Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: Воблери
Най-добре като мене -всичките ми са "под подозрение",че изобщо не могат да ловят,независимо от наличието на похвални мнения или изобщо от липсата на мнения.Хвърляш с голяма честота и по много пъти -като нищо не сработи,обвиняваш атмосферното налягане,някое земетресение,фазата на луната,многото "храна"във тази вода и пр. и продължаваш при следващия излет 

INCUBUS написа:Най-добре като мене -всичките ми са "под подозрение",че изобщо не могат да ловят,независимо от наличието на похвални мнения или изобщо от липсата на мнения.Хвърляш с голяма честота и по много пъти -като нищо не сработи,обвиняваш атмосферното налягане,някое земетресение,фазата на луната,многото "храна"във тази вода и пр. и продължаваш при следващия излет
А, баш така !!!

Хич, ама хич не е така, защото с времето всеки упорит спинингист, без да гледаме експериментирането, като перманентна фаза от всеки излет, рутината започва да шепне безпогрешно, съобразена с всеки порив на сезона, водата и Космоса
.......

Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
За новобранци като нас урока е ок ,хайде сега да хвърлите и малко светлина при водене .
-
- ще става разбирач
Виж сега с тоя емотикон, няма как да получиш отговор на въпросаlimbata1 написа:За новобранци като нас урока е ок ,хайде сега да хвърлите и малко светлина при водене .

sorry ,за емотикона грешно натискане .
Моля найстина да споделите относно воденето .
Отново извинете ме колеги.

- stancom
- ще става разбирач
Като за началоlimbata1 написа:sorry ,за емотикона грешно натискане .

С блесни, за начало равномерна проводка с различна скорост. Пак ветрило. Като започваш в повърхностния слой. След това изчакваш да попотъне и тогава започваш да навиваш. Така слизаш през слоевете до дъното или до като намериш къде е рибата в момента.
За начало мисля ти стига

Благодарско колега ,
Разбрах за проводката ,а как водиш за да регулираш дълбочината например при дълбокогазещи ,аз използвувам похват може и да е грешен изправям спининга перпендикулярно за да го вдигна от дъното на среден слой вода ,моля мнения.
Разбрах за проводката ,а как водиш за да регулираш дълбочината например при дълбокогазещи ,аз използвувам похват може и да е грешен изправям спининга перпендикулярно за да го вдигна от дъното на среден слой вода ,моля мнения.
-
- ще става разбирач
За да не се мъчиш, просто сложи воблер, който ще е с подходящо газене спрямо дълбочината. Иначе да, колкото по-голям ъгъла на въдицата спрямо водната повърхност, толкова по-малко ще гази воблера и обратноlimbata1 написа:Благодарско колега ,

Слушай чичо ти Станко, какво ти говори

Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Почерпка
Почерпка

-
- вече хвърля и на тежко
В предвид условието, решението на тази задача често е единствено в имагинерната област и представлява теоретичен интерес, но без практически резултати.
пп. купи си и други вид примамки с парите от почерпката.
пп. купи си и други вид примамки с парите от почерпката.
-
- разбира нещата
Използвай попериlimbata1 написа:Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Почерпка
Често поперите ни изненадват приятно в такива условия.stupi написа:Използвай попериlimbata1 написа:Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Почерпка
Голям кеф е да видиш "дзверо" как изскача от треволяка и налапва(ако уцели) попера!
Мен попера ме изненада с това:Боев написа:Често поперите ни изненадват приятно в такива условия.stupi написа:Използвай попериlimbata1 написа:Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Почерпка
Голям кеф е да видиш "дзверо" как изскача от треволяка и налапва(ако уцели) попера!
Интересно е да видиш как дзверо атакува