Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от Emo-83 »

magiosnika--- написа:Така е Батко, у фризерът ми са неколцина може да си ловкаш от януари даже :D :drinkers:
Ей дришльо,само ти ли имаш фризер!Как се появиш и ми вдигаш нервите.Ама съм ти обещал да ти счупя рогата.Скапаняк пиши нещо за риболова бе.......
100 пъти съм ти казал да не ме визираш в твой пост.Не ми дреме ни за батко,ни за кака.Ти си по нагъл и от наглите.
Извинявам се на всички,но влезнах за да пиша за тролинг,а не за фризерите на некаква болидинея.
Ribcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ribcho »

Troli Rapala написа:... Троли с Рапала Миноу и Троли с Рапала Шад....
Изображение
Изображение
Ето и един нов цвят на Shad Rap
Изображение
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Понеже е Нова Година след някой час, ще ви дам малко поводи за размисъл.
Преди време купих 4 воблера от един колега от форума, който му се ровичка да ги види.
Почти всички сомове тази година са ми на тях.
Обаче..........
Има 2 еднакви на цвят - единият лови - другият - не!
Една от въдиците хвана всичките ми едри сомове без един, независимо кой от воблерите е на нея!
Всичките ми сомове са хванати на различни места.
Това са въпроси, на които не съм си отговорил.
И специално за Троли - тази година имах и друга уловиста марка.
И сега една случка:
Сомът беше около 15-20 килограма. Извадих го няколко пъти отгоре. но го понапънах повечко и ми счупи пръчката - сещате се коя - нали!
Когато предната част отиде при него - направо полудя! След време го приближих отново и успях да хвана счупената част. Опитах се да резна връхния водач и да я махна, но срязах и влакното- как - така и не разбрах. Сомът си отиде с най-уловистия ми воблер!
Та да знаете, че язовирът взема, не само дава!
Честита Нова Година на всички!
Сомът обича смелите!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Олди,и аз имам разни наблюдения от този род и да ти кажа,единственното което ми идва на акъла е ------ дебелината на конеца + акцията на пръчката + скороста на лодката и накрая,тези три неща събрани заедно + точния воблер,водят до тази слука.С една лодка на колега,само на едната пръчка с един работещ воблер,разпорих им шортите.С друга лодка,същата въдица и друг двигател,на същото място при същите условия,апсолютно капо :!: :!: :!: А кажи сега,какво да си мисли човек,няма ли да търси причините в липсата на единия елемент ( в случая лодката) защото такъма и воблера си бяха същите от предния път :idea: :idea: :idea: Немога да си го обясня и аз,защо предния път взимаха и сома и бялата на тази въдица и този воблер,на следващия риболов обаче с друга лодка,положението беше плачевно.Това е,има си неща,които човек ако ги разгадае(както псе опитва Троли)рано или късно ще има големи успехи.За това,трябва да се помнят и най-малките факти при риболов ако имате слука.Това мога да кажа и постоянно си мисля и правя експерименти постоянно :roll: :roll: :roll: :lol: :wink:
Последно промяна от krokibg на Пет Яну 01, 2010 1:32 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Рибчо,ме уби с тоя шад-рап! :shock: Бих го кръстил Голд-велвет!Кажи ми,ако знаеш,че ми е интересно!За Рапала работят големи маниаци-професионалисти и постоянно откриват нещо велико!Ние,просто се възползваме от техните открития! :wink: Много се кефя,че Старчето проговори и ще напомня,че има тайни сили-суеверия,които ни помагат!Кроки,спомни си за боклуджийската кофа! :D Аз също имам любима пръчка и потвърждавам казаното от Старчето,че "основно тя лови"!Винаги ме е страх,да не я счупя,просто ще се разплача!Спомнете си,как глеам любимата въдица да отлита,па я държим счупената макара,за която не ме яд!Съчуствам му на Старчето,макар и да не ми аресват въдиците му!Този страх ми го прехвърли Рекс Хънт,имаше един епизод в,който се счупи любимата му въдица! :( :cry: Ще ми е интересно,тоя дето ти е продал воблерите,да каже кво лови!Щом си ги хванал на различни места,значи воблерът е бияч отсекъде и всичко зависи от него!Фактът,че си упорствал на него пък говори,че не си ги хванал случайно,а целенасочено!Да решиш да резнеш връхният водач е нелогично и не ми е ясно,що така си решил?Е,ми то 2010г. си дойде и не пита,може ли? :D Може,може,па и много сомове да донесе за добрите риболовци! :drinkers: Утре ще троля! :oops:
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Поводът да искам да срежа водача беше, че отчупеният връх пътуваше по влакното и като отиде до сома, той подлудя! Отчетам, че беше грешка - ама го отчетох после. За такъмите - каква е файдата да са много здриви, като воблерът не е ! Прекаленао твърдите пръчки водят до намалена чувствителност и така се губят дребните риби. За Кроки- Всичките ми пръчки са с еднакво влакно и ги пускам на еднакво разстояние.
Лодката и моторът имат ОГРОМНО значение! Нашият е двутактов и доста шумен - ама може да наподобява звуци, които предизвикват рибите - знам ли! :D
Сомът обича смелите!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имам всички работещи и не толкова дащни модели на Рапала.Не е само до воблера Тролка и да ти кажа,още се хиля като луд,щом се сетя за камионите на чистотата :mrgreen: :lol: :rolleyes: :roll: :mrgreen: :lol: Както казах и в горния си пост,тролинга си зависи от всичките тези неща,пръчка-акция,дебелина на конеца,скорост на лодката и воблера.Не се ли намерят всички тези неща или уцелят,слука има, но не е това което всички очакваме когато млезем във водата.Обърнете внимание на свистенето на конеца при набирането,свисти пож същия начин и когато се трие във водата а да не говорим и за свистенето когато има вятър при опънат конец знаете как вие.Според мен,това са важни неща,каквото и да си говорим и се иска човек да намери баланса за да има успех :idea: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

ЧНГ на всички желая ви много здраве,щастие и късмет през новата 2010.
На всички именяции ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН :drinkers: :drinkers: :drinkers:
oldman написа:Обаче..........
Има 2 еднакви на цвят - единият лови - другият - не!
Колега ако нямат разлика в играта може би причината е в следиите от зъби по този който ги е ловил,аз знам за същия случай, но там на тоя койо ги ловеше му лиипсваше половината от боята.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).

Тези няколко думуи,са за Тролката Рапалджиев,ако ги е забравил нека си ги спомни,да се покае, ида тръгне по праведният път. :D :D :D Тея от Рапала вече се чудят кви имена да праскат на продуктите си,та затова са опрели,до Софийският елит в троленето. :lol: :mrgreen: Майче за всека риба ,са направили воблер :roll: :shock: :D Ама те рибите по света -само неколко си илядарки,та оди намери воблера за сом -и то на тролинг''-винаги съм се чудил,що се казва тролинг'' :roll: :roll: :idea: :roll:

Е тоя пич от видеото,ще ти обясни за бъдещето в сомоловенето,ако не го разбираш :roll: прасни 300 гр грозданка и ше го разбереш :D :mrgreen: :D при мен така поне се получи :drinkers: :mrgreen:
Само че,требе да си с гуменярка и ел мотор, :D да се не плашат бичетата. :drinkers: тва е бияча за пролетно време,когато рибата е в горните слоеве на водата. :wink: :D :drinkers:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tuSs2tm-BrM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tuSs2tm-BrM&hl=es_ES&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Преди време в другия форум,бях писал за прилепа-като универсална стръв. :drinkers: При тролинга също може да се включи в програмата, :roll: :idea: само лодката да цъка на тихи обороти, и летящия мишок си знае работата. :mrgreen: :D :drinkers: По големи тройки ,че виж тоа как избега :drinkers: :drinkers:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3jGrUcrZgH8&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3jGrUcrZgH8&hl=es_ES&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Ей най-накрая някой да си разкрие уловистите примамки :D ей сега ще ги скъсаме сомовете. :drinkers: От Рапала ако гледат това видео като нищо ще пуснат някой "Шад Прилеп Рап" :rolleyes:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Изображение
За много години момчета !
Узуне, не чакай от Тролката да ти покаже воблер :D Той само мишкува и чака някой да се изтърве за нечия удачна примамка . Успявал съм да го провокирам да качи снимка с воблер, но подходът ти за това е грешен :drinkers: Аз лично съм си самоподарил тези играчки и смятам да отрежа дузина сомски главици с тях :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Маги,споко и аз мога да мачкам,че съм и доказано луд!Горният Халко сигурно си гледал некой руски клип,а дано да фане,нема ти завидим!Дали съм Мишо,а?Па и да дебнем на некой воблера,а? :D :D :D Имам си собствена визия,колкото и да е погрешна,времето ще покаже!Залагам тая година на Т-Т-М-15 и 20 фута,демек 4,5 и 6 метра с цвят Перч!Нали съм си Перко! :D Хората са казали:"Опитай с добро"-па я ке каем,"па кат не стае с добро,со кютек"! :D За кютека е друг цвят,ма знае ли се? :wink: :drinkers:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз само да вметна едно име Алекс и един модел Танго ей тъй за цвят, пък било то и костурски :lol: :wink:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Ееееееее ,не щете да разберете,че цвета не играе никакава роля,и тва си е :wink: Най важна е вибрацията на даден воблер или на каквото там било,блесна силикон и тн.Цветовете са измишьотина на фирмите производителки,щото нали се сещате,не може да има само черен и бял воблер,требе да върви бизнеса. :idea: Един модел мое да си го боядисаш в хиляди шарки, да го направиш като велигденско яйце,и пак ще е вървежен,и ще лови,стига да е правилния за деня.В България никои не троли ,или лови на спининг нощно време ,по разбираеми причини.Но хората си ги думкат здраво и целенасочено през ноща.Щом в тъмното рибата се ориентира за ЧАСТИ ОТ СЕКУНДАТА и знае какво и къде да атакува,за какви цветове говорим,само си чешете езиците.Или нощно време,ловуват само камикадзетата,а пък през деня е ред на вишистите. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Лово,как да не играе цветът значение :D Нали и на мене требе да ми е густо кат си ги гледкам. Тя и на царицата и на магарицата е една и съща ама никой не се юрка на магарици :lol: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”