Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Воблери

Мнение от INCUBUS »

Най-добре като мене -всичките ми са "под подозрение",че изобщо не могат да ловят,независимо от наличието на похвални мнения или изобщо от липсата на мнения.Хвърляш с голяма честота и по много пъти -като нищо не сработи,обвиняваш атмосферното налягане,някое земетресение,фазата на луната,многото "храна"във тази вода и пр. и продължаваш при следващия излет :)
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

INCUBUS написа:Най-добре като мене -всичките ми са "под подозрение",че изобщо не могат да ловят,независимо от наличието на похвални мнения или изобщо от липсата на мнения.Хвърляш с голяма честота и по много пъти -като нищо не сработи,обвиняваш атмосферното налягане,някое земетресение,фазата на луната,многото "храна"във тази вода и пр. и продължаваш при следващия излет :)

А, баш така !!! :)
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Хич, ама хич не е така, защото с времето всеки упорит спинингист, без да гледаме експериментирането, като перманентна фаза от всеки излет, рутината започва да шепне безпогрешно, съобразена с всеки порив на сезона, водата и Космоса :wink: :idea: .......
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
limbata1
новобранец
новобранец

Мнение от limbata1 »

За новобранци като нас урока е ок ,хайде сега да хвърлите и малко светлина при водене .
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

limbata1 написа:За новобранци като нас урока е ок ,хайде сега да хвърлите и малко светлина при водене .
Виж сега с тоя емотикон, няма как да получиш отговор на въпроса :x или мога да ти отговоря с два такива емотикона :wink:
limbata1
новобранец
новобранец

Мнение от limbata1 »

sorry ,за емотикона грешно натискане .
Моля найстина да споделите относно воденето .
Отново извинете ме колеги. :D
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

limbata1 написа:sorry ,за емотикона грешно натискане .
Моля найстина да споделите относно воденето .
Отново извинете ме колеги. :D
Като за начало :wink: за воблер, опитай първо с равномерна проводка с няколко скорости на водене. Второ, равномерна проеодка с периодично придърпване ( някои му викат туичинг :mrgreen: ). Трето, равномерна проводка с паузи ( стоп и гоо ). Като правиш ветрило. Започваш максимално срещу течението и сваляш максимално по течението, като облавяш всяко място където ти се струва, че има риба.
С блесни, за начало равномерна проводка с различна скорост. Пак ветрило. Като започваш в повърхностния слой. След това изчакваш да попотъне и тогава започваш да навиваш. Така слизаш през слоевете до дъното или до като намериш къде е рибата в момента.
За начало мисля ти стига :D
limbata1
новобранец
новобранец

Мнение от limbata1 »

Благодарско колега ,
Разбрах за проводката ,а как водиш за да регулираш дълбочината например при дълбокогазещи ,аз използвувам похват може и да е грешен изправям спининга перпендикулярно за да го вдигна от дъното на среден слой вода ,моля мнения.
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

limbata1 написа:Благодарско колега ,
Разбрах за проводката ,а как водиш за да регулираш дълбочината например при дълбокогазещи ,аз използвувам похват може и да е грешен изправям спининга перпендикулярно за да го вдигна от дъното на среден слой вода ,моля мнения.
За да не се мъчиш, просто сложи воблер, който ще е с подходящо газене спрямо дълбочината. Иначе да, колкото по-голям ъгъла на въдицата спрямо водната повърхност, толкова по-малко ще гази воблера и обратно :) При перпендикулярно положение - ще е минимума на газене на дълбокогазещия :)
Слушай чичо ти Станко, какво ти говори :mrgreen:
Pooh

Мнение от Pooh »

Айде сега! :evil: БАТЕ ти Станко! :axe:
limbata1
новобранец
новобранец

Мнение от limbata1 »

Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Почерпка :drinkers:
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

В предвид условието, решението на тази задача често е единствено в имагинерната област и представлява теоретичен интерес, но без практически резултати.
пп. купи си и други вид примамки с парите от почерпката.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

limbata1 написа:Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Използвай попери
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

stupi написа:
limbata1 написа:Айде сега съвет за водоем с много растителност в водата.Водене на воблер и блесна .
Използвай попери
Често поперите ни изненадват приятно в такива условия.
Голям кеф е да видиш "дзверо" как изскача от треволяка и налапва(ако уцели) попера!
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Боев написа:
stupi написа:
Използвай попери
Често поперите ни изненадват приятно в такива условия.
Голям кеф е да видиш "дзверо" как изскача от треволяка и налапва(ако уцели) попера!
Мен попера ме изненада с това:
Изображение
Интересно е да видиш как дзверо атакува :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”