Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: КАЛИАКРА
Преди да почнат спорове,да се уточни,че Болата
е много голям район.Някъде може да има - на друго място не.
По мои наблюдения,щом грацата е набита някъде,
значи зъбатко шета на около километър настрани.
е много голям район.Някъде може да има - на друго място не.
По мои наблюдения,щом грацата е набита някъде,
значи зъбатко шета на около километър настрани.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Риба няма... по около 1 кг на човек граца за 5 часа. Луда работа.
ОТ 39-тиа метър до 14 метър съм я търсил пред дерето и пред русалка.
Пред Калиакра от 24-тия до 18 тия... пак няма
ОТ 39-тиа метър до 14 метър съм я търсил пред дерето и пред русалка.
Пред Калиакра от 24-тия до 18 тия... пак няма
addicted to the wind !
Да уточня - Виктор хващал вчера чернокопа на Зеленка. Днес работата в района не била добре. Дано някой опровергае това мнение.stih написа:Срещнах приятел, който се прибираше от Болата. В багажника си носеше половин каса едър чернокоп. Това до обяд. После вдигнало доста вълна. Май и утре ще е така времето.
- pepi71
- научил се да хвърля
От 7 до 13ч само 2 кг граца с тук там някой по едър,времето перфекно риба йок 

Днес Виктор /Професора/ се обади да ходим в следобедните часове към Болата, защото имал "сигнали" за "големи риби".
Ето, вече сме вътре с чепарето:

Покрай нас Ицо и Тошко хукнаха да търсят чернокоп и сафрид:

Те се помотаха близо час и не намериха това, което търсят, та се върнаха на плажа за зарган.
Ние обикаляхме два часа, влачейки Голямото чепаре, обаче нищо не се закачи. Виктор бе много разстроен, но така е тази година с морския риболов.
Преди излизане, докато си събира такъма, имах възможност за три минути да си пусна чепарето. В резултат дръпнах прилични граци и ето това:

Успяхме да изпреварим и тази буря:

В резултат - купих си днес гащеризон, част от който се вижда на една от снимките.
Ето, вече сме вътре с чепарето:

Покрай нас Ицо и Тошко хукнаха да търсят чернокоп и сафрид:

Те се помотаха близо час и не намериха това, което търсят, та се върнаха на плажа за зарган.
Ние обикаляхме два часа, влачейки Голямото чепаре, обаче нищо не се закачи. Виктор бе много разстроен, но така е тази година с морския риболов.
Преди излизане, докато си събира такъма, имах възможност за три минути да си пусна чепарето. В резултат дръпнах прилични граци и ето това:

Успяхме да изпреварим и тази буря:

В резултат - купих си днес гащеризон, част от който се вижда на една от снимките.
Паламуд и лефер тази сутрин няма. Въртяхме от 7.20 до 9.00 пред носа, встрани - нищо. Температурата на въздуха беше 6-7 градуса, на водата - с 10 отгоре. Имаше четирима колеги, натикани в една малка лодка, които клатеха, но не видях да вадят нещо. Пробвах и за сафрид, но пак не иска. Остана ми бурния северен вятър в ушите, бъркоча от вълни отпред пред носа и надеждата за догодина.
каня се в неделя да влизм на болата .вие ме отчаяхте с това нямане
-
- научил се да хвърля
Колеги според вас има ли смисал повече да се влиза или да прибирам лодката за тая година ? 

Утре пак ще направя отчет от "мястото на събитието"...дай Боже да има събитие.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Симо,може тази вечер да се завърти - лично аз чакам белите риби всеки момент да избият.simon написа:каня се в неделя да влизм на болата .вие ме отчаяхте с това нямане
Сега почва влизането - ако искаш си я прибирай.thisiswar написа:Колеги според вас има ли смисал повече да се влиза или да прибирам лодката за тая година ?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
кире даже още утре ще пробвам .няма да чакам неделя.прогнозата сякащ е обнадеждаваща
не прибирайте никви лодки... рибата идва към калиакра... най късно до края на другата седмица чернокопи с размерите на кандидат лефери ще се метнат да се хранят...
или това ми е поне надеждата
, а тя умирала последна разправят хората. Моята още не е умраля.
или това ми е поне надеждата

addicted to the wind !
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Мога да кажа само да не се хабите и утре,само студ се хваща и някоя друга граца... 

-
- научил се да хвърля
Аиде деее.... Знам, че днес имаше поне три лодки преди обяд. Да си признаят какво са направили, че утре го дават подходящо за влизане.