Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
ха,ха YCO пак си далече от истината.. на бавен джиг не се ловят 100-200-300 кг риби - за тех си требе други такъми и друг начин на риболов.. бавния джиг е за малки риби около 15-20 до 30 кг - бебета туни / каквато колегата е уловил по Гръцко/ ,кинг фиш,снапер,кахауай,тревалии , бебета акули и др. не че не си зор да се извадят с тези малки макарички /м/у другото Окумата металоида е много добро макаре /а иначе аз мноооого добре знам колко бързо и колко далече бяга туната или мерлина......
Май за това беше спора, та да не го изместваме...много...xoxo написа:Не знам каква е точно техниката която колегата Троли нарича "Но- стик" но откакто навлезна бавния вертикален джиг - използват се малки железа 100-150 гр и за да им се даде игра на това желязо въдицата трябва да е мека и с параболична акция. И когато се закачи риба въдицата излиза от играта - насочва се по конеца и се работи само с макарата .. е макарата трябва да е достатъчно мощна с перфектен и регулиран драг. Въдицата не се ползва за измаряне на рибока и за докарване до лодката - работи се само с макарата.

Краси, ти така ли го вади....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Та вържи най-накрая една 5 литрова туба с вода, като хората и вдигни я от 4-5 m, а не от 100m с въдицата, като отвес, както му си е реда, а не бири-мири и пусни едно нормално клипче от 2-3 м поне, за да краднем стойката на ностик-а технологията..
...Щом не си го направил, означава, че не става явно и напазно се зъбиш, щото ако на мен ми го кажат, че нещо не става го пробвам и казвам, наистина не става, а не ви замервам с БГ-алабализми от 101 нощ.. 

Правете разлика между мутиплициране и редукция. Когато имате умножение над единица имате мултипликатор, тоест ако приложите еднаква сила и рамо на колата и маховика и, получавате съответната мощност, както и при редукцията, която е под единица. Та изводите си ги направете сами, щoто механиката е безмилостна.
Тука съм писал малко по-подробно,ако някой го е интеристе..
..,знам, че на половината, които го прочетат пак няма да им е ясно, ама кво ми пука...
https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =5&t=10355

https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =5&t=10355

-
- сериозен играч
Мисля, че от поче спорове и нападки няма нужда.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Мир да има само...
, ....амааа много ми е интересно, някой с такава макаричка да да извади 5 литра отвес от 4-ят етаж....
Иначе Фин-Нор Сантяго модел SA130 с предавателно число 1:1.1 -табуретката...
ще го направи.....и то с лекота...
, е пак зор ще има, ама щом е св. Яго, кво да правим... 

Иначе Фин-Нор Сантяго модел SA130 с предавателно число 1:1.1 -табуретката...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тази техника се нарича "Но-стик" и Троли от 10 години я практикува,та добре си се сетил да додеш на мойто!KRASSI написа: С тази техника и ултра лайт въдици често удрят големи риби, които се вадят с мощта на макарата.

Последно промяна от Troli Rapala на Сря Юли 19, 2017 10:50 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Красив,мое да си дълъг и голем,но от към макари съм по-надарен и Бик за разплод би ми завидял!
Га стигнеш до извора в оборудването-Щатите,вече ще е късно!
Още си на Локума и Шибано,та дълъг път те чека!Като при "Но-стик"!

Колега YCO разбира се че няма да правя тъпи тестове на макарите си - който практикува бавен вертикален джиг и ползва тези малки макарета знае на какво са способни. Друго ми е интересно - в Индонезия,Млаизия Тайван ловят сома изключително на бавен вертикален джиг и разните му разновидности като Кабура,ботом рънер,гразхопъра и др. Говорил съм с много от местните и те казват че сома вече не ще да се лови на жива стръв,воблери на тролинг а само на слоу джиг..В България не съм чул още някой така да лови сом - или не се знае каква е техниката и как се ползва или ако знае не иска да го споделя този резултатен начин за риболов на сом... но все пак тези страни там са много години напред в риболова на сом...
Гледам че на някои места в Европа вече е популярен начин за риболов на сом ...НО не и в БГ
https://youtu.be/ZJAOO4ZkX0k
Гледам че на някои места в Европа вече е популярен начин за риболов на сом ...НО не и в БГ
https://youtu.be/ZJAOO4ZkX0k
-
- сериозен играч
Тролка, въдицата се сваля ПОЧТИ вертикално само за да работи със задната си здрава част и да не бъде счупена от по-големи риби но въпреки това остава част от нея да работи като амортисьор на бързи и тежки удъри . Това се прави от всеки кадърен риболовец при вадене на едра риба с лайт такъм. Всеки НЕкадърен държи въдицата на 90 градуса или я сваля НАЦЯЛО. Като резултата от това най-често е - при първия най-вероятно се чупи въдицата а при втория рибата или къса или изправя куките . Но нито единия нито другия държат въдицата си над главата като теб
Предполагам НИКОГА не си пипал в ръка подобна въдица и НИКОГА не си практикувал този метод.
Единственото което умееш е да критикуваш с доводи извадени явно не от практиката си а от задника си.
Все още не мога да реша да те метна с котвата на 1000м или с тез сини очички да те оставя на някой турски остров.

Предполагам НИКОГА не си пипал в ръка подобна въдица и НИКОГА не си практикувал този метод.
Единственото което умееш е да критикуваш с доводи извадени явно не от практиката си а от задника си.
Все още не мога да реша да те метна с котвата на 1000м или с тез сини очички да те оставя на някой турски остров.
Последно промяна от KRASSI на Чет Юли 20, 2017 8:08 am, променено общо 1 път.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Колега Краси абсолютно съм съгласен с теб - само който не е ползвал въдици и макари за бавен джиг може да твърди обратно или всякакви други дивотии исмикани от пръсти. Аз имам няколко въдици за бавен джиг - поради многото ми години и малкото сили вече за други начини на риболов , напследък ползвам само бавен вертикален джиг - а и с електрическата макара си е голям рахат. Чудно ми защо не си ползал бавен джиг за сомове?
-
- сериозен играч
Защото както виждаш ги ловят в ямите по реките а нашите ями са пълни с лайна а не със сомове.
Октопода който ползваме има почти същата идея просто по стационарна.
Октопода който ползваме има почти същата идея просто по стационарна.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Краси вярно че жълтурите ги ловят по реки най малко колкото Дунава големи.. а иначе много точно и вярно си го описал на колегата Троли за въдиците и начина на риболов за бавен джиг.. можи би все пак да опиташ на някои язовир.. кой знае... ония вместо нашенския кльонк тропат с едни бамбук отрязан някак си косо за да дразнят сома.. това го знам точно защото съм бил един път с местен рибар на сомове в Тайланд.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Красив,точно на мен да обясняваш техниката на вадене "Но-стик" или "Слоу джиг", малко ми е смешно!KRASSI написа:Тролка, въдицата ......

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Юли 20, 2017 9:25 am, променено общо 1 път.
предполагам, че така се вади ...