Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от raev »

kutinchev написа:Амури има ли АМУРИ? :D
...има, ама са на "кокал" :D
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Днес отидох да видя какво прави едно приятелче на "топлата вода" ! От 7;30 до към 15;00 имаше около 3.5 кг. Доволно е като гледам другите имаха по 7-8 рибки. Доста добра работа е свършил! Това за сега НАСЛУКА :D
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

burn_out написа:Днес ще отида на Лома малко да видя какво ще стане.
Ходи ли, колега? как е хавата на Малката река?
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

7 И 30.Неделя се заеха местата рано,рано 04 до05 часаНо и рибки имаше.Абе всичко имаше :D :supz: :smt014 :shock: :-D .Това е хобито.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Аз ако се спусна този летен уикенд до Топлата Вода, как да разпозная някой колега от тук, който пише? :) По мартениците ли??? :D
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

С шапка на Челси :D
plwned
новобранец
новобранец

Мнение от plwned »

:lol: :lol: Спускай се ама от към
12,1 през ноща щото иначе ще има аре друг път :lol:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Днес се състоя среща в Община Русе с основна тема "Езерото в Лесопарк Липник".
Срещата мина изключително добре и ползотворно - с две думи - кмета ще приеме всички наши предложения (на всички клубове), които са законосъобразни естествено. До 10 дни трябва да му предложим вариант на споразумение между клубовете и Общината (предложих да стъпим на базата на споразуменията, които имаме някои клубове с ИАРА).
Във вторник ще направим среща на клубовете, след която да можем да опишем и текстовете на споразумението. На срещата освен кмета на Русе Пламен Стоилов присъстваха и шефа на "Спортни Имоти", новия шеф на КООРС, Краснодар Лицов - шеф на русенското звено на ИАРА (Мишо Михайлов вчера са го уволнили след срещата на Господинов и Делев (шеф и зам.шеф на ИАРА) в Ряхово с професионалните рибари), както и още длъжностни лица от страна на Общината. Нещата изглеждат оптимистични и ако им ударим едно рамо може отново да се радваме на риболов и да водим децата си на "ТеКе-то" ;)
Моля, ако имате сериозни и обосновани предложения да ги представите (тук е добро място) за обсъждане до вторник и съответно да ги включим в споразуменията с Общината.
Мнения от типа - "Няма да стане", "Нищо не можем да направим" и т.н. не само не са полезни, а са вредни и то много.

Поздрави!
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Ами :
1.Трябва да се променят условията за риболов - имам впредвид че хората си мислят че като са платили три лева и могат да си вземат каквото си уловят без значение размер и кг улов.
2.Лично мое мнение - вместо еднодневна такса да се въведе членска карта - така че се разбере реално колко пари влизат в Общината от такса риболов
3.Да се въведе принципа "хвани - пусни" за риби полово зрели - тоест - да се взема риба под единично тегло 3 кг за стопански ценните видове - шаран,амур и с нормите за дневен улов на малоценните видове риба.
4.Прилагане на схемата на Стари видри с р.Янтра - вижда се че има успех
5.Съжалявам че не знаех че ще има среща с кмета.Щях да дойда
Team Milo - feel the difference
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Общо взето съм съгласен с каминеро.
Предлагам:

1. Да се зариби Текето, с шаран,амур,таранка.
2. Да се забрани за всякакъв вид риболов поне 2г. и след това да се разреши, срещу членска карта или такса някаква. За да може да има какво да се лови.
3. Най-важното винаги е било и ще бъде, как ще се осъществява контрола върху бракониерите????
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Аз съм съгласен с кутинчев
1.Да се зариби с шаран,амур и бяла риба и да се пази от БРАКОНИЕРИ !
2.Добре ще е да се забрани както каза по горе колегата за няколко години с голям контрол за незаконен риболов !
3.Това с членската карта не съм много съгласен, защото някои колеги не ходят чак постоянно на водоема по една или друга причина. Според мен пак да си има такса и тя да е около 5-10 лв. вход, до 3 пръчки !
ДАНО ДА СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО, ЧЕ НЕ ВЪРВИ НА ДОБРЕ ...
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

Аз не съм съгласен със забраната за риболов,трябва да се въведе ефективен контрол само!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Привет колеги . Идеите които изложихте по горе са страхотни .Аз лично съм за членска карта . Или да се поеме от Клуб ( ...... ) Който да носи пряка отговорност . Да се грижат за зарибяване и опазване на водоема със събраните пари от такси и членски карти .
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
Pyce
новобранец
новобранец

Мнение от Pyce »

Здравейте, не се познаваме, но чета много отдавана форума. Желая да споделя моето мнеие тук.
1. Да се зариби Текето - може да се открие с-ка за събиране на пари.
2. Да има карти, а не билетчета.
3. Риболовът да не се забранява, но примерно за 2-3 години каквото уловиш да го връщаш - хем ще спортуваме, хем няма да намаля рибата.
4. Относно охраната - КООРС могат да свършат работа, НО ТРЯБВА ЖЕЛАНИЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА И КОНТРОЛ.
5. За почистването на района - веднъж месечно може да се организира масово почистване и същевременно да се коментират различни въпроси и събиране на пари.
6. Досега никой не говори за почистване на езерото под водата - доста мизерии съм виждал там...
Аватар
ShakE
новобранец
новобранец

Мнение от ShakE »

съгласен съм с почти всички предложения на колегите над мен. И все пак да допълня с моите виждания:

1) да има възможност и за членски карти и за еднодневни билети. За тези с членски карти билета да е примерно 3лв., за тези без 7-10лв.
2) таксите събирани от членски внос да отиват за зарибителен материал + сметка за дарения
3) членовете да се организират за почистване 1 път в месеца
4) както вече някои от Вас са написали, да се въведе принципа "хвани - пусни", като да е забранено прибирането на риби над 3кг и маломерната според закона.
5) да се въведе ограничение за общото количество дневен улов на всякакъв вид риба
6) да се организират "отряди" от по-свободните риболовци, които поне през почивните дни да правят проверки за спазване на по-горните правила и при нарушения да сигнализират на охраната чрез walkie-talkie например...
7) ако се спазват по-горните правила според мен няма да има нужда от забрана на годишна база
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”