Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
То с това плоско сечение не може да се замери точно. Аз съм, ги мерил и двете горе- долу си отговарят. Става въпрос за 0.18 и 0.16
-
- вече хвърля и на тежко
А цената знаеш ли я?За първия модел става въпросValentin07 написа:момчета купете си Maver smart или red devil аз ползвам първият модел 0,18 държи на възел и се замята доста добре с него от вълнолома съм вдигал платерини 500-600 гр.Може да пробвате и Gamakatsu G-line диаметъра му е много точен !

-
- вече хвърля и на тежко
При възможност, преди покупка проверете разтегливоста на Red Devil и го сравнете с Colmic да речем. Без да повдигам спор, смятам, че има осезаема разлика
. А някъде прочетох, че наподобявал плетено влакно!

-
- вече хвърля и на тежко
Еми още по-добре колегаtatkoogi написа:При възможност, преди покупка проверете разтегливоста на Red Devil и го сравнете с Colmic да речем. Без да повдигам спор, смятам, че има осезаема разлика. А някъде прочетох, че наподобявал плетено влакно!

-
- вече хвърля и на тежко
Всъщност не си ме разбрал правилно. Исках да кажа точно обратното. Уж наподобява плетено а разтегливоста му никак не е малка според мен. Ако имаш възможност, направи си експеримент. Не искам да кажа обаче, че е "ластик". Дано сега съм бил по ясен.*Станислав* написа:Еми още по-добре колега,монофил с разтегливостта на плетеняк.Ще лети според мен доста на далече
-
- вече хвърля и на тежко
tatkoogi написа:Всъщност не си ме разбрал правилно. Исках да кажа точно обратното. Уж наподобява плетено а разтегливоста му никак не е малка според мен. Ако имаш възможност, направи си експеримент. Не искам да кажа обаче, че е "ластик". Дано сега съм бил по ясен.*Станислав* написа:Еми още по-добре колега,монофил с разтегливостта на плетеняк.Ще лети според мен доста на далече

-
- новобранец
Да смарта е на цена 9-10 лева ролката 150м,гамакацу 12-13лева ролката 250метра!*Станислав* написа:А цената знаеш ли я?За първия модел става въпрос
''Ако не искате да късате бомбарди с монофил си вземете или Smart 0.20 или Focus Energy 0.20 много здрави монофилни влакна.[/quote]''
Колега Mi7chel защо имам спомен, че Focus Energy 0.20 трудно потъва.На цвят бе прозрачно. Много отдавна съм го ползвал, но това ми бяха впечетленията. Имаше вятър, бях на полупотъваща, а с това влакно беше голяма борба докато го потопя
и много псувах
... От Smart имам добри впечетления както по-горе писах.
Колега Mi7chel защо имам спомен, че Focus Energy 0.20 трудно потъва.На цвят бе прозрачно. Много отдавна съм го ползвал, но това ми бяха впечетленията. Имаше вятър, бях на полупотъваща, а с това влакно беше голяма борба докато го потопя

Tака е не съм казал че потъва,а че е много здраво.Наистина не потъва,потъващите влакна мисля че всеки знае кои са.
Зарганолог
Е няма как да ги знаят всички
нали трябва да ги пробваш..В магазините мн. не обясняват занаеш как е.. За бонбарда според мен Focus Energy не е удобно ''леко'' е и трудно се работи за здравина да но... За този вид риболов трябва да е потъващо

Потъващите влакна са мачовите влакна,нямях впредвид марка,но мачовото влакно и морската вода,нали се сещаш,трябва да го сменяш всеки месец,независимо дали си направил 2 или 20 риболова.Мисълта ми е че няма пълно щастие.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Така пише да, незнам и аз защо се обаждам по тея въпроси.Аз ползвам Lazer Marine 4.80 лв 500 метра ,или 1.20лв 100 метра.expose написа:На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Зарганолог
Имах впредвид потъващо влакно бързо да пада и да се потапя лесно. Хубавите монофили го могат това, нищо че на тях не пише (потъващо ) а има и такива които си пише'' sinking salt water'' . Когато влакното е леко то се вее като перушина и създава проблеми на теб и на околните , а по морето често си духа . Сигурен съм че знаеш всичко това , но нали има и други които четат и се учат. Това е мое мнение за Focus Energy аз бих го ползвал за тъкъм за дъно примерно за кая... разбира се всеки сам избира. 

И аз не съм привърженик на скъпите влакна.Mi7chell написа:Така пише да, незнам и аз защо се обаждам по тея въпроси.Аз ползвам Lazer Marine 4.80 лв 500 метра ,или 1.20лв 100 метра.expose написа:На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Миналата година ползвах някакво за около 10 лв./не че е много скъпо/, но постоянно ми правеше бради. Едва когато намотаното влакно остана на 3-4 мм от ръба на шпулата - престана да ги прави, но това се отрази на дистанцията.
Купих си Микадо за 4,50 лв. - 0,16 /реален размер 0,17/ за основно и 0,32 за шок лидер, навих ги почти до ръба на шпулата и за около 30-40 излета миналата година нямах нито една брада!
Загубих само една бомбарда по невнимание - месината се беше оплела около върховия водач.
Замятах на много добра дистанция, без никакво притеснение.