Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от Doncho69 »

Колега на Николаевка наистина има костур и то доста едър,както и бяла и щука с прилични размери.Това ти го казвам като сигурен източник и участник в зарибяването,но незнам какво е оцеляло от мрежите им.Наслука и успех.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

mpavlov написа:
ianimar написа:мисля че за около Варна, няма много места за използване на жива стръв,и за това не се продава жива рибка,защото парите вложени за съхранение няма да се оправдаят.
Малко ме съмнява това да е причината колега, тъй като в магазина на базар Левски момчето ми каза че му дошли на проверка за живите рибки и го заплашили с глоба от 5000лв под предтекст че продажбата на живи рибки за стръв било "нехуманно" :fishing2:
ако ме хванат с 300кл.незаконна риба сигурно глобата ще мие 1000лв. а за 300гр.дребни рибки 5000лв.
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Никой ли не ходи по варненско на риба?
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Ходих. Днес на провадийска река. Много е голяма и бърза, според мен не става за риболов.След това ходих на девненска река.Там имаше много хора, но не видях нчкой да хваща нещо.Чух интересни истории обаче за хора с неопренови костюми, които бракониерстват в реката.Спек е отвсякъде работата.
staskomir
новобранец
новобранец

Мнение от staskomir »

днес на провадийска река между синдел и инак пълно капо
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Вчера на Цонево - след двата моста, по посока с.Добромир - всичко беше в плътен лед, дебелина ок.2 - 2.5 см. В обратната посока обаче, нямаше грам ледец.
Опитахме на джиг с леки глави за костури, където можехме да хвърлме и ...нямахме грам удар.
Около обяд топлия вятър поразтопи леда около мостовете, но само около брега.
Имаше един чичка, който на бял червей вадеше в учудващо темпо костурчета по ...макс.5 см.
Естествено си ги прибираше в торбичка.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
pop_stavri_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pop_stavri_ »

Вчера и аз се разходих за 2-3 часа под с. Аспарухово - нямаше лед, но водата беше замътена.
Пробвах на джиг и на кастмастери от брега, завъртайки поредното капо. Нямаше нито един удар. Виждаха се колеги да размахват мачовите пръчки, но и при тях не видях риба. После вятърът се усили и ни прогони.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Вчера и аз бях на язовир Цонево, в дясно от първия мост след Аспарухаво. На отсрещния бряг, в ляво от моста имаше няколко човека а ма не се виждаше дали вадят нещо. Отидох в ранния следобед, просто ей така, да изведа жената и децата малко на въздух. От към риболов нищо, малко след като пристигнах задуха неприятен насрещен вятър, който правеше риболова с директния невъзможен, Помятах малко със спининга, пробвах няколко по тежки изкуствени примамки ама и там нищо. И понеже отидох късно на язовира, съответно си тръгнах и късно от там. Въпреки че бях капо си тръгнах удовлетворен, защото смята че съм си изпълних гражданския дълг. Малко след като започнах да събирам чаршията, двама господина се навъртяха около нас и се оглеждаха подозрително. В първия момент се притесних за имуществото си, обаче малко след това забелязах едни черни найлонови чували оставени леко в страни от пътчето, което се спуска до язовира. Веднага ми светна лампата и си викам аха, имаме си бракониери. По принцип за никъде не бързах и направих възможно най-бавното събиране на багаж, идеята беше да вида дали ще пускат наистина мрежи, защото ми направи впечатление че нямаха лодка и това ми възбуди още повече любопитството. Събирам си аз лека полека багажа а двамата господа крачат нервно покрай язовира, качват се горе на моста оглеждат се, после пак слизат долу, обаче аз съм си спокоен и за никъде не бързам. По едно време взе да се стъмнява и господата предприеха крайни мерки, взеха чувалите и почнаха да разпъват мрежите. Как става самото разпъване. Единия от бракотата се качва на моста и пуска въже, на което другия брако който е под моста завързва единия край на мрежата и започва разпъване по протежението на моста.
На мен това ми беше напълно достатъчно за да задоволи моето любопитство. Запалих колата и тръгнах. Веднага след като се качих на пътя се замислих, да се обадя ли, или да не се обадя. Викам си, кой ще дойде по това време да се разправя с някакви си бракониери, но миг след това реших че в крайна сметка това е граждански дълг, който всеки съвестен гражданин трябва да изпълни. Набрах 112 и подадох сигнал. За първи път през живота си подавам сигнал за бракониери и нямате си на представа какво душевно удовлетворение получих след като затворих телефона.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Похвала за постъпката, дано да е имало последици за бракониерите.
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

браво че си се обадил дано са ги хванали тези гадове
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

За съжаление бракониерите са точно едни и същи хора от местните, като другите местни знаят много точно кои от техните комшии са хората с мрежите. Т.е. справянето с бракониерите може да стане точно за 1 /един/ час време, стига обаче да има държавническа воля за това. А ние, съвестните граждани, получаваме морално удовлетворение от изпълнен граждански дълг да съобщим за нарушение на тел.112, а отсреща - държавните органи, барайки си отдолу т`шаците, се чудят за кой точно комшия е подаден поредния сигнал, след което в Доклад констатират, че няма нарушение, `щот не е заварил нищо нередно. Трябва да се действа като в Румъния: със специалните служби - качулки, бронежилетки , бързи катери и автомати /гледах такъв клип/.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Ribolubitel написа:като другите местни знаят много точно кои от техните комшии са хората с мрежите.
Абсолютно. Преди две-три седмици, ходих до Дебелец за да видя да ли е замръзнал язовира. На пътя който влиза в язовира, имаше оставена лодка с извън бордов мотор на нея. Направи ми впечатление че лодката не беше вързана, а от появилия се вятър се образуваха сериозни вълни които можеха да я отнесат на някъде. Докато се мотах дойде един чичка да си пои коня и го попитах, на кого е тази лодка. А той ми отговори "а тази ли, тя е на ............ бракониера (не помня имена особено ако не ме интересуват). Той е всякакъв бракониер, и в гората, и в язовира и навсякъде". Та определено местните си знаят кои са бракониери.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
slavqnin1
новобранец
новобранец

Мнение от slavqnin1 »

rado25 написа:Вчера и аз бях на язовир Цонево, в дясно от първия мост след Аспарухаво. На отсрещния бряг, в ляво от моста имаше няколко човека а ма не се виждаше дали вадят нещо. Отидох в ранния следобед, просто ей така, да изведа жената и децата малко на въздух. От към риболов нищо, малко след като пристигнах задуха неприятен насрещен вятър, който правеше риболова с директния невъзможен, Помятах малко със спининга, пробвах няколко по тежки изкуствени примамки ама и там нищо. И понеже отидох късно на язовира, съответно си тръгнах и късно от там. Въпреки че бях капо си тръгнах удовлетворен, защото смята че съм си изпълних гражданския дълг. Малко след като започнах да събирам чаршията, двама господина се навъртяха около нас и се оглеждаха подозрително. В първия момент се притесних за имуществото си, обаче малко след това забелязах едни черни найлонови чували оставени леко в страни от пътчето, което се спуска до язовира. Веднага ми светна лампата и си викам аха, имаме си бракониери. По принцип за никъде не бързах и направих възможно най-бавното събиране на багаж, идеята беше да вида дали ще пускат наистина мрежи, защото ми направи впечатление че нямаха лодка и това ми възбуди още повече любопитството. Събирам си аз лека полека багажа а двамата господа крачат нервно покрай язовира, качват се горе на моста оглеждат се, после пак слизат долу, обаче аз съм си спокоен и за никъде не бързам. По едно време взе да се стъмнява и господата предприеха крайни мерки, взеха чувалите и почнаха да разпъват мрежите. Как става самото разпъване. Единия от бракотата се качва на моста и пуска въже, на което другия брако който е под моста завързва единия край на мрежата и започва разпъване по протежението на моста.
На мен това ми беше напълно достатъчно за да задоволи моето любопитство. Запалих колата и тръгнах. Веднага след като се качих на пътя се замислих, да се обадя ли, или да не се обадя. Викам си, кой ще дойде по това време да се разправя с някакви си бракониери, но миг след това реших че в крайна сметка това е граждански дълг, който всеки съвестен гражданин трябва да изпълни. Набрах 112 и подадох сигнал. За първи път през живота си подавам сигнал за бракониери и нямате си на представа какво душевно удовлетворение получих след като затворих телефона.
slavqnin1
новобранец
новобранец

Мнение от slavqnin1 »

Браво,колега!
Аватар
kami.59
новобранец
новобранец

Мнение от kami.59 »

НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ПРЕЗ 20015..Някои знаели нещо са яз.АВРЕН паничката.
Невероятно, но факт хванах я с ръце!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”