Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сом на тролинг

Мнение от Troli Rapala »

Е,ми ЛовЧо чуй един лаф! :idea: "Пази боже,сляпо да прогледне"! :D Маги ме ядосва,щот ти отговори много по-интелигентно от мен! :D Всяка дума,която съм написал тук през годините е на базата на МОЯТ опит и нищо повече!Ма явно на едни преча,па на други помагам=нема угодия! :oops: Тези,които ми имат доверие,ще се снабдят с моя първи фаворит-Перч.ЛоВчо,къде спеше,като си говорех с Отчето?Та там споделих,че първите три сома на тролинг ги фанах на Пясъчник за 2-часа,като първият го изпуснах с болка в ръката и си рязах месото за да извадя тройката! :wink: Бях с два еднакви воблера с различни цветове,но и трите удара бяха на единият воблер с цвят-Перч!На следващата година,праснах най-големият 158см.,пак на Перч!Но ти понеже нямаш ни една риба на тролинг,па било то и сом си тръгнал да се бъзикаш със старото куче! :D Ако бехме у казармата,щех да те скъсам от юркане,НОВОловоБРАНЕЦО! :D :drinkers:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Абе че се спукам от смех бе, :D кога съм казвал ,че лъжеш за нещо,и не споделяш ВСИЧКО ,ОТ ТВОЯ ОПИТ И ЗНАНИЕ..... Както казах ,в самото начало на моето включване в тази тема,това не-е моят тип риболов,не че нямам уловена щука на тролинг ,ма тва не го считам за успех.Имам чувството ,че с 'Хари Потер' сте братя :D Само вие ми редите за цветове,ама лошо нема. :drinkers: На който му е густо да си гледка цветовете,нека си ги гледка,и да си ги реди по олтарите и коледните дръвчета,защото цветовете са създадени за това,да радват човешкото око,а не сомското :wink: Когато се перчеше с ''перча'' преди години,не съм спал.От самото начало на създаването на сайта винаги съм бил тук. :wink: Просто елементарните разсъждения,на Отчето и твоите фантазии,не ми правеха впечетление ,за да се включа в дадена тема. :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Големите сомове,не-винаги са се ловят ,в големите дълбочини,та било то и при тролинг :wink: :!: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ивак,аз също съм Алекс!Но,повярвай ми мога да изпиша неколко страници за Рапала,за да разбереш,че оригинала има същественни предимства!Естественно,че на много марки и имитации ще удари,но оригиналът ти дава предимство.Знам историята и не я забравям.Нямам нищо против други марки,но погледни реално:Мечкуевски,Жоро-златаря,Старчето,пичовете от Пловдив изобщо не мога да им хвана бройката! :D Има само едно нещо,което да ги свърже и това е воблер-Рапала с,който са треснали голям сом.И аз съм същият,те ще разберат кво искам да им кажа! :wink: При мене има един основен факт,на тролинг за сом,най-големият ми удари на костурче 7см.-2часа вадене на 16 април.На кльонк,най-големият 155см. ми удари на костур и го вадих 30-40 минути с 50лбр. гьостерица в тъмното,сам и си беше страшно,така те натиска,че не знаеш къде се намираш!Тия новите модели са доста странни,освен че не са "кръстени" на мен,са и доста четвъртити,тракащи и балсови!Има хляб в тях,това мога да кажа.Толко са ми знанията,толко помагам.Моля,некой ако има успех,просто да каже! :idea: Платих ги на 10$,парчето и с доставката излиза по-скъпо от тука.Единственното ми предимство е,че ще ги пробвам по-рано! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Лово-испанецо,ти си от друга губерня! :D Знам,как са нещата при вас или у Франсето!Там сомовете са изкуственно развъдени преди години и освен това се въдят у реки в които нема дълбочини 40-100 метра!Ти понял?Вот,ето разлика между нами! :D Тука сомовете по Арда са от хиляди години и легенди има преди да се направи яз.Ивайловград!Представи си след това,кви сомове,естественно достигнали до 100кила има у него?И не са фащани и пускани по 100пъти и следователно са 100 пъти по-диви и борбенни от испано-говорящите! :D За тех Краси,мое да разкаже,щот си падам,а и ми се падат от по-дребните!За цвета на воблера си залагам ташонките,че е определящ за успеха! :D Шад-рапа е куха лейка и вибрациите са му минимални,ма колко сома е извадил,аре обясни го с твоята теорийка,без цвят! :wink: :drinkers:Рибите са кьорави и тъпи! :shock: Да,ама НЕ! :wink:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Aйдееее па почнааме с легендите. :lol: Тая нощ, май ще сънувам чудовищата от Арда,ако се събудя на сутринта,и косите не-са ми побелеле,ще дам курбан,пу..пу..пу..:shock: Абе Троли я ми кажи,Рапала да не-е създаден специално за сомовете у БГ-то..А.. :roll: Ловкат си се сомове по целата Европа,МА НЕ САМО НА РАПАЛА. :wink:Тва исках да обясня,тва че си фанал сите сомовове на Рапала,е щото не си ''упорствал'' на друго.Чул си ,прочел си ,видял си,че хората по европа ловят на Рапала,и адееее и аз ще съм на Рапала.Ми нали сам каза ,че сомовете по Франсето,Испането,ГФР-то и ето..ето :D ,са изкуствено създадени,и немат нищо общо с нашенската порода сомове.Да ама тея есперанто-говорящите сомове,думкат в 80%от случаите на Рапала,значи не са чак толкова различни ,май-една макя ги е раждала :D :drinkers: Около 90% от риболовците,тролещи,или прктикуващи спининг,ловят на Рапала,щото преди няколко години,нямаше толкова голям избор на воблери.Монопол,реклама и тва е ,нищо друго. Хорицата посвикнаха и като фанат по некое соме,иди им разправяй,че земята е кръгла ,и се върти. :D :drinkers: Та пак повтарям не -е моя тип риболов ,но-мога да разкажа доста неща,видяни,и споделени ,от колеги Испанци,които си тролят по реката.През деня излизат малките печлигари.През ноща по време на пълнолуние,всичко се вижда идеално,и тогава .............. ае друг път,че стана късно :drinkers:

Тролка, рибите не са кьорави и тъпи.Ако бяха -щеха да се кюскат една в друга ,щяха да си счупат кратуните в скалите или подводните дървета,в тъмната река или язовир,през ноща.Или щом е тъмно и не се виждат цветове,всичко що е риба спи.Ти кажи ЧЕ ЯЗЕ НЕМОЕМ ДА СЕ СЕТИМ. :roll: :D :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Лово,рибите нито са тъпи,нито са умни те са си просто риби :idea: Движат се от инстинкти и използват всичките си сетива за да оцелеят. Когато ти изплющят шамар има ли значение дали са те видяли,чули или подушили след като са ти зачервили врата :lol: Всичко е според конкретната ситуация,затова и имат толкова различни сетива :wink: Анадъмо :lol:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

:D :D :D Вълшебник,глей са кви ги дробиш пак :roll: Ви е с РапалЧУК :D или неможете ,или не искате да да вденете ,за кво иде реч.Вземи прочети Рибното букварче на Беронката-некой работи може и да ти са от полза. :wink: :lol:
magiosnika--- написа:Движат се от инстинкти и използват всичките си сетива за да оцелеят
magiosnika--- написа: Всичко е според конкретната ситуация,затова и имат толкова различни сетива
Сега,след като си написал тези толкова поучителни слова ,е редно да си зададеш и въпроса:-Кои видове хищни рибоци,се хранят през деня,и кои през ноща,и съответно на какви свои сетива разчитат. При троленето,това е от изключителна важност,щото не искаме да си говорим за случайности,нали? :wink:
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Ми да взема да се изокам и язе относно цветовете!Та Бай Стояне,цвета поне за мен си е от значение при тролинг и в това съм се убедил доста пъти,ще ти дам един пример,тролим си на Кърджали и колегата залага на едно Бъркли,аз имам цялата серия на тази фирма,но без този цвят който ползва той,та.............пускаме три въдици,трите на въпросната примамка,но в различен цвят!През целия ден удряше само и единственно на разцветката която липсваше в моя куфар,защо?Нали големината,вибрацийте са еднакви,ха сега ме убеждавай,че аджеба цвета е без значение!Въпреки доста нашумялата хипотеза,че сомовете едва ли не недовиждали а се ориентирали само по вибрации и тем подобни,аз съм на противоположното мнение,смятам,че си вижда и то доста добре!Те и малко видео от вашия край :arrow:
http://www.youtube.com/watch?v=yoRNAkZBT7U
Найстина,в каталозите на фирмите които произвеждат примамки има и доста брак,но примамка която не би ти послужила на Искър никога,на Пясъка може да си ловка и обратното!Има и модели и разцветки които ловят само рибета като нас,но човешкото око е ненаситно! :wink: Тролка,новите модели на които си станал кръсник :D не ми вдъхват много доверие,но само практиката ще покаже доколко и къде ще бъдат ефективни,аз съм на друга схема този сезон,ще си бачкам на доказани модели,но в различни разцветки!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Пак зафанахте да са повтаряте, Узуне, значи по твойта логика закачам един съвършено друг воблер, НО от уловистия цвят и пак съм шампион така ли? Че цвета има значение е ясно, но докато стигнеш до там требе да уцелиш доста други условия. Тролка ще се радвам за теб, но и ще съм доста учуден, ако се похвалиш с улов на тези нови рапалки през пролетта. Според мен ще дадат резултат след забраната. А, ти си уцели цвета може и да фанеш :D.
Айде да си говорим нещо по-интересно, например кога ще открием сезона, на торлинг или друго, къде, кои ще са първите окъпани воблеретки и тн., къде ще потърсим мустакатия изначално и др.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз бях тръгнал днес за Искъра.Спря ме времето и задръстванията,но утре съм там....сериозно. :wink:
Какво значи откриване на риболова :roll: ......от март започва борбата.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

toshko написа:Узуне, значи по твойта логика закачам един съвършено друг воблер, НО от уловистия цвят и пак съм шампион така ли
Тоше,а защо не?Данеби да откриваме топлата вода тепърва,ке си пуцам на сигоре и те това е! :wink: Сезона смятам да го захващам март месец,ако е рекъл Господ,може да излъжем някоя риба преди забраната!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

yzyna написа:
toshko написа:Узуне, значи по твойта логика закачам един съвършено друг воблер, НО от уловистия цвят и пак съм шампион така ли
Тоше,а защо не?Данеби да откриваме топлата вода тепърва,ке си пуцам на сигоре и те това е! :wink: Сезона смятам да го захващам март месец,ако е рекъл Господ,може да излъжем някоя риба преди забраната!
Ми що купуваш различни модели, вземи си един модел, но с най разнообразни цветове и готово. Лово е прав до някъде, че цветовете предимно улавят рибарите в магазина. Като уцелиш модел-вибрация, размер, скорост, дълбочина чак тогава мое да говорим за цвят.

Аз тролинга бих го започнал през март само, ако има трайни затопляния, иначе от април, но пък от февруари мисля да окъпя силиконите.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Продължавам да мисля,че цвета се вижда.Но и Лово е прав за нощния тролинг.Според мен рибата няма само едно сетиво при ловуване.Значи освен да вижда и чувства.....вибрацията.
Що касае ударите само на този цвят.Те понякога зависят от дистанцията и всичко останало.При кльонкането няма логика да кълве само на една пръчка,където и да е поставена.Всъщност се случва 15 риби да извадиш само на нея.Според мен това е късмет,защото всичко друго е еднакво.Това са суеверия,които влиаят и на мен. :wink:
За различните марки воблери какво да ви кажа......пак опираме до големина,цвят,игра дълбочина.Ще ви дам обаче два примера които могат да ви наведът към размисъл.
Жоро Токов е човека,който прави отвестните блесни за костур и бяла риба.Същия човек,когато хване някоя бяла риба я разпорва за да види какво е яла.После прави блена с размера на червеноперка например и се връща отново там.Успеха му е 10 пъти по-голям.Същия човек откри на Пясъка,че сома на кльонк се лови много по-рядко на едра каракуда.Доста Пловдивчани и генерали го гледаха как само той хваща от целия язовир.На другия ден всички с малки каракуди и успеха не закъснява.
Наблюдавал съм подобни примери и в други водоеми.Понякога предпочита костура и бие все на него.Друг път лапа само каракуда или да кажем уклей.Според мен каквато е моментната храна на рибата и размера и са от изключителна важност.Намирам връзка при воблерите на всички фирми за различната им работливост на всеки водоем. :wink:
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

lovo-бай СТОЯН написа::D :D :D Вълшебник,глей са кви ги дробиш пак :roll: Ви е с РапалЧУК :D или неможете ,или не искате да да вденете ,за кво иде реч.Вземи прочети Рибното букварче на Беронката-некой работи може и да ти са от полза.

Сега,след като си написал тези толкова поучителни слова ,е редно да си зададеш и въпроса:-Кои видове хищни рибоци,се хранят през деня,и кои през ноща,и съответно на какви свои сетива разчитат. При троленето,това е от изключителна важност,щото не искаме да си говорим за случайности,нали? :wink:
Бай Лово, виждам,че си на ти с библейските слова затова ще ти го обясня подобаващо :D Знаеш ли, че и дядо Владика за всеки случай си има х-й :wink: Просто така за всеки случай :D Та и аз така- за всеки случай искам воблеретата да ми са цветни :wink: Да създавам настроение на скучния рибешки свят. Рибките които ловя се хранят и денем и нощем и разчитат на всичко с което ги е дарила майката природа :D За говедарче рибното букварче е достатъчно, ама то след него има още много букваря бе човек :lol: :drinkers:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Мага е прав!За мен освен,че е хубаво да са си цветни,е нужно да се знае дали са "светещи" или не. :drinkers: Скромните ми наблюдения през 2009 г.доказаха на 100%,верноста на тази хипотеза.Това важи и за силикона.От мен толкова....общо взето темата е за сом,а аз такъв нямам през 2009. :( :( :( /под светещи имам предвид флуоресциращи цветове /
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”