Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от jivko81 »

колеги някои можели да ми даде телефония номер на пазачите или собственика на язовир левски
zliaster

Мнение от zliaster »

стъни-варна написа:Колеги споделете нещо от последните си изледи/ваши или на познати/Интересува ме риболова на елешница дали е рарешен и какво е положението на р.Камчия
Елешница е свободен .. но го източват .. 3-4 метра е паднало нивото спрямо миналата година .. ври от дребни червеноперки и кефалчета .. в плиткача може да закачиш някоя друга щука .. а нощем на грозд торни червеи излизат дребни сомчета .. до кило .. видях 2-3 пъти шаран да скача до едното потъналото дърво .. водата мътна и топла .. като цяло искат да изловят по-сериозните риби като ги принуждават да мърдат към стената .. бита карта е тоз язовир .. сега на големия сулките вървят :) там отиди по-добре ..
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Абсолютно никакъв контрол няма във Варненска област това е то ! Жалко за хубавите ни язовири и за нашата природа !
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

zliaster написа:Елешница е свободен .. но го източват .. 3-4 метра е паднало нивото спрямо миналата година ..
Към коя институция, може да се обърне човек и да попита каква е причината за източването на определен язовир?
На мен ми прави впечатление, че доста язовири са под обичайните си нива, спрямо предходни години. Струва ми се, че причината за ниските нива са наводненията от миналата година, който наплашиха всички институции а и всички хора който живеят край реки и дерета. Ако това е причината добре и аз съм на мнение, че е по-добре да са с по ниски нива язовирите от колкото да преливат и да се наводняват градове и села след всеки по проливен дъжд, но ако язовирите се източват за да могат да се изловят рибите в тях то тогава ............. нямам думи.

П.П. Да попитам просто от любопитство. Някой може ли да каже какви дълбочини има на язовир Елешница?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
zliaster

Мнение от zliaster »

rado25 написа:
zliaster написа:Елешница е свободен .. но го източват .. 3-4 метра е паднало нивото спрямо миналата година ..
П.П. Да попитам просто от любопитство. Някой може ли да каже какви дълбочини има на язовир Елешница?
Няма институция .. питай шефа на стената що го изпуска .. и то още когато рибата хвърляше хайвер по трънките в разлятото .. тоз хайвер не оцелява дълго .. дълбочините в плиткача са до 5 метра при пълен язовир .. теснината 8-12 метра .. а на стената малко повече .. обезрибен е яко язовира .. преди водата беше мътна от риба .. сега е мътна от ботрак и боклуци .. няма кой да изчисти от пролетните дъждове .. реката носи боклуци и е затлачена .. два пръста вода тече там .. мен ми се ходи на кльонк там .. ама не знам кво ме очаква зад завоя ;щ утешителното в случая е , че има доста дребак .. храна за сом-а ;щ а напоследък и щука се е навъдила .. вадят чат пат .. писалки и до кило .. това е положението ;щ
laz000
новобранец
новобранец

Мнение от laz000 »

Някой ходил ли е скоро на язовир николаевка и имал ли е някакъв улов ? :fishing3:
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Някой по-нагоре в темата спомена,че Николаевка ще е затворен до 1ви август!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Вчера ходих до Звънец, за да видя какво става с язовира, че никой нищо не пише за него.
Положението е следното, язовира е зарибен с шаранчета по около 0,5 кг. и е забранен за риболов, към края на лятото ще го отворят, като обещават да има по сериозен контрол върху количеството и размера на рибата. А дано ама надали.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
gtamahkyarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gtamahkyarov »

Началото на май и аз си направих разходка по язовирите наоколо.Бях писал в темата, и за Звънец също.Дано контрола да е по-добър сега като го отворят.
Поздрави и На слука!
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Някои змаели нещо за засмянова.
Бяха ми казали, че ще го изпускат.
Къде да отида да си хвана малко раци.
zliaster

Мнение от zliaster »

последно инфо за Елешница .. язовира е източен поради ремонт на стената .. да не се излъжете да биете път до там :)
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

за раци има на доброплодно , добротич , преди години ходих и на есеница за раци
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

zliaster написа:последно инфо за Елешница .. язовира е източен поради ремонт на стената .. да не се излъжете да биете път до там :)
Източен частично, наполовина, напълно ...... Ти сега с този пост ме стресира и ме остави в размисъл
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Ето малко инфо от последните седмици: Левски- приятели ходиха в събота и в понеделник-пълно капо! Доброплодно- ясно много дребосък, по някоя сносна риба от време на време. Есеница- дребосък много, друго нищо интересно. Левски седмият има някое и друго шаране ама в тревите.
Това е
Ако някой има скорошно инфо за Генерал Колево моля да сподели!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

svetlio86 написа:Ето малко инфо от последните седмици: Левски- приятели ходиха в събота и в понеделник-пълно капо! Доброплодно- ясно много дребосък, по някоя сносна риба от време на време. Есеница- дребосък много, друго нищо интересно. Левски седмият има някое и друго шаране ама в тревите.
Това е
Ако някой има скорошно инфо за Генерал Колево моля да сподели!
за колево тези дето държат одринци са го взели звънях им да ги питам дали пускат на язовира но ми казаха че не пускат а и трябва да го зарибят че селяните му ебаха мамата на язовира имах в предвит баркониерите
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”