Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
Re: Риболов на Толстолоб
Щом не ви се задържа захранката на пружината, опитайте като я поставите в торбичка с подходяща големина на отворите. Така ще можете да експериментирате с всякакви захранки.
Хора а има ли някакво значение от цвета на куките (бели или черни) аз от долу слагам само по една тройка. Понеже бичето има големи очи и може би зрението му е доста добро, та след като се лови на такава малка дълбочина и когато рибата мине покрай облака куката няма ли да блесне под спектърът на светлината и да уплаши рибата 

Как ти се струва засмукана кука 4 нулиSparto написа:Хора а има ли някакво значение от цвета на куките (бели или черни) аз от долу слагам само по една тройка. Понеже бичето има големи очи и може би зрението му е доста добро, та след като се лови на такава малка дълбочина и когато рибата мине покрай облака куката няма ли да блесне под спектърът на светлината и да уплаши рибата

- nikolaiiliew
- сериозен играч
kasabinho написа:Как ти се струва засмукана кука 4 нулиSparto написа:Хора а има ли някакво значение от цвета на куките (бели или черни) аз от долу слагам само по една тройка. Понеже бичето има големи очи и може би зрението му е доста добро, та след като се лови на такава малка дълбочина и когато рибата мине покрай облака куката няма ли да блесне под спектърът на светлината и да уплаши рибата.

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Sparto написа:Хора а има ли някакво значение от цвета на куките (бели или черни) аз от долу слагам само по една тройка. Понеже бичето има големи очи и може би зрението му е доста добро, та след като се лови на такава малка дълбочина и когато рибата мине покрай облака куката няма ли да блесне под спектърът на светлината и да уплаши рибата

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Никога не съм практикувал този рибилов , НО вчера баща ми звъни да ми покаже нещо....гледам чисти един толстолоб над 7-8кг. и при червата му подскача една каракудка с размер за стръв за щука....Ха сега хищник ли е понякога толстолобът ?!
MILF - Man, I love fishing !
- vasko8008
- научил се да хвърля
Темата е позамряла и нормално все пак сме зима!!!
Да споделя и аз част от моя опит.За да ловим толстолоб първо трябва да знаем откъде минава той(както са писали много колеги в темата)Ако го знаем къде е добре.Обаче ако ще го ловим на непознат водоем бих ви препоръчал да застанете на стената.Идея си нямам защо толкова много обича да се върти там.Обиколил съм бая язовири и най-добрите ми резултати са именно на стената на язовира.
Аз го ловя по два начина на тапа или дъно.На тапа ловя когато съм на стената.Слагам голяма тапа 100 гр. под нея пружината и под пружината една кука номер 1,2 или 3 зависи от модела на самата кука.Над тапата слагам олово което да не и позволява да я мести вятъра(над оловото има стопер който отговаря на дълбочината на мястото на което ще ловим).Интересното и това което не съм чел в темата е закрепянето на оловото.Много от колегите слагат оливетка директно към основната линия(това е най-простият вариант) НО на стената има много камъни и много често оловото влиза между тях.По този начин късаме не само монтажа но много често и рибата си заминава.Затова аз връзвам оловото на 30 сантиметра тънко жило.На другият край на жилото връзвам малко вирбелче.Това вирбелче монтирам над тапата на основната линия заедно с оловото.По този начин дори и да се закачи ще скъсаме само оловото без монтажа.След като всичко това е готово остава само да се хвърли и от време на време да се подхранва около тапата.Ето и някой спомен с толстолоб
Да споделя и аз част от моя опит.За да ловим толстолоб първо трябва да знаем откъде минава той(както са писали много колеги в темата)Ако го знаем къде е добре.Обаче ако ще го ловим на непознат водоем бих ви препоръчал да застанете на стената.Идея си нямам защо толкова много обича да се върти там.Обиколил съм бая язовири и най-добрите ми резултати са именно на стената на язовира.
Аз го ловя по два начина на тапа или дъно.На тапа ловя когато съм на стената.Слагам голяма тапа 100 гр. под нея пружината и под пружината една кука номер 1,2 или 3 зависи от модела на самата кука.Над тапата слагам олово което да не и позволява да я мести вятъра(над оловото има стопер който отговаря на дълбочината на мястото на което ще ловим).Интересното и това което не съм чел в темата е закрепянето на оловото.Много от колегите слагат оливетка директно към основната линия(това е най-простият вариант) НО на стената има много камъни и много често оловото влиза между тях.По този начин късаме не само монтажа но много често и рибата си заминава.Затова аз връзвам оловото на 30 сантиметра тънко жило.На другият край на жилото връзвам малко вирбелче.Това вирбелче монтирам над тапата на основната линия заедно с оловото.По този начин дори и да се закачи ще скъсаме само оловото без монтажа.След като всичко това е готово остава само да се хвърли и от време на време да се подхранва около тапата.Ето и някой спомен с толстолоб
- Прикачени файлове
-
- От 9 часа сутринта до към 15 часа.Рибата е в лодката защото шефа на язовира я искаше за продан а не му се пускаха мрежи
- 309833_111066515666156_1677351064_n.jpg (88.48 KiB) Преглеждано 1460 пъти
-
- Ето ме и мен
- 308891_111066078999533_455279174_n.jpg (60.19 KiB) Преглеждано 1460 пъти
-
- И напълно начинаещ риболовец може да хване голяма риба.Когато му е обяснено как и с настроен добре аванс.Този тежи около 6 кила и е уловен с жило 0.25
- 317336_111066432332831_281594673_n.jpg (80.9 KiB) Преглеждано 1460 пъти
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хубав летен спомен! Супер сте си изкарали. Между другото кой е тоя язовир?vasko8008 написа:Темата е позамряла и нормално все пак сме зима!!!
здравейте прочетох всичко направих монтажа с тапа и хванах един 6кг. Но имам един въпрос кога се эасича когато се потопи плувката или като эапочне да подскача.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Като побегне,даже засичането не е много желателно,тъй като можеш да му откъснеш джуките при по силна подсечка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- super_snake
- научил се да хвърля
Точно обратнотоД.Граховски написа:Като побегне,даже засичането не е много желателно,тъй като можеш да му откъснеш джуките при по силна подсечка.

Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Знам,че не тук мястото,но около Пловдив къде за толупи?
Когато отсечем и последното дърво,когато убием и последното животно,когато хванем и последната риба ще разберем,че камъните не се ядат
-
- разбира нещата
Ъп на темата,че дойде толупското време за риболов!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Така днес бях на Добри Дял Търновско за шаран .... Досега не съм виждал рибата да играе толко и по точно шараните и най вече толупите... когато мятах те се стряскаха и плискаха и то и то близо на около 25 метра ... Да метна пет портокала по малко ше плисне... И това беше постоянно...Когато е тихо се вижда как самата риба плува,виждат й се перките и как бавно плува..Оттова което видях има много толупи и никой не се бил пробвал до сега там чух от собственика...Поне едно време като напече и и едно кученце около мене се въртеше и викам я да стана да го погаля то и без тва не кълве
... и гледам отлявата ми страна на мястото където ловях на около 10-тина метра толупи по 4-5 е така застанали като колчета в водата и устите им нагоре и дишат... тръгнах едва ли не да им пухав в устата куката ама не стана... Та така след дъждовете,във вторник мисля пак да отида и да пробвам за толуп... Става ли примерно на пружината да се сложи в средата качамак който не се разпада и около него рехава захранка ? А само качамак става ли ? И дали може в захранката да добавя хляб..Става по лепкава и се държи повече на пружината...и другия ми въпрос е вие от кои захранки взимата-кой марка и какъв вкус или за какво

- vasko8008
- научил се да хвърля
Не слагай качамак изобщо. Идеята е захранката да е рехава и да пада. Добро време за пълното и падане е от 30 минутки до към час. Няма ли какво да пада от пружината няма и толстолоб. Захранката трябва да е ситна и да прави облак. Марката не е от голямо значение. Аз лично ползвам на Филстар: ягода с коноп и тази на която си пише че е за толстолоб. И пиши какво е станало