Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от mario67 »

kasabinho написа:
mario67 написа:Тази китайската все нещо немога да я направя и докарам на консистенция,дали не е от това,че е от миналата година,а я правих по рецептата 1:1.2 вода?
Споделете вие как я правите?
Използвам и пружини и затворени кошници,в които слагам понякога пелети ,,по метода на Бачо Илия,, :idea: Пелетите са на Сенсас -скопекс или ягода 8мм бързоразтворими!
Правих си на времето някакви експерименти и мисля, че точно тези пелети се разтваряха до едно време и после запушваха кошницата. За най-сигурно си направи един опит, да не те лъжа без да искам.
За този метод,ползвам кошница от китайските,която е с пауър гъм посредата :idea:
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

...пауър гъм...?
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

...нещо като ластик,разтегливо влакно,на двата края има вирбели....
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

КАЯ написа:...пауър гъм...?

Виж снимките на Бачо от 35 страница.....

Мисля си,че тази хранилка може да се използва заедно с китайската захранка за толупите,дето е на люспи :idea:
В понеделник ще я тествам!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

mario67 написа:
kasabinho написа:
mario67 написа:Тази китайската все нещо немога да я направя и докарам на консистенция,дали не е от това,че е от миналата година,а я правих по рецептата 1:1.2 вода?
Споделете вие как я правите?
Използвам и пружини и затворени кошници,в които слагам понякога пелети ,,по метода на Бачо Илия,, :idea: Пелетите са на Сенсас -скопекс или ягода 8мм бързоразтворими!
Правих си на времето някакви експерименти и мисля, че точно тези пелети се разтваряха до едно време и после запушваха кошницата. За най-сигурно си направи един опит, да не те лъжа без да искам.
За този метод,ползвам кошница от китайските,която е с пауър гъм посредата :idea:
За тях говоря.
Изображение
todor_tsivnev
новобранец
новобранец

Мнение от todor_tsivnev »

Здравейте бих искал да ви попитам кой повод. Като размер и марка е най. Подходящ за връзването на куката към пружината благодаря ви предварително
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Аз използвам плетено влакно.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Благодаря, Марио и аз така си го превеждах като мощна гума /ластик/, но понеже този вид риболов не го практикувам и не поглеждам често темата. Иначе и аз имах подобна идея да пробвам само, че с чорапче или торбичка от ситна мрежа. Не бях срещал подобни хранилки.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

КАЯ написа:Благодаря, Марио и аз така си го превеждах като мощна гума /ластик/, но понеже този вид риболов не го практикувам и не поглеждам често темата. Иначе и аз имах подобна идея да пробвам само, че с чорапче или торбичка от ситна мрежа. Не бях срещал подобни хранилки.
Има ги на Илиенци при китаеца,дето е на големия паркинг и са по левче.Несъм опитвал в нея да слагам от китайската манджа за толупите,може и да стане? За съжаление правя ремонт и ще пробвам чак др.месец :oops:
rapal4o
новобранец
новобранец

Мнение от rapal4o »

Здравейте ,колеги от доста време (2 години) чета този форум и смятам че успехите ми в риболова на толстолоп се дължат на него. Имам един въпрос относно китайската захранка , не мога да и хвана цаката та ако има желание някои с повече опит при работа с тази захранка нека да сподели как точно я приготвя и какви пропорции използва. Успех на всички ! :drinkers:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

rapal4o написа:Здравейте ,колеги от доста време (2 години) чета този форум и смятам че успехите ми в риболова на толстолоп се дължат на него. Имам един въпрос относно китайската захранка , не мога да и хвана цаката та ако има желание някои с повече опит при работа с тази захранка нека да сподели как точно я приготвя и какви пропорции използва. Успех на всички ! :drinkers:

Аз също имам проблем с нея! Опитвах и с топла и студена вода,все не ми се получава,стои някак си такава мека и стипчива.Като се ядосам и я изхвърля прави невероятен облак обаче! Китайците продават едни кошници,като клетка на птици са,мисля да пробвам с тях,иначе по никакъв начин немога да я закрепя и да стои в пружината,слагах и хляб и със захранка се опитвах да и оправя консистенцията и все не ми се получи!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Както преди написах, това и е проблема на храната, че като я хвърлиш се пръска. Който иска може да направи експеримент след като я сложи на пружина да я увие в ПВА торба.
Изображение
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Добавете бисквитена галета или я комбинирайте с друга захранка,така може и да се задържи на пружината.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Нестава с нищо! Опитвах с царевично брашно,галета,др.захранка,дори с уклейска-червена опитах,не се получава....
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vankata81 »

от около 2 месеца експерементирам с риболова на толупи на един частен водоем/не се допускат риболовци на него/. Никога дотогава не бях ловил такова животно,пробвах много монтажи и захранки и имах променливи успехи. Рибите бяха един калибър 3-3.5кг.Общо взето риболова ми протичаше от 6.00ч до към 13.30/след това жегата ставаше непоносима/. Та изводите от експериментите ми над тези ненаплашени и изтормозени животни е:

линията ми е основно 0.18мм плетено, подвижно олово тип 'куршум", тапа тип "щукарска",най-отдолу пружина с две куки една отдолу и една отгоре, като всички закачания бяха на долната кука горната служи просто като допълнителна застраховка против откачане на толупа. Долната винаги беше в устата а горната някъде по главата или хрилете. Поводите са с дължина не-повече от 10см. Куките дебели ковани с ухо не с лопатка защото прерязва повода, без значение големината важното е да са здрави и от реномирани марки/ с толупа шега не бива даже и с тези размери/. Повода ми беше от същото влакно мисля че беше някакъв спайдър 0.16мм

Най-успешната захранка се състоеше от :
4кг царевично брашно,1кг галета,1кг сухо мляко и 5бр. степчета ягода. Захранката трябва да е рехава не збита важното да остане на пружината само колкото да се заметне оттам нататък трябва да почне да се разпада и се презамята на 15тина минути.
Това количество едвам ми стигаше за 5 часа риболов така че вие си предценяйте за количеството.

Надявам се да съм ви бил полезен.Успех на всички колеги.

ПП: забравих да спомена че дистанцията не трябва да е по-голяма от 15-20м. от брега и разстоянието м/у тапата и пружината е около 40-50см.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”