампиони, преди мене... :wink: , както на Уинбълдън...., измислил съм го...ла.. ей... :wink: :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

yco написа:Тъй, като ми хрумна, че според някои измислени теории в тролинг-гастролинга... :lol: . , че е разрешен от закона, та сиреч щом при тролинга са позволени 3 тройки по 3 въдици по двама балъка в лодка... :lol: ,прави 18 куки единички,...брей, то цяла саръ бе..., че и подвижна... :shock: :lol: , та що да не пуснем и ние двама човека с 18 куки на кльонк да влачим, ама бавно, 0,3 км/ч жива стръв... :mrgreen: , като ни спрат горските, ще кажем важно, - това си е trolling live bite и е позволено на запад....ама само в китайско море... :wink: , а по нашенски си е дърпане на китайско чепаре...мекере... :lol:

Изображение
На картинката се виждат само 6 куки, сиреч прави само един умрял воблер. :lol:
Та, позволено ли е разбирачи по тролинг фитишите, да ви питам, тая тролинг схема?
при trolling live bite-та.... :lol: ...у нас... :lol: :lol:
Разказа се казва- 54 настръхнали жила

Допуснал съм грешка в аритметиката, ама не се обаждате, когато ви е в полза, нали... :wink: , та, за да разберете, че закона ви дава право да ловите Винаги двама, винаги.. :lol: ...с 54 остриета... :roll: , че и да се движите на търмък по 30 км... :roll: ., е няма такава държава тъпа, да ви позволи, да го правите в Европа, но ще омалеете с възрастта, някой ще фалират, други ще поумнеят...финансово.... :lol: , трети ще умрат от глупост, четвърти ще ги отнесе ТИР с лодката барабар... е това е лицето на модерният БГ-тролинг. :wink: , но казват, че преди смъртта, всеки се поглеждал, за последно в тролинг огледалото, за да си среше сламеното перчемче... :lol: :lol:
theurgist
новобранец
новобранец

Мнение от theurgist »

Само да вметна,че това е тема в специализиран подраздел РИБОЛОВ на КЛЬОНК :wink:
За тролинг си има отделен подраздел, та там е редно да се пише за този спорен начин на риболов :D Ринго,кво ще говорим за кльонковете- празни приказки ли? Казано и показано е всичко, при това отдавна. Та да се остроумничи и предъвква всичко е безсмислено. В този начин на риболов, кльонка е най малкият детайл за успех :drinkers: Виж- стратегията за работа с него е друго нещо 8) По нея ще разбереш, кой чува петлите и кой е куц кон :lol: Това, че държиш перфектно избачкан кльонк и тропаш с него, та чак камъни падат нищо не значи :D Темата на Ицака си е лакърдийска и ненатоварваща, та нека и такава да си остане :lol:
Поздрави на всички :drinkers:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

theurgist написа: В този начин на риболов, кльонка е най малкият детайл за успех :drinkers: Виж- стратегията за работа с него е друго нещо 8) По нея ще разбереш, кой чува петлите и кой е куц кон :lol: Това, че държиш перфектно избачкан кльонк и тропаш с него, та чак камъни падат нищо не значи
Един от случаите в които да сме на едно мнение.
Не на ловенето на кърдаринки , манекените и продавалника в общуването между хоби-риболовци.
Сега се запалих по друг риболов и ми натякват ,че ако не си с въдица за 3 бона няма да ловиш.
Ма аз виждам доста с въдици по 3 бона и пак нищо не ловят :D
умира сам в реалноста !
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”