БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от expose »

То с това плоско сечение не може да се замери точно. Аз съм, ги мерил и двете горе- долу си отговарят. Става въпрос за 0.18 и 0.16
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Valentin07 написа:момчета купете си Maver smart или red devil аз ползвам първият модел 0,18 държи на възел и се замята доста добре с него от вълнолома съм вдигал платерини 500-600 гр.Може да пробвате и Gamakatsu G-line диаметъра му е много точен !
А цената знаеш ли я?За първия модел става въпрос :roll:
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

При възможност, преди покупка проверете разтегливоста на Red Devil и го сравнете с Colmic да речем. Без да повдигам спор, смятам, че има осезаема разлика :wink: . А някъде прочетох, че наподобявал плетено влакно!
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

tatkoogi написа:При възможност, преди покупка проверете разтегливоста на Red Devil и го сравнете с Colmic да речем. Без да повдигам спор, смятам, че има осезаема разлика :wink: . А някъде прочетох, че наподобявал плетено влакно!
Еми още по-добре колега :D,монофил с разтегливостта на плетеняк.Ще лети според мен доста на далече :roll:
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

*Станислав* написа:Еми още по-добре колега :D,монофил с разтегливостта на плетеняк.Ще лети според мен доста на далече :roll:
Всъщност не си ме разбрал правилно. Исках да кажа точно обратното. Уж наподобява плетено а разтегливоста му никак не е малка според мен. Ако имаш възможност, направи си експеримент. Не искам да кажа обаче, че е "ластик". Дано сега съм бил по ясен.
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

tatkoogi написа:
*Станислав* написа:Еми още по-добре колега :D,монофил с разтегливостта на плетеняк.Ще лети според мен доста на далече :roll:
Всъщност не си ме разбрал правилно. Исках да кажа точно обратното. Уж наподобява плетено а разтегливоста му никак не е малка според мен. Ако имаш възможност, направи си експеримент. Не искам да кажа обаче, че е "ластик". Дано сега съм бил по ясен.
:smt023
Valentin07
новобранец
новобранец

Мнение от Valentin07 »

*Станислав* написа:А цената знаеш ли я?За първия модел става въпрос
Да смарта е на цена 9-10 лева ролката 150м,гамакацу 12-13лева ролката 250метра!
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

''Ако не искате да късате бомбарди с монофил си вземете или Smart 0.20 или Focus Energy 0.20 много здрави монофилни влакна.[/quote]''
Колега Mi7chel защо имам спомен, че Focus Energy 0.20 трудно потъва.На цвят бе прозрачно. Много отдавна съм го ползвал, но това ми бяха впечетленията. Имаше вятър, бях на полупотъваща, а с това влакно беше голяма борба докато го потопя :D и много псувах :D ... От Smart имам добри впечетления както по-горе писах.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Tака е не съм казал че потъва,а че е много здраво.Наистина не потъва,потъващите влакна мисля че всеки знае кои са.
Зарганолог
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Е няма как да ги знаят всички :D нали трябва да ги пробваш..В магазините мн. не обясняват занаеш как е.. За бонбарда според мен Focus Energy не е удобно ''леко'' е и трудно се работи за здравина да но... За този вид риболов трябва да е потъващо
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Потъващите влакна са мачовите влакна,нямях впредвид марка,но мачовото влакно и морската вода,нали се сещаш,трябва да го сменяш всеки месец,независимо дали си направил 2 или 20 риболова.Мисълта ми е че няма пълно щастие.
Зарганолог
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

expose написа:На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Така пише да, незнам и аз защо се обаждам по тея въпроси.Аз ползвам Lazer Marine 4.80 лв 500 метра ,или 1.20лв 100 метра.
Зарганолог
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Имах впредвид потъващо влакно бързо да пада и да се потапя лесно. Хубавите монофили го могат това, нищо че на тях не пише (потъващо ) а има и такива които си пише'' sinking salt water'' . Когато влакното е леко то се вее като перушина и създава проблеми на теб и на околните , а по морето често си духа . Сигурен съм че знаеш всичко това , но нали има и други които четат и се учат. Това е мое мнение за Focus Energy аз бих го ползвал за тъкъм за дъно примерно за кая... разбира се всеки сам избира. :drinkers:
Аватар
rosssyy
новобранец
новобранец

Мнение от rosssyy »

Mi7chell написа:
expose написа:На Мавер смарт пише,че е потъващо и има защита против солена вода.
Така пише да, незнам и аз защо се обаждам по тея въпроси.Аз ползвам Lazer Marine 4.80 лв 500 метра ,или 1.20лв 100 метра.
И аз не съм привърженик на скъпите влакна.
Миналата година ползвах някакво за около 10 лв./не че е много скъпо/, но постоянно ми правеше бради. Едва когато намотаното влакно остана на 3-4 мм от ръба на шпулата - престана да ги прави, но това се отрази на дистанцията.
Купих си Микадо за 4,50 лв. - 0,16 /реален размер 0,17/ за основно и 0,32 за шок лидер, навих ги почти до ръба на шпулата и за около 30-40 излета миналата година нямах нито една брада!
Загубих само една бомбарда по невнимание - месината се беше оплела около върховия водач.
Замятах на много добра дистанция, без никакво притеснение.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”