Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Колмика к 15 е добро влакно здраво е, но солената вода за 2 месеца го скапва ползвал съм го доста... с 2 бр. може да изкараш сезона. Има и друго К 15 в каталога за миналата година който гледах не го видях това което се продава не се знае от кога е в БГ. Трабуко имат едно здраво влакно Salt water цвят син издържливо е и не е скъпо 8-9 лв малко е по дебело от обозначеното, но инъче си ОК .
-
- вече хвърля и на тежко
Наистина ме убедихте,че това влакно е много подходящо,но търся 0,16(и то да си отговаря на мм).Ако някой има предложения...съм готов да ги чуя 

Maver smart red devil
добро е отговария, но ако макарата ти не е добра не ти го препоръчвчам.

-
- научил се да хвърля
Сменил съм поне 3-4 ролки, много ама много слабо /0.175мм/. Явно е било залежало дрго обяснение нямам.MARLIN написа:Колмика к 15 е добро влакно здраво е, ........
Изминалия сезон ползвах "дуал банд" и "ред девъл" /мисля, че са едни и същи/ с макара "тебен" за 25лв. Нямам никакви бради и заплитания.MARLIN написа:Maver smart red devilдобро е отговария, но ако макарата ти не е добра не ти го препоръчвчам.
-
- вече хвърля и на тежко
Какво ще рече това,каква трябва да ми е макарата?MARLIN написа:Maver smart red devilдобро е отговария, но ако макарата ти не е добра не ти го препоръчвчам.
Точно затова написах, че Колмика не се знае от кога е в БГ. Купувал съм и от чужбина останах доста доволен.Но от последните покупки купени от нашите магазини беше зле ... А Red. devil e малко твърдо 0.20 съм го пробвал с по обикновенна макара имах проблеми после същата я навих на Шимано никакви грижи. При мен е било така... 0.16 е доста по тънко и смятам че ще стои много по добре.
Последно промяна от MARLIN на Чет Мар 25, 2010 11:46 pm, променено общо 1 път.
проблемите идват от ролката която навива месината не толкова от макарата
Момци, някой да има впечатлеие от това влакно?
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ts_id=1414
Аз ползвам това
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ucts_id=57
Носи много на сол(за пипер много не съм сигурен обаче), но предвид че изобщо не си отговаря на диаметъра ми иде и дебелшко(най-малкия размер започва от 0.18.5мм, но реално иде към ту 0.22мм), а и е твърдичко и нещо не ме радва за зарганоупотреба, тъ умувам пак върху "трабуко", че от години си го употребявам за спининг, предвид здравината му и за това питането ми е, ако имате впечатления от "пъстърваджийското" издържа ли в солена вода?!

Аз ползвам това

Носи много на сол(за пипер много не съм сигурен обаче), но предвид че изобщо не си отговаря на диаметъра ми иде и дебелшко(най-малкия размер започва от 0.18.5мм, но реално иде към ту 0.22мм), а и е твърдичко и нещо не ме радва за зарганоупотреба, тъ умувам пак върху "трабуко", че от години си го употребявам за спининг, предвид здравината му и за това питането ми е, ако имате впечатления от "пъстърваджийското" издържа ли в солена вода?!
Последно промяна от Jechev на Съб Мар 27, 2010 12:18 am, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- вече хвърля и на тежко
Нямам преки впечатления, но за месец-два няма да има проблем предполагам. Много колеги ползват "сладки" влакна на морето. Като започнат проблемите - сменяш!
-
- вече хвърля и на тежко
Аз имам това "с"-форс,а брат ми си купи "т"-форс,но не съм го пробвал още,мойто е 0,20мм и щом не си отговаря...няма да е за заргана "с"-форс",жълтото е меко,а 'т'-форс е по-твърдичко.Разбрах и,че всичките влакна на траббукко са с измислен диаметър.Jechev написа:Момци, някой да има впечатлеие от това влакно?![]()
Аз ползвам товаhttp://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... ucts_id=57
Носи много на сол(за пипер много не съм сигурен обаче), но предвид че изобщо не си отговаря на диаметъра ми иде и дебелшко(най-малкия размер започва от 0.18.5мм, но реално иде към ту 0.22мм), а и е твърдичко и нещо не ме радва за уопотреба на морето, тъ умувам пак върху "трабуко", че от години си го употребявам за спининг, предвид здравината му и за това питането ми е, ако имате впечатления от "пъстърваджийското" издържа ли в солена вода?!
Ясно, за зарган без "трабуко" тази година, ще си взема "граувел", явно ! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За Гравела няма да сгрешиш...Jechev написа:Ясно, за зарган без "трабуко" тази година, ще си взема "граувел", явно !
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не знам, чувал съм че Колмик са най-добрите. Е верно че цената не е никак цветна но кеф цена няма. Е то май вече кеф цена има де ама . 

-
- новобранец
момчета купете си Maver smart или red devil аз ползвам първият модел 0,18 държи на възел и се замята доста добре с него от вълнолома съм вдигал платерини 500-600 гр.Може да пробвате и Gamakatsu G-line диаметъра му е много точен !
Smarta е наистина много здраво влакно,но както каза един колега не е за всяка макара,0.20 е по дебело обаче е адски здраво,това е двукомпонентен монофил.Red devil пак на мавер е същата месина само че в друг цвят.0.18 Smart има голяма разлика в дебелината с 0.20 на същата, повече от нормалното.Ако не искате да късате бомбарди с монофил си вземете или Smart 0.20 или Focus Energy 0.20 много здрави монофилни влакна.Valentin07 написа:момчета купете си Maver smart или red devil аз ползвам първият модел 0,18 държи на възел и се замята доста добре с него от вълнолома съм вдигал платерини 500-600 гр.Може да пробвате и Gamakatsu G-line диаметъра му е много точен !
Зарганолог