Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Снощи около 19:00 ч. пристигнахме на брега на Тюленово. Поносима вълна, лек бриз, 18 градуса температура. Запалихме петромакса, извадихме сафридните такъми за нощен риболов, наредихме импровизираната "маса" и замятахме. Мъкааа, мъка. До 2 часа извадихме около 15-20 сафридчета и с нетърпение зачакахме утрото. Около 6:00 първи "бомбардировки" и първите 2 заргани. И от там нататък до 10:00 никакъв удар. Събрахме си багажчето и чао. Остана ни само поредното приятно изживяване от страхотния, незабравим пейзаж на местността.
-
- научил се да хвърля
Днеска от 13 до 16 първо на 3-та буна бол рибари никва риба, после на 2-ра там имаше по- малко хора , но се хванаха една две зарганки... Иначе времето хубаво, имаше само малко вятър 

vsiak написа:Колеги от Бургас, дайте инфо къде е това място.Благодаря предварително.man with no name написа:zografa написа:.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш
Първо браво за зарганите било е истински кеф в този хубав ден ,който аз пропилях на работа

Мястото е КРЗ Илия Бояджиев ,рибата тръгва към 9 часа и се лови основно на плаваща бомбарда ,кепа е задължителен
Колеги,това са първите ми заргани в живота ,а съм на 40г/снимките са в галерията ми още не знам как да ги кача,ако някой помогне -благодарско!!!/
Място-кейчето на рибарското селище Отманли,първия на плаваща другите на потъваща бомбарда от 15.00 до 18.00 часа.
Наслука!!!!
и 

Място-кейчето на рибарското селище Отманли,първия на плаваща другите на потъваща бомбарда от 15.00 до 18.00 часа.
Наслука!!!!

vsiak написа:Колеги,това са първите ми заргани в живота ,а съм на 40г/снимките са в галерията ми още не знам как да ги кача
другият път много повече.
мерси за инфото.

chipi благодаря ти, утре пак съм там ще докладвам задължително,после ще се пробвам на мястото на zografa благодарско и на негоchipi_ написа:vsiak написа:Колеги,това са първите ми заргани в живота ,а съм на 40г/снимките са в галерията ми още не знам как да ги кача
другият път много повече.
мерси за инфото.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А,Чипи не видях че си ме изпреварил.Извинявай.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Няма за какво.КИРО написа:Извинявай.
Добър човек си ти,
да знаеш много ти се кефя и уважавам мненията ти тук.
Да си жив и здрав .

Добър улов майстор си им ти знаеш къде е рибата,успехи ти желая..аз съм на буните и вълнолома ако се завърти риба хващам ако не чакам я да се завъртичуруликпенчо написа:При мен някак нещата минаха добре,т.е. и този път даде риба.
25 бройки,като за отбелязване е ,че преобладават по-едрите екземпляри. Едната риба е нагризана отстрани /вероятно от зъбатия/,но нямах удар от него.Рибата яде вяло и не захапва стръвно както е нормално по това време на годината,което доведе до поне десетина изтървани бройки..Към 10,00ч., без да има вятър вълната вдигна изведнъж ,което ме накара да приключа с риболова.Вероятно вечерта ще става за риболов само на вълнолома.
Наслука!

между другото ловили сме на вълннолома няколко пъти един до друг

Зарганолог
Колеги, споделям нещо тук, защото повече хора се интересуват от този риболов и ще го видят повечето от вас. Вчера, събота, по вълнолома и морска гара - нищо, ама нищо. И в петък е било така. Два дена пълна суша.
Към 17,20 в пристанището, в ъгъла между 2-ро и 3-то място, до черните влекачи, пред очите ми се случва следното. Първо виждам височко облак от гларуси и чайки. Изведнъж се събраха. Въртят се и мълчат. След малко се спуснаха с крясъци към водата и взеха да лапат някаква риба, но не мога да я определя каква. Бинокъл и тн - ПОВИНКИ иларии, които малко по рано са били около 20 см. Какво ще кажете - май-май на рибетата не им е сега до нашите бомбарди.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Може и така да е,ама си длъжен да проверяваш.
Иначе няма как да разбереш какво има.

Иначе няма как да разбереш какво има.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Днес в 07.00ч.пак там "Отманли" 3 зизита сносни и доста иларийки или платеринки не знам но дребни.По едно време морето стана като чаша вода-голяма красота,появи се делфин рибата замря но след време си почна както беше,после дойде бурята,минах през кея на Илия Бояджиев доста народ имаше но почна да вали и не пробвах, надявам се колегите да са взели доволно
малко снимки в галерията,не остава време да се науча да качвам.
Наслука на всички
и 

Наслука на всички

Здравейте, днес на Кранево, трета буна, от 7:30 до 11:45ч умерен вятър, лека вълна и 5 заргана( една писалка върната обратно) и една илария. Към края задуха яко, вдигна вълна и неставаше за плаваща бомбарда. На потъваща нямаше успех също. Снимков материал няма, защото рибоците са вече изчистени и готови за приготвяне на вечеря ( на техен гръб разбира се
)
Мъкаа, мъка...като си спомня миналата година на НОЙ по това време нямах време да се почеша.... хвърлям и докато затворя макарата червея вече половин.

Мъкаа, мъка...като си спомня миналата година на НОЙ по това време нямах време да се почеша.... хвърлям и докато затворя макарата червея вече половин.
Някой да има информация за Траката кво е положението с бомбандировките там излиза ли нещо?
Зарганолог