Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Христо Рангелов »

Вас ви е лесно днеска - планирате си почивката..
Аз преинсталирам компютри, инсталирам ъпдейти, тегля програми , антивирусни..
Тия хора са за убиване дето са измислили вирусите...
"The more you know, the less you carry"
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Христо Рангелов написа:Вас ви е лесно днеска - планирате си почивката..
Аз преинсталирам компютри..............
Ми що се занимаваш с глупости - я навличай дрешките и тичай подир момите,че ша дойде време да чукаш само клавиатурата :D Кат са разгорещиш с някоя мома емоционален ли си - демек викаш ли :roll:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Митев написа:Ич та няма брат за сто кинта на ден , си цар при мене :drinkers:
Албена ти е на 3 кил
...ъъъ...к'во беше....Кранево? :roll: :mrgreen:

Иначе ето малко от нета за Турция:

Илюзията за почивка в Турция

Ако решите да пътувате в Турция, дори вече да сте били там като мен, внимателно проучете хотела, който сте избрали!

В никакъв случай не избирайте хотел GREEN HEEL BAY HV в Алания (района на Анталия) или оставям на Вас да изберете:
малък, мръсен плаж;
изключително ограничен избор за системата "всичко включено"
сервиз в пластмасови чаши, които се "мият" в съмнителни машини;
нелюбезен персонал, който непрекъснато те гледа в ръцете за бакшиш;
море от пияни рускини и руснаци, от които не можеш да се добереш нито до храна, нито до напитки;
ресторант без климатик (топиш се в собствен сос);
ниско качество и ограничен асортимент на храната;
никаква възможност да си поръчаш свястно питие (дори и срещу заплащане) - просто нямат;
да не говорим за хигиена...
поемате голям риск на 45-градосова жега да не ви работи я климатика, я хладилника и др., и др., и др.

Ето и Гърция:

Обран и изхвърлен от хотел Ева (Орнос, Миконос), Гърция

Хотелските крадци работят денонощно
Казвам се Владимир Лалов. Работя като стажант по маркетинг в чешка компания. Лятото на 2009 г. ще остане незабравимо за мен - в най-лошия възможен смисъл. Вместо заслужена почивка на гостоприемен и безопасен остров, бях принуден да изживея кошмарни мигове на безпомощност и ужас. И въпреки че някои мои познати, както и гръцките полицаи, ми препоръчаха да се опитам да забравя всичко, защото съм имал късмет и "можело да бъде много по-лошо", аз не искам да забравям. Най-малкото защото и на други нищо неподозиращи туристи може да им се случи същото, което се случи на мен.

На 26 юли т.г. заминах на почивка на остров Миконос, Гърция. Отседнахме в хотел Ева. Собствениците на 4* хотел - Ева и Йоргос Кукас, ни съобщиха неохотнo, че има кражби в хотела, когато туристите не са в стаите си. Затова, когато на другата сутрин отидохме на плаж, освен плажните кърпи, ние взехме и парите и документите си. Същия ден изтеглих пари от банкомат, за да мога да си платя следващите нощувки. Лятото в Гърция е доста горещо, затова решихме да оставим прозореца отворен за през нощта. Когато на другата сутрин се събудих, открих с ужас, че не само през деня в този хотел се краде.

Телефонът и портмонето ми липсваха. На терасата бяха разпилени част от документите ни. След като първоначалният ни шок отмина, отидохме да съобщим на собствениците на хотела. Преди да кажем и дума, собственикът хвърли на плота на рецепцията празното ми портмоне, обяснявайки тихо на гръцки, че го е намерил на двора, докато чистел.

Той не се беше обадил в полицията, нито пък беше дошъл да провери дали сме още (живи) в стаята си. Разбрахме, че още една стая е била обрана тази нощ.

Въпреки опитите ни да проведем разговора на английски, той продължи да говори на гръцки, за да не разберат пристигащите гости на хотела какво се случва.

След като го помолих да се обади в полицията или поне да ни закара дотам, той "любезно" ми предложи да си платим на такси и да отидем сами. Трябваше да му припомня, че са ми откраднати парите - на практика всичките ми спестявания...

В 10 часа бяхме вече в полицията. Обяснихме какво се е случило, но въпреки настояванията ни разпитващият ни полицай отказа да ни съобщи името си или да ни даде копие/номер на полицейския протокол, който подписах. В хотел Ева вече не бяхме желани гости... Успях само да се обадя до България, за да обясня на близките ми какво се е случило. Прибрах се след едно денонощие пътуване към дома - време, в което те нямаха никаква връзка с мен.

Не очаквам да ми бъдат възстановени материалните загуби, нито пък г-н Кукис може да компенсира емоционалните щети на две български семейства. Но бъдещите гости на хотел Ева е добре да знаят, че ако им се случи нещо подобно, не могат да разчитат на ефективно съдействие, нито от страна на собственика, нито от страна на полицията.

Въпреки, че имам медицинко уверение от лекар, както и полицейски протокол, не възнамерявам да съдя хотела, поради липсата на финанси, време и нерви. Затова реших да организирам една кампания: http://www.youtube.com/watch?v=EsGnsSksybs

Всеки човек, който кликне на горепосочения линк и прочете информацията:

Помага на тази информация да се позиционира по-напред в световните интернет търсачки.
Помага повече хора да научат за случилото се и така могат да се предпазят.
Апелира към хората да последват примера ми, така че следващия път да може да отидем на по-безопасна и по-приятна почивка.
Не оставайте безразлични и кажете на приятел.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Teo 62 написа: Ми що се занимаваш с глупости - я навличай дрешките и тичай подир момите,че ша дойде време да чукаш само клавиатурата :D Кат са разгорещиш с някоя мома емоционален ли си - демек викаш ли :roll:
Викам, ама други хора не викам.. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Христо Рангелов написа:
Викам, ама други хора не викам.. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Нахитря и ти - кой с къф се събере :mrgreen:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:...Иначе ето малко от нета...
:lol: :lol: :lol: То тука тия неща много по-чести от упоменатите дестинации бре Кире :lol: :lol: :lol: Не случайно ти препоръчвам онези двата хотела , изпитано , дъ фърст . На първият инклузива е най-добрият в околовръст , а по принцип турският такъв е много читав . Единствен недостатък е че кат напъплиш по-навътре в морето е каманяк . Вторият е почти чисто нов и нема забележки по нищо освен че е по-скъп . Съпоставка почивка в Турция или Гърция , аз лично предпочитам Турция . Комшийте гледат да ти уйдисат на всека прищевка докато доста от гърчолете са доста надменни копелета кога разберат че си българин . Един сервитьор в петзвезден хотел на Палария Катерини щеше да си изяде шамарите от моя милост баш за това му държане , но му се размина с подсмърчане при управителя на хотела :twisted: Нали сме "цивилизовани" :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Христо Рангелов написа:.... тегля програми , антивирусни..
Павката нали ти каза коя антивирусна да си сложиш :arrow: http://windows.microsoft.com/bg-bg/wind ... s-download ,слушай"старите пушки "!? :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Teo 62 написа: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Нахитря и ти - кой с къф се събере :mrgreen:
Ко да прайш, адаптация.. :lol:

Иначе за Турция чувам , че било хубаво...
Във въздуха се носела доста българска реч, във всеки хотел, магазин или друго обществено място имало поне 1 човек, който знаел български , и всички било на 6 по хотелите..
:)
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Телескоп написа:
Христо Рангелов написа:.... тегля програми , антивирусни..
Павката нали ти каза коя антивирусна да си сложиш :arrow: http://windows.microsoft.com/bg-bg/wind ... s-download ,слушай"старите пушки "!? :D
Джама не е оригинален, а тази програма е само за оригинален ;)

В пакета на лаптопа има една Trend Micro Internet Security ;)
Четох за нея, отзивите са добри, и нея ще оставя :)
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...доста от гърчолете са доста надменни копелета кога разберат че си българин ....

Бе то в БГ-то има курорти, къде бугарина го не бръснат за крива слива... :evil: ...напрао да ти се отще да одиш къде и да е....шъ зема си напраа един сейн куту ората, та да си се плицикам на воля цяло лято... :roll: ....даже мое му ръгнем и пясък и сол у водата, та да стане баш като на морето. :mrgreen:

Някой ден шъ ида у Малага, некфо ми е легнала на сърцето таа посока, па и в Спанята не съм бил досега...

А иначе тфа лято явно па ще е на Албена....само малко да ми премине яда и да свикна с идеята за цената. :lol:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

GODzillata написа:.....А иначе тфа лято явно па ще е на Албена....само малко да ми премине яда и да свикна с идеята за цената. :lol:
Кире,ти до тогава с мрежаренето ще си изкарал доста кинти! :wink:
Не се прави на "ощипан",като замяташ ония мити мрежи,завладяваш рибната борса и за нула време си милионерче!!! :mrgreen: :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Жореееееееее, кофтито е, че ся ми искат кинтите, а някак си ми е трудно на тъмно да наддавам, не знам ко шъ стани с риболова, не знам цеха как ще е тфа лято....все неизвестни пред мен....и все дилеми...дъл да фърля 3 бона за 1 седмица за море или да си ги кутам за зимата за ток, или па за лодка, или па за басейн.... :roll: ....да не говорим, че бих направил вътрешна изолация на апартамента, външна на къщата и т.н., ако имах едни 200 бимберици под ръка, нямаше да се замислям така, ама...
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Телескоп написа: .
Не се прави на "ощипан",като замяташ ония мити мрежи,завладяваш рибната борса и за нула време си милионерче!!! :mrgreen: :D
1160.jpg
и по далеч ша стигне - внос - износ :D След време ша четем - ша ходя до коригирам цените на хотелите си в Албена :mrgreen:
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

От няколко дена се облизвах по едни картофки от кулинарната тема и днеска ги хапнах - уникат!!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Христо Рангелов написа:От няколко дена се облизвах по едни картофки от кулинарната тема и днеска ги хапнах - уникат!!
Ма друго си е да ги хапнеш в таз пицария.Забележи и името - на кой ли е :roll:
1416829_m.jpeg
Заключено

Обратно към “Разни”