Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Аз искам инфо за платеното на Панчарево...разрешен ли е спининга? Какви са условията? Колко пара е килото на щуката и пъстървата? Ей такива работи, че жена ми е бременна и риба и се е прияло, ама не ще от магазина, ами хваната...таман за мене работа!
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Днес от 10 до 14 часа на Панчерево на стената от към Герман тотално капо на блесна „мепс”-2 въртележка. Нито един удар. Слаб вятър до умерен. Приятно беше, че съм навън сред природата, но разочароващо за съжаление.
Имаше и други колеги, които се опитваха да ловят на стръв, но и при тях успеха беше същия (поне до колкото видях). Явно днес почива!
Имаше и други колеги, които се опитваха да ловят на стръв, но и при тях успеха беше същия (поне до колкото видях). Явно днес почива!
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Става въпрос за свободния водоем, нали? На стената на самото езеро?!Rex Hunt_2 написа:Днес от 10 до 14 часа на Панчерево на стената от към Герман тотално капо на блесна „мепс”-2 въртележка. Нито един удар. Слаб вятър до умерен. Приятно беше, че съм навън сред природата, но разочароващо за съжаление.
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля

Да колега тамRedimido написа:Става въпрос за свободния водоем, нали? На стената на самото езеро?!Rex Hunt_2 написа:Днес от 10 до 14 часа на Панчерево на стената от към Герман тотално капо на блесна „мепс”-2 въртележка. Нито един удар. Слаб вятър до умерен. Приятно беше, че съм навън сред природата, но разочароващо за съжаление.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
- kostura_24
- ще става разбирач
Колеги на р.Църна бара някой да е ловил? Миналото лято отидох и нямаше помен от риба въпреки че имаше към 5 колеги на реката .. до околовръстното.То е канал който се влива в река Блато.И идва от Волуяк - Мрамор язовира .. имате ли инфо за нея?
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Доганово- два шарана, няколко откачени, яко студ и вятър.
- Garbolino
- разбира нещата
Днес на Панчарево, до моста, пробвах малко да половя на фидер. Бабушките дето са се завъртели там сега са доста дребни. Трябва си лайт фидер и фин такъм. За 4 часа имах около двайсетина кълванета, което предполагам за това време и за това място е може би добре.
С колега от форума бяхме също на 777 и мога да кажа,че пуснаха много риба но почти никой нищо не хвана.Не мога да разбера защо така.Тия или нещо правят във водата или просто не знам каква е причината.Ние хванахме по една но не това е най лошото.Проблема е,че за целия ден освен хванатите по една бройка,нямахме кълване.Същото беше и около нас.Почти никой нищо не ловеше.Все се заканвам,че повече там няма да ходя но мисля,че най накрая ще го зачеркна този гаден гьол.
Другият път топни един термометър през деня и като видиш разликата от сутринта до вечерта ще разбереш какво правят и защо не кълве.
Другият път топни един термометър през деня и като видиш разликата от сутринта до вечерта ще разбереш какво правят и защо не кълве.
-
- научил се да хвърля
Не можах да разбера за термометъра...кълванета има от време на време,но е мн мн слабо...
На Негован и Казичене слаба работа в събота. Всъщност за Казичене не знам как е било след 10,30, но преди това се извадиха 12 риби от над 50 човека и 10 от тях хванаха 2-ма, които седяха един до друг...
Рибата винаги е на другия бряг
-
- разбира нещата
Интересно наистина но не мога да разбера.Поясни колега.shupito написа:С колега от форума бяхме също на 777 и мога да кажа,че пуснаха много риба но почти никой нищо не хвана.Не мога да разбера защо така.Тия или нещо правят във водата или просто не знам каква е причината.Ние хванахме по една но не това е най лошото.Проблема е,че за целия ден освен хванатите по една бройка,нямахме кълване.Същото беше и около нас.Почти никой нищо не ловеше.Все се заканвам,че повече там няма да ходя но мисля,че най накрая ще го зачеркна този гаден гьол.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пускат огромен бързовар скрит на дъното и захранван с енергия от секретен реактор скрит в гората.
Това го правят цяла зима и затова не кълве.
Лятото пускат още по-таен хладилник, за да не пипа и шарана.
Това го правят цяла зима и затова не кълве.
Лятото пускат още по-таен хладилник, за да не пипа и шарана.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата

- nocalled
- научил се да хвърля
е, пишках няколко пъти във водата, но не вярвам термометъра да го е засякалshupito написа:С колега от форума бяхме също на 777 и мога да кажа,че пуснаха много риба но почти никой нищо не хвана.Не мога да разбера защо така.Тия или нещо правят във водата или просто не знам каква е причината.Ние хванахме по една но не това е най лошото.Проблема е,че за целия ден освен хванатите по една бройка,нямахме кълване.Същото беше и около нас.Почти никой нищо не ловеше.Все се заканвам,че повече там няма да ходя но мисля,че най накрая ще го зачеркна този гаден гьол.

you'd better run...
- nocalled
- научил се да хвърля
лових на фидер, отворена кошница, повода 80-100см, 0,14мм, кука 10-ка.glmv написа:Здравей колега,ogi_peugeot написа:С колега от форума бяхме също на 777 и мога да кажа,че пуснаха много риба но почти никой нищо не хвана.Не мога да разбера защо така.Тия или нещо правят във водата или просто не знам каква е причината.Ние хванахме по една но не това е най лошото.Проблема е,че за целия ден освен хванатите по една бройка,нямахме кълване.Същото беше и около нас.Почти никой нищо не ловеше.Все се заканвам,че повече там няма да ходя но мисля,че най накрая ще го зачеркна този гаден гьол.
На какво ги ловяхте, защото ми стана странно при много пъстърва да не иска да пипа. Принципно логиката е, че като се пусне, който хване, хване ... Другата седмица живот и здраве мисля да отида до там. Захранвахте ли с нещо? Ако не е някаква ваша тайна рецепта, със захранването и стръвта, кажи каква е да помислим и да експериментираме с надеждата да се открие вярното. Не е логично един да хваща 20 друг 2 при равни други условия. на колко дълбоко ги ловяхте?
Поздрави!
кълцана цаца от кауфланд + гранули за пъстърва /някакви стандартни/ + паста дайнамаит, нещо с миризма на риба беше за да ги задържи в кошницата докато премятам, стана доста гадна на глед "захранка".
за да вдигна рибето /на бял и камола не пожела да пипне/ от дъното слагах стиропорено топче, изпъва почти отвесно повода.
както казах, за цял ден 2 кълванета и 2 пъстърви около 600-700гр по окомер, почти еднакви.
това в рамките на 40 мин. между 11 и 12 някъде. и преди и след това без пипане.
you'd better run...