Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
Re: Видове кльонкове

Риболовци.
-
- новобранец
Здравейте колеги,
преди 1 година започнах да си правя кльонкове, обаче ги предоставих но мои приятели за да ги изпробват, но до тоя момент не ми ги върнаха и не знам дали изощо са работещи или не.
Но до тоя момент не съм ползвал при риболов клюнкове и затова не мога да преценя дали качените от мен клюнкове ще вършат някаква работа или да го поставя във витрината като сувевири...
Тия кльонкове са направени по модел от руски кльонкове, като съм спазил размерите и градусите мужду дръжката и ножа и съответно 3 различни пети, които ще видите на снимките.
Снимките са в гелерията .
Очаквам вашите коментари.
преди 1 година започнах да си правя кльонкове, обаче ги предоставих но мои приятели за да ги изпробват, но до тоя момент не ми ги върнаха и не знам дали изощо са работещи или не.
Но до тоя момент не съм ползвал при риболов клюнкове и затова не мога да преценя дали качените от мен клюнкове ще вършат някаква работа или да го поставя във витрината като сувевири...

Тия кльонкове са направени по модел от руски кльонкове, като съм спазил размерите и градусите мужду дръжката и ножа и съответно 3 различни пети, които ще видите на снимките.
Снимките са в гелерията .
Очаквам вашите коментари.
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за предложението, но едва ли ще се навия да сътворявам цялата линия - МП3-кабел-колона, но колегата е доста навит. Ако го направи ще пиша за резултатите.spookymiro написа:
Хич ме няма с кльонка. От 5 пъти ако 2-3 издам звук я пиша успешна серията. То толкова съм и кльонкал де. До тази година имах само един кльонк, лепен на три места. Когато нагазвах до колене да се пробвам и се получаваше звука, усещах с ходилата си как вибрира дъното. Не ми е много ясно дали звука или вибрациите привличат сома. Или комбинацията от двете? Чел съм, че звукът от кльонка наподобавял звук от хранещ се сом и така провокирал. Като почне да гърми и трещи, звукът е доста по различен но пък вибрациите са на лице. На много места съм чел а и съм присъствал преди няколко години на яз. Искър на хващането на сом по време на гръмотевици.
Ако решиш да топиш тонколона, опитай не само звук от кльонк а и други звуци с различни честоти. Баси някакви например.
Не мисля, че ползването на тази техника е неспортсменско, щом се ползват сонарите. Разлика за мене няма.
Поздрави!

Мисълта убива действието!
Мерси Жико за пожеланията.jiko написа:Превъзходна изработка КалинеFranko да си го ползваш със здраве и да ти лови много риба най-вече от 80 кг. нагоре

Ето и първата проба на кльонка която направих http://vbox7.com/play:e26ce7a0.
След 10 минути вече пееше и парчета като "притури се планината".
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- pachosz
- сериозен играч
Още 10 секунди и имаше опасност сома да ти захапе ръкатаFranko написа: Ето и първата проба на кльонка която направих http://vbox7.com/play:e26ce7a0.

Честито и от мен! Ха дано вдигнеш трибуните с него тоя сезон

- Don4o_62
- учете се от него
Бива горе долу,но много стягаш китката при вадене
.Но като цяло е много добре.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- pachosz
- сериозен играч
Колкото трябва си стяга той, като отпусне още и ше хвръкне дръвчето
Фракно, пусни да видим петичката на това изделие.
Много хубаво пее наистина

Фракно, пусни да видим петичката на това изделие.
Много хубаво пее наистина

- Don4o_62
- учете се от него
Пачо,слушай сега приятелю.С по правите дръжки,се работи по трудно.Там цялата китка изпълнява дъгата.Трябва да изнесеш доста нагоре,да загребеш,и чак тогава при изхвърлянето да улучиш точния момент.При последния етап се стяга китката,за да се получи тъй желания и правилен звук.Много колеги правят грешка,като закопват кльонка от самото начало,като няква мотика
,и после дърпат.Трябва да влиза леко,и преди да излезе,да се улучи точния момент на излизане.Както го обеснявам,някой може да го асоцират с
,но това е начина
.Докато при кривите дръжки
,работата е съвсем друга.Там стискаш яко,и работиш само с китка.Но си мисля,че този начин е по труден.Забелязал ли си,че на майсторите дръжките им са по прави
.Приличат си с моята.Това е така,за да може да се контролира звука,със самото загребване и изхвърляне(по силен или по слаб).
Баси,изнесох цяла лекция.Половината,дето го четат,сигурно нищо не разбраха
,но ще дойде време ще го разберат
.Ако има нещо неясно,питайте
.

Баси,изнесох цяла лекция.Половината,дето го четат,сигурно нищо не разбраха

Готов съм с всеки да се надсвирвам.Лява ,дясна с крак с каквото щете.Кой е чул на живо,той знае.Залози също трябва да има.
Данчо ,само за протокола щи кажа
китка почти не вкарвам.Кльонка го държа с върха на пръстите и ако ползваш паузата,ще забележиш, че в последния момент ги прибирам и стискам дръжката..
Пачо,ще ме прощаваш брат, но петата не мога да покажа.
КАЛИНУКСа е човека за подробно инфо.
Патента си е негов и все още ,не го е споделил с аудиторията..........но скоро ще стане и това.Трябва само да се помни от къде е дошла.Истина е ,че се бачка лесно с нея и вади чуден звук.

Данчо ,само за протокола щи кажа

Пачо,ще ме прощаваш брат, но петата не мога да покажа.
КАЛИНУКСа е човека за подробно инфо.
Патента си е негов и все още ,не го е споделил с аудиторията..........но скоро ще стане и това.Трябва само да се помни от къде е дошла.Истина е ,че се бачка лесно с нея и вади чуден звук.

- pachosz
- сериозен играч
Като видях снимката в чашата, предположих, че не е редно да питам за петичката, но...Franko написа:КАЛИНУКСа е човека за подробно инфо...

Нямам съмнения за Калиновите шедьоври, че се работи леко с тях и звучат чудесно.
М-у другото вчера за сефте пипнах негов кльонк, мноооого изпипана работа наистина

Дончо, то за кльонковете е добре и да са по-корави бреDon4o_62 написа:Забелязал ли си,че на майсторите дръжките им са по прави.Приличат си с моята.

- Don4o_62
- учете се от него
Франко,още малко и ще кръстосаме шпаги на Кърджали
. Студения вече го заебах,и ще наблягам на горния.На откриването ще има голямо пъчене.Приемам всякви състезания и облози,но със собственоръчно правени кльонки,не купени,подарени и т.н.
Между другото, един кльон като се пробва в затворено пространство,тогава от самото ехо най добре се разбира звука дали е добър.Но това е за напреднали в матеряла
(прохождащите да не се обиждат).90 пр. от колегите си мислят,че като докарат някъв звук и готово,вече са научени.Да ама не,трябва да се улучи точния резонанс.А това се получава от точния размер на петата.Някой са я улучили,други си я знаят(като мен
).Франко е прав че няма да я покаже.Нито аз ще кажа мойта.Който е мераклия и най важното има ХЪС,все някога ще стигне вярния път.
п.п.Това са си лично мой разсъждения,и никой не ангажирам с тях.

Между другото, един кльон като се пробва в затворено пространство,тогава от самото ехо най добре се разбира звука дали е добър.Но това е за напреднали в матеряла

-
- сериозен играч
Дончо,на откриването може да се засечем,па да разменим по некоя приказка,но аз тогава определено ще наблегна на тролинга,че то сега му е времето май!Don4o_62 написа:Франко,още малко и ще кръстосаме шпаги на Кърджали. Студения вече го заебах,и ще наблягам на горния.На откриването ще има голямо пъчене.Приемам всякви състезания и облози,но със собственоръчно правени кльонки,не купени,подарени и т.н.
![]()
Между другото, един кльон като се пробва в затворено пространство,тогава от самото ехо най добре се разбира звука дали е добър.Но това е за напреднали в матеряла(прохождащите да не се обиждат).90 пр. от колегите си мислят,че като докарат някъв звук и готово,вече са научени.Да ама не,трябва да се улучи точния резонанс.А това се получава от точния размер на петата.Някой са я улучили,други си я знаят(като мен
).Франко е прав че няма да я покаже.Нито аз ще кажа мойта.Който е мераклия и най важното има ХЪС,все някога ще стигне вярния път.

Смятаме да отседнем на нулата,миналата година е дало добра риба.
Баси и дискусиите се развиват тука относно кльонка.Дончо уважавам всеки,който си е направил сам инструмента(кльонка).Ама не е ли по-важно да се състезавате на сомове,вместо на звук.Освен това как така ще решите на кой кльонка е по-добър.Такова състезание няма по света.....на звук.По принцип кльонка е субективен фактор.Не омаловажавам изработката му и лекотата на работа която създава,но състезание може да има само на визия.Защото на всеки различен ъгъл и звук са му удобни....важен е крайния резултат....сома.
Лично мое мнение е,че няма точна рецепта за форма,ъгъл,размер на пета......големи сомове са хващани с всякакви кльонкове и различни модели.За това и мненията,които давам не са 100 процентови....базирам се на моя опит,но в света не съм само аз или вие.

Лично мое мнение е,че няма точна рецепта за форма,ъгъл,размер на пета......големи сомове са хващани с всякакви кльонкове и различни модели.За това и мненията,които давам не са 100 процентови....базирам се на моя опит,но в света не съм само аз или вие.

Всеки си удря с какъв му е легнал на ръката-и според лодката-там се пробва да ти е удобно и дане ти се схване кръста-ясно е че се хваща с всички
ЧРД -на ЕМО-83-нека, новия сезон му връзва на сом
Ина нас с Жорката де че забравих кво е да ти удари 

Риболовци.
Развива се,защото Дончо казва на бялото -черно.Целта с която направих клипа е да се види и чуе колко добре бачка показания кльонк.Emo-83 написа:Баси и дискусиите се развиват тука относно кльонка.
За първи път го пробвам.Липсват 3-4 удара в началото преди да е включен телефона,а от останалите само седмият малко бяга(умишлено).Е,питам? Не е ли майсторско изпълнението на кльонка, след като от първите проби ,ти пасва и на ръка и на звук галещ ухото.Та...

Нека ,който има прeтенции да качи и той нещо за да видим и сравним.