Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Жребчево
събота на устието още риба нямаше...аз пробвах мирната,колеги мятаха за хищник ама ЦЪ...студено ли е,не знам,а може би и ниското ниво на водата е една от причините....
MILF - Man, I love fishing !
- cecodevil
- сериозен играч
Аз направих три неуспешни опита за бели на силикон по устието(миналата седмица).Както е писал и колегата преди това язовира е доста празен и студен.Шлюзовете на римския вече преливат което е добре.По инфо от лодкари бялата се държи още на дълбочина но събота и неделя няколко лодки приближиха до устието което ме навежда на мисълта ,че рибата почва да се групира.Трябват няколко топли дни за да се раздвижи рибата по тези места.Дано завали да се понапълни язовира ,че с това ниво сигурно към 10 април на ръце ще се хващат.Иначе на римския дребна каракуда ,върхар и бабушка.На циганския ръкав дава някой друг върхар и бабушка.

А някой от вас "изяснявал" ли е с любимците ни от ИАРА статута на залятото над шлюзовете на Римския мост?
Защото според тях това там е река и имам (почти)познати, на които са съставяли актове за повече от една въдица.
Според мен, ако това не е част от язовира, то отговаря на изискванията на закона за изкуствен воден обект.
ЗАКОН ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ:
"....
Чл. 3. (1) Рибностопански обекти са:
...
2. изкуствени водни обекти - язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
..."
и
Директива 2000/60/EО на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2000 година за установяване на рамка за действията на Общността в областта на политиката за водите:
"........
8. "Изкуствен воден обект" означава повърхностен воден обект, създаден от човешка дейност.
......."
Според моите неюридически разбирания, обекта си е изкуствен отвсякъде(освен когато язовирът го залее).
Защото според тях това там е река и имам (почти)познати, на които са съставяли актове за повече от една въдица.
Според мен, ако това не е част от язовира, то отговаря на изискванията на закона за изкуствен воден обект.
ЗАКОН ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ:
"....
Чл. 3. (1) Рибностопански обекти са:
...
2. изкуствени водни обекти - язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
..."
и
Директива 2000/60/EО на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2000 година за установяване на рамка за действията на Общността в областта на политиката за водите:
"........
8. "Изкуствен воден обект" означава повърхностен воден обект, създаден от човешка дейност.
......."
Според моите неюридически разбирания, обекта си е изкуствен отвсякъде(освен когато язовирът го залее).
С нетърпение очаквам бялата да се завърти към устието и да почваме силиконите
- cecodevil
- сериозен играч
Педераска работа ние чакаме а те си залагат мрежите!!!Проверка на яз. "Жребчево" са извършили късно снощи, инспектори на ИАРА Сливен. При обход на язовира по вода, инспекторите са открили и извадили 500 метра бракониерски хрилни мрежи. Мрежите са били заложени в работно положение в местността "Ямбурджа". При вадене на мрежите от язовира, инспекторите на ИАРА са освободили и върнали във водата около 230 кг риба от видовете толстолоб, платика и бяла риба. Мрежите са конфискуван и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

-
- научил се да хвърля
Там е работата че "чакаме"....те затова си хвърлят мрежите защото ни няма там.....
А относно бялата риба.....тази седмица е взимала на силикон до стената но надвечер.....и се виждало че започва да се движи към устието....айде неостана
А относно бялата риба.....тази седмица е взимала на силикон до стената но надвечер.....и се виждало че започва да се движи към устието....айде неостана
- cecodevil
- сериозен играч
Абе аз четвъртък , събота и неделя бях там ама рибата я нямашеТам е работата че "чакаме"....те затова си хвърлят мрежите защото ни няма там.....

По непотвърдена информация, шлюзовете на Римския мост са затворени и залятата част е вече над бента на Николаево.
Няма страшно,нивото е добро!cecodevil написа:Дано завали да се понапълни язовира ,че с това ниво сигурно към 10 април на ръце ще се хващат.
Ниско е,когато се ходи с кола на острова!

Много колеги чакат рибата да се качи в устието и да я "почват",а на мен ми се иска,от тогава да почне забраната!

26 март, събота - на циганския ръкав нито риба, нито рибари, нито цигани, само вятър.
В късния следобед наминахме и на Римския мост - и там пълна брада.
Поне пробвах лодката, супер е, но излезе вятър и не можах да я проверя ще хваща ли риби.
В късния следобед наминахме и на Римския мост - и там пълна брада.
Поне пробвах лодката, супер е, но излезе вятър и не можах да я проверя ще хваща ли риби.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
georg написа:Няма страшно,нивото е добро!cecodevil написа:Дано завали да се понапълни язовира ,че с това ниво сигурно към 10 април на ръце ще се хващат.
Ниско е,когато се ходи с кола на острова!![]()
Много колеги чакат рибата да се качи в устието и да я "почват",а на мен ми се иска,от тогава да почне забраната!![]()
Много си прав колега!Те след няколко дни ще са като обезумели всички,няма да има къде да се изплюеш от народ.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- pezz
- вече хвърля и на тежко
В събота на устието беше пълно с народ.Аз лично не видях за трите часа,през които бях там някой да хвана риба,нито пък аз хванах нещо въпреки,че бях с лодка и пробвах на различни места.Ама народ пълно.

и много лодки.

и много лодки.

ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- каридата
- учете се от него
Грозна картинка става по това време там,напоследък гледам да отбягвам такива места.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- cecodevil
- сериозен играч
Нормално е да има много лодки там е едно от най-удобните места за пускане.Как е нивото вдигна ли се доста през тази седмица?

- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Нивото все още е доста ниско,качва се но много слабо.Шлюзовете на Римския мост са затворени,защото сега пълнят рибарниците.Общо взето тази година е малко вероятно да стигне миналогодишното ниво.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК