Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
Недей така бе колегаvasety написа:каракудките по-малки от червеноперките .. за стръв за щука

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кое е буфало,че не знам да го има в Пясъка.alankulu1987 написа:Недей така бе колегаvasety написа:каракудките по-малки от червеноперките .. за стръв за щукапри нас бяха все над шамарче, като аз ударих една близо половинка
Ама ме е яд,че ги няма големите буфалота.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Мъжката каракуда се води буфалото. Можеш да го познаеш по по-затъпената муцунка,докато на каракудата и е по заострена. Миналата година мой комшия изкара 3 кг буфало именно от Пясъчник. Незнам до какви размери достигат.butnik написа:Кое е буфало,че не знам да го има в Пясъка.alankulu1987 написа:Недей така бе колегаvasety написа:каракудките по-малки от червеноперките .. за стръв за щукапри нас бяха все над шамарче, като аз ударих една близо половинка
Ама ме е яд,че ги няма големите буфалота.
- borislav58
- сериозен играч
Мъжката каракуда се води буфалото. Можеш да го познаеш по по-затъпената муцунка,докато на каракудата и е по заострена. Миналата година мой комшия изкара 3 кг буфало именно от Пясъчник. Незнам до какви размери достигат.[/quote]
Колега виждал ли си истинско Буфало
Щото това си е чиста каракуда има мъжки индивиди и женски.

Осемдесета година експериментално пускаха буфала .Значи бяха експирементално създадени в института в Пловдив.Виждал съм извадени с мрежите на рибарите по 10 кг.риби.Шаран без мустаци жълт хубав дълъг но без мустаци.Като казах мрежи не си мисли за бракониерски, не на бригада рибари които работеха там, началника ми бе личен приятел.Съжалявам за представата ти за Буфало.Извинявай за спама.

Ето и истински Буфала.

Колега виждал ли си истинско Буфало

Осемдесета година експериментално пускаха буфала .Значи бяха експирементално създадени в института в Пловдив.Виждал съм извадени с мрежите на рибарите по 10 кг.риби.Шаран без мустаци жълт хубав дълъг но без мустаци.Като казах мрежи не си мисли за бракониерски, не на бригада рибари които работеха там, началника ми бе личен приятел.Съжалявам за представата ти за Буфало.Извинявай за спама.

Ето и истински Буфала.

Последно промяна от borislav58 на Пон Юли 30, 2012 6:43 pm, променено общо 3 пъти.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- научил се да хвърля
Тази красавица в ръцете на малкия от днес ли е? 

- borislav58
- сериозен играч
Не колега от пролетта е .В момента излизат хубави баби шаранчета и дребни каракудки.TerzievG написа:Тази красавица в ръцете на малкия от днес ли е?
-
- ще става разбирач
бе тъй и тъй никой от нас не е хващал буфало орижинале . . . каракудите минават за буфала .. като няма риба и рака е риба. Оная година с многото 600 грамови ... като изкарах един му режех левия мустак и го пусках да бяга
маркирах ги . ТУЙ Е ШЕГА. Може от там да е дошъл шарана без мустаци.

късмет работа . .
-
- разбира нещата
Хммм , ами извинявам се за грешното инфо тогава
Просто на времето още на село " Ново Железаре" ,което е на около 5-6 километра от пясъка ми разказваха за по големите каракуди,че именно те се водят буфало. А иначе този вид до сега не съм го виждал в интерес на истината по нашите водоеми. Полезна информация получих
Ще го имам в предвид. Иначе именно за тия хубави каракуди говорих !!! Миналата година на дупката до кулата ги пукахме тия красавици
И на пролет имахме изкарани на крушовския 10-тина,ама сега след разрешаването не сме извадили и една такава.

-
- разбира нещата
А да питам нещо само. В Пясъка пускали ли са от тези буфалота които са експериментално създадени в института и дали рибата се размножава или е като толстолоба ???? Защото наистина от толкова много години ходене на пясъка ( говорим още от 90-те ) , не съм видял и една риба от този интересен иначе вид.
-
- разбира нещата
Сега тъкмо показах отговора на колегата на баща ми и той ми каза,че колегате греши. Бая книги е изчел за рибите. Имало най-различни видове буфало,а именно тези каракуди които са мъжките се водят Буфало,понеже каракуди мъжки нямало. Ето и една извадка от Уикипедия
" Характерно за тази риба е и това, че в някои водоеми има само пасажи от женски екземпляри. Хайверът им обаче се опложда от мъжките на други видове риби "
Самата женска каракуда може да се опложда както от шаран и буфало,така и от кефала и въобще всички шаранови риби. Като цяло науката за рибите си е интересно нещо.
Та на пролет ако хванете такава голяма красавица и има бели ядки,това е буфало. Просто наистина си имало доста видове от тази риба.
Ето и един жив пример за Буфало, досущ като нашите по пясъка,но този симпатяга е наистина голям
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 6&start=30
" Характерно за тази риба е и това, че в някои водоеми има само пасажи от женски екземпляри. Хайверът им обаче се опложда от мъжките на други видове риби "
Самата женска каракуда може да се опложда както от шаран и буфало,така и от кефала и въобще всички шаранови риби. Като цяло науката за рибите си е интересно нещо.
Та на пролет ако хванете такава голяма красавица и има бели ядки,това е буфало. Просто наистина си имало доста видове от тази риба.
Ето и един жив пример за Буфало, досущ като нашите по пясъка,но този симпатяга е наистина голям

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В голяма грешка сте за буфалото,по-късно ще обяснявам,че .....А това на линка си е каракуда.
-
- разбира нещата
Колега Бутник .... Ето още една извадка от Уикипедияbutnik написа:В голяма грешка сте за буфалото,по-късно ще обяснявам,че .....А това на линка си е каракуда.
" Златистата каракуда достига до 40 см дължина и тегло до 1,5 кг. При сребристата темпът на растеж е доста по-бърз и тя достига до 45 см дължина и тегло до 3 кг "
- borislav58
- сериозен играч
Буфало вече не съществува във Пясъчник .Рибарите си го изловиха, и продадоха още някога ако е останал някой екземпляр то ще е поне 20кг
Смисъл от осемдесет и някоя година до сега то много бързо наддаваше
Никога не съм виждал Буфало от тогава.Дори нещо интересно ще ти кажа, във водата като е Буфалото отражението му излъчва виолетов отенък .Няма вече такава риба на Пясъка .Когато го точиха напълно тогава попеляха много риби бе истинска сеч .

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Малкия,не ме учи кое е буфало и кое не,това ,че някой невежа казва на едрата каракуда буфало не я прави такава риба.alankulu1987 написа:Колега Бутник .... Ето още една извадка от Уикипедияbutnik написа:В голяма грешка сте за буфалото,по-късно ще обяснявам,че .....А това на линка си е каракуда.
" Златистата каракуда достига до 40 см дължина и тегло до 1,5 кг. При сребристата темпът на растеж е доста по-бърз и тя достига до 45 см дължина и тегло до 3 кг "

Семейство Шаранови - Cyprinidae
и
Семейство Буфалови - Catostomidae
са две различни неща!!! Последните са главно от Северна Америка в това число и трите вида внесени за аклиматизация в България.
На рисунката по-горе се вижда Черно буфало, а на снимката под него - Малкоусто буфало. Внесено е още и голямоусто буфало.

Това са северноамерикански риби, които силно наподобяват шарана, но имат по-бърз темп на растеж от него. Характерен за тях е шарановидният силует, изгърбеното тяло с едри люспи. Отличителният им белег е гръбната перка, която започва с висок лъч, след който височината на плавника рязко спада почти наполовина. У нас в процес на аклиматизация са три вида: големоусто буфало - Ictiobus cyprinellus, което достига до 120 см дължина и тегло от 45 кг; малкоусто буфало - Ictiobus bubalis, което достига 70 см дължина и тегло 18 кг, и черно буфало - Ictiobus niger, което достига 70 см на дължина и 10 кг на тегло.
И като допълнение-сега у нас знам един водоем в който има буфало и то доста едри-Долни Богров.По Татово време е разселено в доста от големите ни язовири,но не се аклиматизира и не е дало потомство.

-
- разбира нещата
Еми щом се пишеш за по умен от GOOGLE ..... ОК