Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Добър ден колеги.Утре смятам да отида до яз.Волуяк,може ли някаква информация за него.
-
- научил се да хвърля
Дребна каракуда основно на бял, торенDOK7ORA написа:Добър ден колеги.Утре смятам да отида до яз.Волуяк,може ли някаква информация за него.
Последно промяна от Dzambok на Чет Авг 29, 2013 1:00 pm, променено общо 1 път.
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
Загуба на време ако питаш мен, цял ден да стоиш за 10-ина дребни каракудки, мърсотия и мизерия...DOK7ORA написа:Добър ден колеги.Утре смятам да отида до яз.Волуяк,може ли някаква информация за него.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
За колко време за да знам какво да пиша?ogi_peugeot написа:МОДЕРИРАНО!!!
При следващ такъв пост излизаш в почивка!
Малко инфо за условията на язовир Хераково? Мисля в събота да го посетя.
- Bandoleros
- новобранец
Здравейте, искам да попитам за водоеми около София за мирни риби. Ще ловя с 6м директен риби до 1 кг уклей, червеноперки, каракуди, платики и др.
Благодаря предварително.

-
- разбира нещата
Софийските баластриери-Челопечене,Богров и др.Преди около месец се учудих какви огромни каракуди вадеше един човек на Богров.Всички бяха по над половин кило.Има и много уклей.Платики много вадят на Челопечене.УспехBandoleros написа:Здравейте, искам да попитам за водоеми около София за мирни риби. Ще ловя с 6м директен риби до 1 кг уклей, червеноперки, каракуди, платики и др.Благодаря предварително.
-
- новобранец
Здравейте, искам да попитам на Панчарево какво излиза от към стената
С хубава захранка и регулярно хранене излизат хубави бабушки, а вече влизаме и в сезона на бонусите. Стръв бял, жито, царевица.ivansmolichki написа:Здравейте, искам да попитам на Панчарево какво излиза от към стената
Здравейте колеги, дайте инфо за яз. Искър?

Кратък очерк за язовир Хераково. 10лв. за пръчка, втората 5лв. Рибата се активизира около 10ч. Ловят се много каракуди средна хубост на царевичка. Шарана е по-скоро епизодичен и предимно навътре. Пълно е с толостолоб и пре слънчево време се пече отгоре. Хубаво е да се приготвите сериозно за шаран, и да се вземете торба с късмет.
-
- разбира нещата
Колега,колко са големи толстолобите?Holly написа:Кратък очерк за язовир Хераково. 10лв. за пръчка, втората 5лв. Рибата се активизира около 10ч. Ловят се много каракуди средна хубост на царевичка. Шарана е по-скоро епизодичен и предимно навътре. Пълно е с толостолоб и пре слънчево време се пече отгоре. Хубаво е да се приготвите сериозно за шаран, и да се вземете торба с късмет.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Тревожна информация в Уикипедия за водоема при Челопечене: "тежки метали"!??
Дали и доколко е истина?... Ако наистина има такива метали, какви са и какъв им е произхода?... Предполагам, че някъде може да се получи официална информация дали наистина има тежки метали там...
"Трябва да се знае, че Челопеченското езеро и останалите Челопеченски гьолове са замърсени с тежки метали." ( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0% ... 1%80%D0%BE )

Дали и доколко е истина?... Ако наистина има такива метали, какви са и какъв им е произхода?... Предполагам, че някъде може да се получи официална информация дали наистина има тежки метали там...
"Трябва да се знае, че Челопеченското езеро и останалите Челопеченски гьолове са замърсени с тежки метали." ( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0% ... 1%80%D0%BE )
Ами да, много назад в темата имаше постове на колеги, които споменаха, че риба от там не взимат за консумация поради точно този факт.refab написа:Тревожна информация в Уикипедия за водоема при Челопечене: "тежки метали"!??![]()
![]()
На мен ми стана интересно и погледнах позоваванията в тази статия от Уикипедия

Та ако ти се чете виж Доклад за ОВОС на Общ Устройствен план на гр. София и Столична Община страници от 41 до 43. Щом почвите са замърсени над допустимия праг, какво остава за водата в баластриерата......

-
- разбира нещата
Тя рибата от там може да се яде но после има вероятност да ви хващат металдетекторите на летището или в съда.А може и да светне някой.....